128px-Dharma-logo.svg.png
  • Szolnokboy1
    #22096
    "Pl. miért lett halandó a füstszörny?"

    A sziget mintegy "mérleg" volt a jó és a rossz között, akik egymást nem olthatták ki/nem ölhették meg, ez egy olyan szabály, amit a sziget éppen aktuális védelmezője hozhat, ebben az esetben Anyjuk. Miután kihúzták a varázsdugót, a sziget elkezdett elpusztulni, felborult az egyensúly, mindketten halandók lettek, mert a szigettel együtt a szabályok is borultak. Locke azt hitte, hogy így elhagyhatja a szigetet, de tévedett (ez nem derült ki egyértelműen, de Jack mondta neki).

    "ki lopná el ezt a fényt amit őriznek?"

    Nem azért kellett őrizni, hogy el ne lopja valaki, hanem, hogy ne olthassa ki senki/ne húzhassa ki a dugót, mert akkor a sziget megsemmisül. Szerintem ez egyértelmű. Az anyjuk hazudott, mint oly sokan a sorozatban. :)

    "Sztem csak a füstöst őrizték és az volt oda bezárva a fénybe."

    Semmi sem volt bezárva a fénybe. Amikor Jacob lehajította a tesóját, MIB teste és a lelkének gonosz oldala ketté vált az elektromágnesesség miatt => füstszörny. Fizikailag meghalt, de a füst felvette az alakját és emlékeit. Ugyanúgy, ahogy később Jack apjával és Locke-kal is tette.

    "Meg ez a kerék is amit ráillesztettek olyan fából vaskarika meg higgye el az ember, hogy azoknak az ősemberféléknek ötleteik voltak arra, hogy mi az a fény meg ilyenek."

    Pontosan. De az ősemberek, akikre te gondolsz, valójában nem az igazi ősemberek voltak. Az egyiptomiak voltak az elsők, akik a szigetet megtalálták, erre utal a szobor, és a tonnányi hieroglifa, ami a sorozatban megjelent (többek között a dugón is). A kerékkel csak arra jöttek rá, hogy a teret és az időt manipulálni tudják az elektromágnesességgel.


    Ha valami még nem tiszta, kérdezz nyugodtan. :)