22323
-
#20842 igen, bennem is kiváltotta, mikor felvillantak az emlékek, mikor elválasztott párok újra egymásra találtak, az valami nagyondurva volt, engemis kirázott a hideg, hol meg télleg küzdeni kellett a könynekkel, na... Pedíg énsem vagyok ilyen típus -
#20841 Hozzátenném, hogy kezdetektől fogva megosztotta az embereket a Lost... valaki vagy nézte, és szerette, vagy utálta...
Most, talán méginkább felerősödött az ellentét a befejezés után... -
#20840 Történelmet írt a sorozat szerintem. Nagyszerű finálé volt. Bár a végén nem erre számítottam. Többször is kirázott a hideg:) Nem tudom mér..talán a régi lost "élmények" miatt.
10/10 az egész sorozat.
-
#20839 arra számítottam, hogy a finálé annyira durva lesz, hogy azonnal el akarom majd kezdeni újranézni az egészet
de most már kb nincs értelme újra megnézni, mert ez a befejezés nem helyez semmit új megvilágításba, nem változtat semmin -
IXEMGabeo #20838 duma helyett nem rajzolnál vmi szépet? ha ennyire bírod Jacket, rajzold le a legutsó jelenetet ahogy Jack összesik a bambusz között és megérkezik Vincent rajzolj felettük egy repcsi gépet és írd rá Ajira xDDDD -
#20837 ha így gondolod, akkor felkell tennem a kérdést, miértis vetted a fáradtságot h letöltsd, hogy megnézd hétről hétre?
Bírom az ilyen embereket, ha valami nem az ő ízlésüknek megfelelő, akkor az szar, ha nem értik akkor szar...
Nekem ha valami nem tetszik, akkor nem nézem, lef*som nagy ívből, és főleg nem járok be egy fórumba fikázni...
DE... nem vagyunk egyformák, azt csinálsz amit akarsz, fikázhatsz, vagy nem, aki értette, az értette, akinek tetszett annak tetszett, akinek nem, nem... és kész... -
#20836 na kb ennyiért érte meg nézni a sorozatot, meg Sawyer beköpései miatt. -
#20835 De it nem csak a tudományos kérdéseken van a hangsúly!
"akkor mire ment ki ez az egész cécó, a Dharmával, és Jacob szigetőr vadászatával, Widmore és Ben hatalmi harcával és még sorolhatnám. Nincs értelme az egésznek." -
#20834 csicska ez a mettyú foksz oszt most azt hiszi ő az isten fasza -
#20833 itt a legutobbi videokat ajanlom megnezni amugy, ebben pl van 1-2 talalgatas, magyarazatfele. -
#20832 JEJE -
#20831 Egy kis segítség! -
karajjj #20830 nekem semmi bajom nincs a megválaszolatlan dolgokkal, csak valahogy nagyon gyenge volt az utolsó rész a többihez képest, sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni, még akár egy óriási megválaszolatlan WTF momentummal is -
#20829 Egyvalamit azért le lehet szűrni a hozzászólásokból, mégpedig hogy mennyire emberiek vagyunk. Folyton keressük a válaszokat , és ha nem kapjuk meg őket mérgelődünk. Pedig az emberiség alapvető igénye a megmagyarázhatatlan, a misztikum. A Lost a jelenkor mondája. Szükségünk van ilyenekre. Mert ha minden dolgot megválaszoltunk és minden rejtélyt megoldottunk, mi marad nekünk? -
#20828 egy kis magyarázat a sorozattal kapcsolatban:
a studiónak kellett egy népszerű sorozat. csak drámából halom volt, lakatlan szigetesből is volt már pár. de ha ezeket ötvözik sci-fivel, és folyamatosan fenn tudják tartani a néző érdeklődését, akkor sikeres sorozatot tudnának magukénak. megszületett a LOST.
most vége. szerintem alapvetően két csoportra kell osztani a nézőket. van aki (okosan) karakterek miatt nézte, van aki a (tudományos jellegű) válaszok miatt (utóbbiak közé tartozok én is).
első nézőcsoport abszolút kielégítő finálét kapott, második kevésbé. csalódott vagyok, de elismerem, hogy egy ilyen befejezéssel sokkal időtállóbb, megcáfolhatatlanabb lesz az egész, nem lehet belekötni és bakikat keresni.
ugyanakkor azt is el kell ismernie mindenkinek, hogy a sok (ál)tudományos szerkezet, időutazás stb csak azért volt, hogy az erre fogékonyakat megtartsák, de semmi egyéb céljuk nem volt, amolyan becsapás jellegű.
végszó: személyes csalódottságomon túllépve nem bántam meg, hogy végignéztem az évadokat, összességében egy igényes sorozat volt. de tanultam is az esetből, több 40percesbe nem kezdek:) -
#20827 ez hülyeség így, max metaforaként fogható fel vagy valami hasonló... de hogy teremtett volna magának egy gyereket...
egyszerűen tanult a hibáiból az életében, és a gyerekét már ott megpróbálta normálisan felnevelni, jó kapcsolatot kialakítani vele -
#20826 ezek a tények a TE szemedben... fogadd el, hogy nem mindenki olyan mint te... -
#20825 kiváló sorozat volt, legjobb amit valaha láttam
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kétre verjétek ki ennek örömére, nagyon jól nézett ki -
#20824 yeah!
Jimmy.Kimmel.2010.05.23.Aloha.to.Lost.Special.HDTV.XviD-2HD
linkek itt -
#20823 "de itt minden rész amikor a szereplők egyesültek egymással engem is arra kényszerített hogy köszködjek a könnyeimmel. "
én írtam, hogy "végigbőgtem", persze ez erős túlzás volt, nálam is a fenti dolog játszódott le. tényleg minden visszaemlékezéskor ez volt, sokaknál a Sawyer-Juliet találkozáskor "törött el a mécses", nálam a Charlie-Claire volt a csúcs
persze ez a jelenet sem volt rossz :D
-
#20822 Itt nem hiszem el hogy senki nem érzi úgy hogy az egész egy átb@aszás?
Azt állították nem lesz mennyes, poklos izé és lám mi lett a vége. Itt akárhogy csűritek, csavarjátok filozofáltok ez nem változat a tényeken. Ez az egész nem más mint egy nagy kibaszás. -
#20821 azért azt tegyük hozzá, hogy egy ilyen befejezésre tényleg csak a Lost volt képes: ha feltettek volna egy kérdést mondjuk 1 éve, hogy mi kellene Hurley-nek ahhoz, hogy visszaemlékezzen a szigetre, tehát mi volt számára a legfontosabb, szerintem sokan tudtuk volna a választ: Libby
ugyanez Charlie és Des esetében még egyértelműbb. Kate ugyebár Aaron-t és Claire-t tartotta igazán fontosnak (hisz' őrlődött a 2 srác között), Jack meg azt, hogy végre meglelje az apját. Sawyer esetében 3(?) éve még mást mondtunk volna, nem Juliet-et. Locke meg szintén egyértelmű... -
#20820 keress, olvass, tanulj :D -
Lotczi #20819 Pontosan. És ezért is lehet folytatni a sorozatot, ugyanis Hurley látja a halottakat is... -
#20818 ja tényleg, ennyi erővel a múlt heti 5 lottó számok is lehettek mert kb annyi közük volt a sorozathoz. -
karajjj #20817 tess -
karajjj #20816 bocsánat, együtthatói -
#20815 Nemhogy nemnagyon, hanem egyátalán...
ha belegondolunk mindenki csak sejtett valamit, találgatott, vagy arra épített, amit átadtak neki, Jacobék is csak annyit tudtak, amit az álmama elmondott...
De azért kíváncsi lennék Hurley miket csinált még ott a szigeten X ideig :D
Meg ki ellen kellett védeni a fényt? Mivel füsti meghalt elméletileg, bár lehet hogy nem, egy darabíg vegetált, míg egy másik testbe költözött...
Ezértis zseniális, sokat lehet még filózni, találgatni, elmélkedni... -
Ragnar360 #20814 az mi is ? -
Ragnar360 #20813 thx, ez igy segit megérteni
thx ProGabe-nek is, meg aki még hozzá hasonloan jól magyarázta :)
btw pont egy hosszu hsz-nál ment el az áram áhh mindjart ujrairom csak nemnagyon emlékszem már rá :d -
karajjj #20812 a valenzetti egyenlet megoldásai, de ez már kiderült pár éve -
karajjj #20811 hát, 6 év után azért komolyabb befejezést vártam volna, persze jó kis lezárás volt, de olyan semmilyen lett a vége, túl magasra tették a mércét, aztán pont a befejezésnél nem tudtak felnőni a feladathoz -
#20810 És mik voltak azok a kurva számok????? -
#20809 Tény hogy most több ezren vannak akiknek nem nyerte el a tetszését a finálé, de így 1 órával a megnézése után csak annyit tudok mondani hogy ennél fantasztikusabb 6 évet nem kaphattam volna a sorozattól. Ez tényleg mérföldkő lett a tv-zés történetében.
Délelőtt olvastam hogy sokakban eléggé megdolgoztatta a könycsatornákat egy egy jelenet:)Én nem az a típus vagyok aki ilyen érzelgős lenne de itt minden rész amikor a szereplők egyesültek egymással engem is arra kényszerített hogy köszködjek a könnyeimmel. Le a kalappal a készítők előtt.
Engem egyébként maximálisan elégedetté tett ez a finálé. Nem vártam minden kérdésere választ pedig lenne még egy pár, de azok megmaradnak nekem hagy elmélkedjek rajtuk.Ugyan ez volt a Battlestarban is a "Sturbuck most mi volt?" kérdés.Itt még több van de az is lehet hogy idővel választ kapok még egy kettőre ha újranézm az egész sorit.
Lényeg a lényeg ennél jobb sorozatot életemben nem láttam és nagyon jó döntés volt részemről amikor 2004 szeptember.1-én az RTL Klubra kapcsoltam mert 6 évnyi fantasztikus utazás részese lehettem.
6. évad: 9/10
A sorozat maga 10/10 -
#20808 Ajira, és örült Jack hogy Kate-ék kijutottak! -
#20807 " pl. Jack teremtett magának egy gyereket, aki tulajdonképpen önmaga volt" Bazmeg tényleg, akkor azért volt ennyire ismerős a szereplő, vagy nem ő játszotta a gyerekkori Jacket?? Lehet ez mellé ment e részemről,de nagyon ismerős volt az a szereplő. -
#20806 hát, tényleg elég Stephen Kinges lett :)
A Setét Torony (Dark Tower) sorozatnak volt hasonló vége, azzal a különbséggel, hogy ott a főszereplő nem nyerhette el az "alternatív szállal" járó megváltást, mint itt Jack. Már számítottam arra is, hogy mikor összegyúlik az egész társaság, és "továbblépnek", akkor ők is előlről fogják kezdeni a történetet, ahogy a zuhanás előtt ülnek a repülőn...
Szép szimmetria volt, hogy a bambuszerdőbe feküdt le, ott volt a kutya is, no és persze a fókusz Jack szemén.
A mennyország(?) olyan színben úszott, mint a titokzatos Fény, ez szerintem utalás arra, hogy a sziget alatti energia maga a természetfölötti, a megváltás/kárhozatnem más, mint egyesülni a fénnyel...
Összességében tetszett a befejezés, bár egy kicsit azért ott bújkál a kisördög, hogy átvertek minket... :) -
#20805 Na megnéztem...............ennyi
R.I.P. LOST.
Vegyes érzések kavarognak bennem a fináléval kapcsolatban, néhány dolgot mondjuk tényleg megválaszolhattak volna, de így sem dőlök a kardomba, mert amit itt a készítők letettek az asztalra, az nem semmi, és azt hiszem büszkék lehetünk magunkra, hogy nézőként részesei lehettünk ennek az univerzumnak. Személy szerint engem nagyon megfogott és én is sok mindent másképp látok a sorozat hatására, úgy is mondhatnám, hogy , ha nem is tudatosan, de együtt formálódtam a sorozattal, valahogy az embernek a tudatalatijára hat, aki vevő rá annak átformálja a világnézetét, vagy legalábbis hat rá (Man of faith vs. Man of science stb. jelenetek). A karakterek jellemfejlődése, a drámai jelenetek, a mesterien megkomponált jelenetek, utalások, mindenért csak gratulálni tudok.
Egy kérdésem viszont van (na jó több is): Az az Ajira gép volt, vagy az Oceanic? - Szerintem az Ajira. -
#20804 Már gondolkodtam rajta, hogy megpróbálom összefoglalni, de megelőztél :)
Amit leírtál mind kiderül a fináléból, Christian mondja el Jacknek. Nem tudom mi nem világos ezen egyeseknek. -
ZsirosKenyer #20803 és azt se felejtsük el, hogy nem is nagyon volt olyan személy a szigeten, aki tényleg tudta volna, hogy mi a fény és mi a sziget.
Gyakorlatilag már mindenki az egyiptomiak(?)után került oda, beleértve jacob-ot és a testvérét is. Az egyiptomiak építettek mindent. Templomokat, alagutakat, eltehetően a "lefolyó" dugóját is ők helyezték oda. A srácok mostohája talán többet tudhatott, de ő is inkább csak érzékelte a dolgokat, valószínűleg a tényleges igazság tudatában ő sem volt. Ha tanulmányozták is a hieroglifákat, feltehetően a leírásokból sem derült ki semmi konkrét, hisz a egyiptomiak is csak tapasztaltak dolgokat, de nem értették pontosan mi történik.