128px-Dharma-logo.svg.png
  • homeless
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Én csak annyit mondok, hogy kurvanagy flém lesz itt pár óra múlva. Azt mondták a készítők, hogy nem fogunk minden nyitott kérdésre választ kapni, ehhez képest egy darab kérdésre kaptunk választ a legvégén. Kb a feléig azthittem, hogy tökéletes évad/sorozatzáró lesz, mert tényleg tele volt gyönyörű jelenetekkel, de a felétől kezdtem rájönni, hogy itt bizony SEMMI nem lesz megválaszolva. A végével nincs bajom, pedig biztos vagyok benne, hogy amiatt is sokan fognak kurvaanyázni, de én speciel értem, hogy mit akartak a készítők. Mindenki meghalt, de különböző időben és a purgatóriumban újra találkoztak. Erre szerintem azért volt szükség, mert a készítők azt nyilatkozták, hogy már a sorozat elején megvolt a zárójelenet, de fogalmuk sem volt róla, hogy hogy jutnak el odáig. Biztos vagyok benne, hogy először a "sziget, mint purgatórium" felé akartak elmenni, de miután rengetegen "rájöttek", hogy ez lehet a megoldás, a készítők elvitték a történetet ebbe az irányba. Én mindenesetre kicsit összecsapottnak érzem a végét. Kicsit az az érzésem, hogy a 2 rendkívül tehetséges készítő -akik egyébként az epizódok 99%-ában zseniálisak voltak- begombázva írtak pár részt az első évadban, amit valahogy meg kellett magyarázni az utolsóban. Gondolok itt pl a gőzmozdony+írógép hangú füstszörnyre, ami pl rohadtul nem illett bele az egész történetbe. Egy kicsit csalódott vagyok, de egyáltalán nem bántam meg, hogy végignéztem ezt a sorozatot. Soha nem volt még egy sorozat se ami ekkora hatással volt rám, és biztos vagyok benne, hogy évekig nem is lesz még csak hozzá fogható sem.