22323
-
Alien1024 #4462 lost dvd boritó van?
-
static #4461 Ok. Nem áll meg. :) Örülsz? A fegyvereknek meg eddig lehet nem vették hasznát de még vehetik. Nehogy már azt is bemagyarázd, hogy egy olyan helyen ahol tökig felfegyverzett gyanus alakok rabolják el a gyerekeket meg tüntetik el az egyéneket ott nincs haszna egy rakás fegyvernek... -
Cvd #4460 De miért lennének soványabbak mikor van más kaja is bőven? Újra leírom hogy a másik csapat sem soványodott le, nekik pedig nem hordott Locke vaddisznót. Úgyhogy ez a dolog egyszerűen nem áll meg.
A dunkerben talált fegyvereknek meg mégis mennyi szerepét vették a túlélésük szempontjából? Mégcsak nem is vadásznak vele, amit egyébként már a rendőrbíró pisztolyaival is megtehettek volna. Az összes alkalommal amikor mégis vittek magukkal a bunkeres fegyverekből a használatuk nélkül ért véget, akkor meg milyen előnyük származott belőle? Az egyetlen alkalom az volt hogy Michael lőtt párat, mint kiderült nem sok eredménnyel. Az is magánakció volt, a csapat szempontjából semmi hatása nem volt a dolognak. -
static #4459 Nincs most fent a gépen majd leszedem azt kifigyelem. :) -
static #4458 Ilyen számításokat nem végeztem csak azt tudom, hogy a tűzzel játszani veszélyes dolog... Mindenesetre a Boone vs. Locke párbajt úgy gondolom szépen kiveséztük, szerintem nem hibás szerinted igen. Úgyis megnézem elölről az egészet úgyhogy ezt majd direkt kifigyelem mégegyszer mert csak egyszer láttam azt a részt. -
static #4457 A kaja részében igazad van és én nem is mondtam, hogy meghalnának csak azt, hogy soványabbak lennének, szal te is olvass figyelmesebben... Viszont ha te is ezt a sorozatot néznéd akkor kiderült volna számodra, hogy a gomb a mosőgép és a kaja mellett még van egy hadseregnek elegendő fegyver is. Na bumm.. -
Cvd #4456 Könyörgöm, a tűznek éppen az volt a szerepe hogy észrevegyék és mindenki rohanjon oltani, így kiürüljön a tábor (márcsak ezért is hülyeség az első állításod mely szerint a tábort gyújtotta fel, hisz akkor ott rohangáltak volna körülöttük). Nem úgy volt hogy Sayid teljesen véletlenül vette észre a tüzet egyébként mindenki bennég, ordított a világos folt éjszaka, éppen az volt a célja hogy észrevegyék. Mellesleg van róla fogalmad mekkora sebességgel terjed egy induló tűz élő növényzeten, páradús levegő mellett, homokos talajon, avar nélkül? A valóságban annak az 5-6 méter sugarú tűznek a kialakulásához is kellett volna vagy 15-20 perc, hacsak nem hordanak alá egy nagy rakás könnyen éghető anyagot, amit Charlie nem tett meg. Valóban elérte volna a tábort, úgy fél óra múlva talán. De az is biztos hogy könnyedén el lehetett oltani. Egyébként utólag megnézve nem 30 méterre volt a tábortól hanem legalább kétszer annyira (legalábbis Claire sátrától), viszont csak 10-15 méterre a víztől. Charlie a legokosabban gyújtotta.
A Látomásból meg Locke pontosan tudta hogy Boone-t kell magával vinnie ha azt teszi amit a sziget mutatott neki, és azt is pontosan tudta hogy baja esik. Ordibálni emlékeim szerint csak akkor kezdett amikor a gép kezdett leszakadni, és nem akkor amikor Boone bemászott, de ez az alaphelyzet szempontjából teljesen másodlagos.
Ha én beküldelek egy aknamezőre ahol tudom hogy fel fogsz robbanni, de nem szólok az aknamezőről, te elekezdesz piszkálni egy aknát, felrobbansz akkor csak és kizárólag te vagy a hibás? Én nem amikor előre tudtam hogy mindenképp felrobban egy alattad valahogy? Pontosan ugyanez a helyzet itt is. Ha Locke nem látta volna előre véresen Boone-t, akkor lenne igazad, csakhogy látta. -
#4455 Reméljük egyszer kiderül. A második felének is van értelme, hiszen Locke lába nem fáj, tehát nincs benne érzés (az persze kérdéses, hogy akkor hogy is tud járni ?) -
static #4454 Az eleje nagyon érdekes elgondolás, végülis ez sem kizárt és ebben az esetben tényleg Locke a bűnös. -
static #4453 Az még eszedbe se jutott, hogy Locke azért hazudott, hogy ne tudjanak a heroinról? Charlie azért van most ebben a helyzetben mert mégis kiszedték Locke-ból, hogy mi történt és hol. -
#4452 Biztos elment Locke lábából az erő? Vagy csak jó színész?
Felmerült bennem az a gyanu, hogy esetleg előre tudta, hogy valaki meg fog halni eme kis kiruccanásuk alatt (meg azt is, hogy Boone kell, hogy legyen), és mivel nem akart ő meghalni (márpedig ha tud, akkor inkább neki kellett volna felmennie), ezért megjátszotta ?
Vagy tényleg a sziget kényszerítette ezzel, hogy Boone-t küldje fel ? -
#4451 jó
te is nézd meg az 1X03-at,l ott ahol mondtam
érdekes dolog, és sztem még nem volt róla itt szó, ha igen, akkor sry... -
Nyiri #4450 Gratulalok. -
static #4449 Nem nagy dolog csak az említett fórumba nekiálltak fenyegetőzni és ezt azoknak írtam. Dia pedig gondolom ez alapján gondolta, hogy kidobó vagyok. Mármint az alapján, hogy soron kívül mehetek be.. -
static #4448 1. Ha Sayid nem veszi észre időben a tüzet az simán eléri a tábort.
2. Rajtam kívül lehet, hogy tisztában van vele mindenki sőt én is csak akik a szigeten laknak azok nem.
Locke pedig nem bűnös. Eleve milyen gáz lehet neki, hogy kimegy a lábából az erő, enyhén szólva zaklatott lelkiállapotba kerül, halucinál is... Mint mondottam volt a csávó elmúlt 18, és a saját tetteiért felelős Locke nem láttam volna, hogy fegyvert fogott volna rá vagy bármilyen módon kényszerítette volna. Kiscsávónak a döntése volt és azért ment fel mert őt is érdekelte. Innentől kezdve ha valamiben bűnös Locke akkor az az, hogy nem mondta a csávónak el teljesen a látomását. Azt pedig még mindig nem tudom miért nem elég csak benézni a gépbe ami a fa tetején imbolyog. Locke azért küldte fel mert látta, hogy nem veszélyes. Arra meg már nem gondolt ő se, hogy a gyerek annyira hülye hogy egy gépnek ami a közepén egyensúlyoz egy fán belemegy az elejébe. -
#4447 na aki teheti, nézze már meg az I. évad 3. részét! ezen belöl 24. és 25. perc közötti részt...
érdekes gyerek ez a Walt! -
#4446 "ingyen és soron kívül mert fosnak a kidobók azoktól akiket ismerek"
ez megint olyan dolog, amit nem kellett volna talán leírni, mert degradáló lehet...
különben ez miért olyan nagy dolog? -
static #4445 OFF
Eddig egy fiúval beszéltem mert a beszólásaidból arra következtettem, hogy az vagy. Megnéztem a fejlécedet és állítólag lány vagy, mondjuk ehez képest a nőiesség halvány szikrája is hiányzik belőled és csak jótanácsként mondom, hogy a nőknek nem áll jól a káromkodás.
Mindenesetre amikor rólam olvastál nagyon felzaklathattad magad és jópár hozzászólást átugrottál vagy nem olvastál el figyelmesen. Ugyanis, én életemben nem voltam kidobó, sőt én se szeretem őket csak veled ellentétben nem egy isten háta mögötti fórumon ugatok hanem egész eleddig már három kidobót vertem péppé. A Flörtbe meg a Palaceba pedig adott esetben azért mehetek ingyen és soron kívül mert fosnak a kidobók azoktól akiket ismerek. Szal fusd át mégegyszer... -
Cvd #4444 Az is érdekesen hangzik hogy a vaddisznók nélkül nem lett volna mit enniük, elvégre Jin az elejétől fogva halászik, Kate gyümölcsöd szed, Sun is nekiállt kertészkedni (igaz ebből nincs azonnal kaja), sőt még Sawyer is ledurrantott egy jegesmedvét. Jól jött neki a vaddisznó, de anélkül is volt kaja. Sőt, a másik túlélőcsapat is talált kaját és nem fogytak le. De biztosan Locke hordta nekik is a vaddisznóhúst sutyiban...
A bunkerben meg gombot nyomogatnak ahogy mondtad, lejárnak mosni, meg némi kajakiegészítésért. Még az Othersek állítólagos támadását is kint vészelték át ami miatt olyan fontos volt azonnal kinyitni. Ha nem lenne bunker akkor most nem lenne gomb, nem lenne mosógép, és a szigeti kaját ennék csak, meg kicsit kevesebbet tudnának a sziget dolgairól. Egyik sem befolyásolta eddig igazán a túlélésüket.
Tényleg olyan érzésem van néha mintha barátunk másik sorozatot nézne.:) -
Cvd #4443 Összességében tényleg az van amit mondasz. De az emberiességbe nehezen fér bele a leverés, a Dalai láma, a Pápa vagy Teréz anya sem szokta csinálni, és Locke-ra sem volt eddig egyáltalán jellemző az ilyesmi, ezért tartom ezt az egy momentumot kirívónak és értelmetlennek (a többit sohasem vitattam). Hacsak nem valami későbbi dolog előkészítése volt a cél. Elvégre Locke-ról is volt valakinek egy álma/látomása amiben nem tűnt túl pozitívnak. -
#4442 "Arról nem beszélve, hogy a bunkert is ő találta meg ami nélkül legyünk őszinték mostmár esélyük se lenne. "
Milyen esélyről beszélsz?Eddig annyi haszna volt a bunkernek, hogy most már más kaját is tudnak enni egy darabig vaddisznó helyett.Na jó annyi talán, hogy van pluszba orvosság, de eddig gyakorlati haszna nem igazán volt a bunkernek, főleg, hogy nem is megy oda szinte senki, csak gombot nyomogatni. -
#4441 Locke bűnös, ez tény. Ahogy szinte a sziget minden lakója is. S ahogy a többiek is, Locke is azzal próbál "vezekelni", hogy mindent elkövet azért, hogy másoknak jobb legyen ott... véleményem szerint, megtehetné, hogy elhúzódna a társaságtól, egyedül is jól megvolna, de nem teszi - a bűntudata, az emberiessége diktálja tán, a lényeg, hogy marad és segít. -
Cvd #4440 Ezzel nem vitatkozom, de ez már csak a dolog vége, és nem az eleje. Tényleg mindegy volt a végén márhogy hazudik-e vagy sem, Boone meghal. Az elején viszont igenis számított hogy mit tesz. Csakis az ő felelőssége az hogy odavitte Boone-t, ezzel ő is tisztában volt, és a látomás ismeretében a nézők is. Az meg érdekes lenne ha az mentesítené a felelősség alól hogy mindegy hogy hazudik-e a dologról, Boone mindenképp belehal a sérüléseibe. A hazugság tényleg lényegtelen a végeredmény szempontjából, az hogy Locke odavitte Boone-t viszont a legfontosabb dolog ugyanebből a szempontból. Ráaádul végiggondolva ha szerinted is lényegtelen dolog az hogy hazudott (és aztán lelépett), akkor mégis mi értelme volt ezzel bonyolítani a dolgot? Szvsz az egyetlen és logikus magyarázat az hogy Locke tisztában volt azzal hogy őt fogják bűnösnek tartani. Tehát még Locke is tudta hogy bűnös, hacsak nem áll elő valaki más, ugyancsak értelmes és logikus magyarázattal arra vonatkozóan hogy miért kellett hazudnia és lelépnie. -
#4439 "Az már más kérdés, hogy a szikla és a gép történéseit - önvédelme miatt - nem úgy tálalta, ahogy mi helyesnek véljük."
Újra meg kell néznem ezt a részt, mert nem értem, hgoy mitől is félt Locke, és miért is nem akarta elmondani a népnek a repülőt. Félt hogy a repülő sztori kapcsán végül "eljutnak" a lejáróhoz, és felfedezik a titkukat? Vagy attól félt hogy azt hiszik, ő ölte meg? Vagy mittomén, mitől félt amiért azt hazudta hogy leesett egy szikláról? Mennyivel lett volna rosszabb sztori, ha azt mondja hogy vaddisznó kergetés közben találtak egy repülőt és sajnos a Boone volt olyan hülye, hogy izgatottságában kimozdította a gépet az egyensúlyából? Ez miért olyan meglepő vagy miért olyan hihetetlen egy lakatlan szigeten? Sz'al részemről egyszerűen nem értem Locke indokait - de lehet csak elfelejtettem valamit, túl sok sorozatot nézek, újra végig kell nyálazni lassan az egészet ;] -
#4438 Mondjuk, lövöldözünk össze-vissza, hiszen voltaképp, a történet már régen megtörtént eseményeit elemezzük... azt meg végképp nem tudjuk, hogy mi történt volna, ha nem úgy történik minden eddigi, ahogy...
A Locke-féle látomás és körülményei azért sem mérvadóak, mert voltaképp az egész arra a Lock-nak el-nem-hitt állításra alapuló kifogás lett volna (miszerint a szigetnek befolyása van a sorsukra), ha Lock odaáll a csapat elé, és elmeséli a látomását, amit senki sem vett volna be...
Locke, vélhetőleg, nem gondolta, hogy meg kell kockáztatnia azt, amit később mások ugye megtettek helyette, és inkább hallgatott a dologról. Az már más kérdés, hogy a szikla és a gép történéseit - önvédelme miatt - nem úgy tálalta, ahogy mi helyesnek véljük.
A végeredményt tekintve annyira mindegy lett volna. Boone belső vérzéseit akkor sem tudta volna ellátni Jack...
-
Cvd #4437 Egyébként meg nekem úgy tűnik hogy különösebben nem feletkezhettem meg róla, hisz az a hozzászólásom 3. szava, ""... nézd csak meg jobban a hozzászólásomat!" :)
-
Cvd #4436 A "valószínűleg" sem támasztja alá tényekkel azt amit állítasz, ugyanúgy alaptalan találgatás marad.
De vegyük úgy hogy akkor és is hozzátettem az én állításomhoz és akkor már tényleg ugyanott vannak. -
Cvd #4435 Én már nem könyörgök neked mert úgysem fogod fel hogy Locke már akkor tudta hogy Boone-nak valami baja lesz ha vele megy, mielőtt egyáltalán megkérte volna hogy menjen vele. Mivel a látomásban véresen látta mégis magával vitte, ezért innentől tökéletesen mindegy hogy Boone mit és hogyan tett a gépben, mindenképp baja esett volna valahogyan. De egyébként még maga Locke is elismert a bűnösségét azzal hogy hazudott a dolog körülményeiről, aztán le is lépett a dzsungelbe. Ezek után tényleg nem értem hogy hogyan lehet máshogy magyarázni a dolgokat. -
#4434 Egyetlen szóról megfeledkeztél a nagy hévben: "valószínűleg"... nézd csak meg jobban a hozzászólásomat!
-
Cvd #4433 Ez a "valószínűleg ez meg az" pontosan az a belebeszélés amivel engem vádolsz. Semmi alapja nincs annak hogy pl. valami növényt keresett volna. Ha ennyire hiányzott volna neki az anyag akkor azonnal meglékeli az első szobrot. Habár a leszokását tényleg nagyon egyszerűen rendezték le, de ettől függetlenül egyáltalán nem utalt semmi arra hogy visszaszokna (arra ugye adott magyarázatot hogy miért rakta el a szobrokat, és a tények azt igazolják amit mondott, nem mást).
Ennyi erővel kijelenthetném hogy nem szokik vissza soha, sőt a szigetről megszabadulva a dalai lámával és a pápával hármasban a világ összes drogosát kigyógyítják. Pontosan ugyanannyi alapja van ennek is mint annak amit te mondasz.
-
#4432 Tény, hogy "civilizált" környezetben annyi anyag nagyon sok hasznot hozott volna Charlie-nak, ha nem maga nyomta volna be magának vénásan...
-
dia #4431 OFF
Látom lejárt a mai műszak a portán
Olvastam tőled néhány oldalt ahol a többszázkilós haverjaidat és a "balhékat" emlegetted elég primkó hangnemben....Sajnálom, de utálom a fajtádat túl sokat látok hallok belőle.
A fenyegetőzésedet meg leszarom de bármikor kiállok veled egy műveltségi vagy IQ tesztre... -
#4430 Hat Charlie leszokott es vegülis semmi nem bizonyitja, hogy elvesztette volna az önuralmat.
Mondjuk szerintem tul egyszerüen inteztek el a leszokasat, mert azert 20 nap alatt nem szokik le senki a kemyn narkorol, de hat a sorozat nem erröl szol...
Viszont szerintem nem akarta ujrakezdeni, csak gondolom a megszokas hatalma meg a "jo lesz meg valamire kesöbb" gondolata vihette ra, hogy eldugja a figurakat. -
static #4429 Könyörgöm fogd már fel, hogy a gép azért zuhant le mert Boone KIVÁNCSI volt és balfasz módon az elejébe ment. A többit majd holnap... -
#4428 Na, azért ne próbálj ilyen dolgokat is belebeszélni a történetbe! Charlie eleve narkós volt (ezt mindenki tudhatja) - s ha történetesen nem "pottyan" az ölébe a lehetőség, akkor valószínűleg maga keresett volna valami növényt amit el tudott volna rágcsálni a kábulat érdekében, vagy rárontott volna az időközben összeszedett orvosi felszerelésre...
Tehát, az "újradrogozik és az összebalhézott Clair-rel és a csapattal"-dologhoz elég volt Charlie egymaga, segítség nélkül.
-
#4427 *leggagyibban
Amolyan Jurassic Park Los Angelesben stilus... -
#4426 a 4400 nagyon jo! Az atfogo sztori kereteben különallo reszek mindig a 4400 ember egyikevel foglalkozik. Amolyan X-aktasan. Mindig törtenik valami.
Az invasion az kicsit vontatottnak tünt a szamomra az elsö nehany resz alapjan, amit lattam. De azert izgi.
Treshold erdekes, de ugy tudom, mar abbahagytak. Inkabb akcios volt.
A surface-böl csak 2 reszt lattam es az nezett ki a keggagyibban... -
Cvd #4425 Azt meg csak most gondoltam végig hogy Boone halálának egyetlen jelentősebb folyománya az hogy Charlie újra cucchoz jutott. Vagyis éppen Locke műve az hogy jelenleg megint narkósnak nézik, és megint meg kellett küzdenie a kísértéssel, meg hogy összebalhézott Claire-el, ésatöbbi, ésatöbbi. -
#4424 hát már bocs, de azt mondani, hogy Locke találta a bunkert elég bátor dolog.
tök véletlen vették észre Boone-nal, mikor ugye leesett a zseblámpa a földre.
abban viszont megegyezhetünk, hogy Locke-nak nagy szerepe volt a bunker 'kinyitásában'. -
Cvd #4423 Öregem neked a nagy eszed mellett azért komoly gondjaid vannak már egy mondat elolvasásával is:
"ez alapján nem hiszem, hogy bármilyen civilizált helyen fejbelőtték volna Lockot. Mert ugye cvd szerint azt érdemelné" - olvasd már el öreg, nem azt írtam hogy szerintem fejbe kellene lőni, sőt eleve kérdésként tettem fel. De ha valaki 3 pofánverést kap azért mert semmi maradandó kárt nem okozott, arányosan akkor mi jár annak aki szánt szándékkal életveszélybe (halálba) csal egy másikat? Mégsem kapott érte az égvilágon semmit, erre aztán éppen ő az aki úgy dönt hogy fegyelmezni kezd.
"Aki meg másodszorra lop el egy gyereket az anyjától és vízbe akarja folytani mert ugye ettől egy hajszál választotta el a csecsemőt azt meg simogatni kell. " - először is egyszer lopta el a gyereket tudatosan, az első esetben az alvajárásnál nem tehetett a dologról. Másodszor meg nem akarta vízbe folytani, meg akarta keresztelni, aminek a hagyományos módja az hogy beállnak a vízbe a művelethez. Ezzel szerintem rajtad kívül tökéletesen tisztában van mindenki.
"A tábor felgyújtásáról nem is beszélve.." - Talán nézd meg rendesen a dolgot, nem a tábort gyújtotta fel hanem vagy 30 méterrel arrébb a bozótot.
És ezzel a felfogóképességgel meg megfigyelőtehetséggel akarsz te oktatni? Nevetséges. Inkább nekem küldj egy olyan félelmetes privátot helyette. Azt nem tudom garantálni hogy egy hétig nem alszok helyette, azt viszont igen hogy a fékezhetetlen röhögés lesz az oka.