Cvd#4456
Könyörgöm, a tűznek éppen az volt a szerepe hogy észrevegyék és mindenki rohanjon oltani, így kiürüljön a tábor (márcsak ezért is hülyeség az első állításod mely szerint a tábort gyújtotta fel, hisz akkor ott rohangáltak volna körülöttük). Nem úgy volt hogy Sayid teljesen véletlenül vette észre a tüzet egyébként mindenki bennég, ordított a világos folt éjszaka, éppen az volt a célja hogy észrevegyék. Mellesleg van róla fogalmad mekkora sebességgel terjed egy induló tűz élő növényzeten, páradús levegő mellett, homokos talajon, avar nélkül? A valóságban annak az 5-6 méter sugarú tűznek a kialakulásához is kellett volna vagy 15-20 perc, hacsak nem hordanak alá egy nagy rakás könnyen éghető anyagot, amit Charlie nem tett meg. Valóban elérte volna a tábort, úgy fél óra múlva talán. De az is biztos hogy könnyedén el lehetett oltani. Egyébként utólag megnézve nem 30 méterre volt a tábortól hanem legalább kétszer annyira (legalábbis Claire sátrától), viszont csak 10-15 méterre a víztől. Charlie a legokosabban gyújtotta.
A Látomásból meg Locke pontosan tudta hogy Boone-t kell magával vinnie ha azt teszi amit a sziget mutatott neki, és azt is pontosan tudta hogy baja esik. Ordibálni emlékeim szerint csak akkor kezdett amikor a gép kezdett leszakadni, és nem akkor amikor Boone bemászott, de ez az alaphelyzet szempontjából teljesen másodlagos.
Ha én beküldelek egy aknamezőre ahol tudom hogy fel fogsz robbanni, de nem szólok az aknamezőről, te elekezdesz piszkálni egy aknát, felrobbansz akkor csak és kizárólag te vagy a hibás? Én nem amikor előre tudtam hogy mindenképp felrobban egy alattad valahogy? Pontosan ugyanez a helyzet itt is. Ha Locke nem látta volna előre véresen Boone-t, akkor lenne igazad, csakhogy látta.