128px-Dharma-logo.svg.png
  • qwertrt
    Basszus, elég lehangoló a 6. évad. Egy ennyire zseniálisan összetett, ilyen mély világgal rendelkező, jól kiépített sorozatot így összecsapni a végére... Nagy-nagy kár. Ettől függetlenül meg fogom nézni elölről, mert az első évadok még őrzik a zsenialitást.

Tudom, hogy a készítők azt mondták, hogy nem fognak mindenre választ adni, mert az milyen lenne már, de ez azért túlzás. A hatodik évadból azt tudtuk meg, hogy a suttogást a szellemek csinálják, hogy Jacob és MiB tesók, és régóta itt vannak. SEMMI TÖBB. Richard visszatekintő epizódja akkora csalódás volt, semmi, de semmi nem derült ki belőle, amit ne tudtunk volna már addig. Az alternatív szálat, amelyről kiderült, hogy végül is a purgatórium, inkább nem minősíteném, kritikán aluli, akkora hülyeség. (Egyáltalán Julietnek és Jacknek hogyan születhetett közös gyermeke a szellemvilágban?)

Én azért az alábbi dolgokat szívesen láttam volna kirészletezve:

*A DHARMA története az incidenstől 1992-ig (kitérővel Radzinsky haláláig, szívesen megnéztem volna, ahogy az az idegesítő barom fegyvert dug a szájába).
    *Ki szabadította ki MiB-et a kunyhóból?
    *Amikor Hurley belesett az ablakon, mondjuk, hogy MiB ült a széken, akkor ki lesett ki az ablakon, amitől Hurley úgy megijedt?
    *Érdekelt volna a suttogások bővebb háttere, hogy mi volt az összefüggés a többiek támadásai, és a suttogások között. Mert szinte mindig egy időben voltak.
    *Megnéztem volna az egyiptomi kultúra térnyerését a szigeten, ahogy feltételezhetően istenként kezdik tisztelni a füstöt, beépítik a kereket.

Olyan büszkék voltak rá, mikor megmutatták a párhuzamot az első évad Ádám és Évája, valamint a Nő és Fia hullája között (holott az első évadban Jack szerint nem több mint 100 éves hullák lehettek, de ha a szigetre a virágzó egyiptomi kultúra még a haláluk után érkezett, akkor jóval több mint 3000 éves tetemek azok, az meg húzós, hogy megmarad), több ilyet vártam volna.

Na mindegy, azért még mindig a Lost az első. De nagyon csalódott vagyok.