128px-Dharma-logo.svg.png
  • edios
    egy kis magyarázat a sorozattal kapcsolatban:

a studiónak kellett egy népszerű sorozat. csak drámából halom volt, lakatlan szigetesből is volt már pár. de ha ezeket ötvözik sci-fivel, és folyamatosan fenn tudják tartani a néző érdeklődését, akkor sikeres sorozatot tudnának magukénak. megszületett a LOST.

most vége. szerintem alapvetően két csoportra kell osztani a nézőket. van aki (okosan) karakterek miatt nézte, van aki a (tudományos jellegű) válaszok miatt (utóbbiak közé tartozok én is).

első nézőcsoport abszolút kielégítő finálét kapott, második kevésbé. csalódott vagyok, de elismerem, hogy egy ilyen befejezéssel sokkal időtállóbb, megcáfolhatatlanabb lesz az egész, nem lehet belekötni és bakikat keresni.

ugyanakkor azt is el kell ismernie mindenkinek, hogy a sok (ál)tudományos szerkezet, időutazás stb csak azért volt, hogy az erre fogékonyakat megtartsák, de semmi egyéb céljuk nem volt, amolyan becsapás jellegű.

végszó: személyes csalódottságomon túllépve nem bántam meg, hogy végignéztem az évadokat, összességében egy igényes sorozat volt. de tanultam is az esetből, több 40percesbe nem kezdek:)