128px-Dharma-logo.svg.png
  • Soundmaker
    Szerintem meg Ben most került helyre. Az egész karatere arról szólt, hogy a hatalmát megtarthassa, mondta is ... fél mindentől ami veszélyeztethetné a pozicióját, mert elkötelezte magát a sziget mellett. Mikor elvesztette Alexet, mindenét elvesztette, onnantól már semmiben sem volt biztos és menekült, mert Widmore is rá vadászott, sehova sem mehetett... Amikor Ilana úgymond befogadta őt, akkor végre kapott valamit ami végre megnyugtatta őt... Tartozhatott valahova, és Ben jellemfejlődésében mindig ez volt a kulcsmondat, Dharmás vagy nem? A Többiek közül való vagy nem? erről szólt az egész élete, és egyedüli biztos pont az életeben az volt hogy tartozni akar valahova. A szigethez. De ez rögös út volt... És most hogy befogadták többé nem kell aggódnia semmi miatt. Számomra ezért volt hatalmas pillanat mikor lerakta a fegyvert szép lassan. Abban a pillanatban elkötelezte magát Jacob mellett. Továbbra is szolgálhatja a szigetet, úgy hogy nem kell többé menekülnie!

Teória:
    Szerintem, Jacob felvette Isabella alakját és úgy nyugtatta meg Richardot. Emlékezzetek vissza, Hurley-n kívül senki nem látta a halottakat. Két dolog van. Nemezis képes úgy mások alakját felvenni, hogy valóságos legyen, de ehhez az illetőnek halottnak kell lennie (Eko öccse, Jack apja, Alex stb... ) Míg Jacob csak úgy tudja felvenni mások alakját, hogy csak az arra érzékeny emberek képesek látni. Hurley ezért lett szerintem kiválasztott :) Mikor a hajón megjelent Isabella, az füst volt, ezzel tesztelte le mi Richard gyengéje. Jacob egy nemes játékba kezdett azzal, hogy bebizonyítsa az emberek jóságát, csakhogy nemezis ezt az ember anyagot a szabadulásához használja fel. Erre a veszélyes hazárdjátékra akkor döbbent rá mikor Richard majdnem leszúrta.

Huh, kíváncsian fogom várni a végeredményt :)