Huh, félreolvastam, elnézést.:)
Én el tudnám képzelni, hogy nem a valódi személy volt. Első felbukkanásakor megkötözve valamelyik dharma állomáson elég furákat mondott, abszolút furcsa volt a viselkedése (Nemezis eddig ugye holtak alapjában már több alkalommal láttuk, de Jacob is fel tudja venni holtak alakjait; viszont úgy tűnik Nemezis fizikailag is, Jacob pedig mint egyfajta vízió).
Nem tudom bizonyítani és kétségtelen, hogy az tűnik egyszerűbbnek, hogy Ben felderítette John múltját és ő hozatta a szigetre (vagy listán megkapta Jacobtól a feladatot -ez utóbbi tűnik ugye a legcélszerűbbnek, így terelte Johnt).
Lehet túlságosan sokat agyaltam, lehet rossz irányba tartok. Most nézem a hatodik epizódot felirattal. Lehet, hogy kussba fogom vágni magam, mert marhára nem látom merre megy a sorozat igazából.
Ráadásul lehetne azzal is kritizálni, hogy túlzottan laposak és feleslegesen elméletiek a mostani felvetéseim.
Szóval megnézem inkább rendesen az epizódot, és nem merek többet agyalni 1;a két személy valódi céljairól, 2;az altról, 3;amit szerintem hanyagoltunk, de ilyet még nem láttunk: Sayid éledéséről.