128px-Dharma-logo.svg.png
  • trident
    Csak egy példát mondtam arra, hogy az adott istenség a mitológia szerint egy harcban minden naplementekor meghal, így magyarázták a nappal-éjjel ciklust. :)

Ez csak Ré-re vonatkozott. Csak eszembe jutott, leírtam.:)

...
    ...

Pont ezért is gondolom azt, hogy ez a verzió bármennyire érdekes és izgalmas, elvetendő. Mert egyszerűen nem fogja érteni rendesen a néző.
    Sokkal inkább hiszem azt, hogy a hatodik évadhoz és a befejezéshez több köze van a #17446 hsz-ben beszúrt képnek.
    A rák illetve időutazás említését nem kell magyarázni.
    A jobb felső sarokban a 108-as szám a részek összeadásának, eredményét, a végét jelzi (és talán a véget is?)

A lánc, pedig azt a folyamatot (jelentheti, amiről Jacob is beszélt:
    Enemy: Still trying to prove me wrong, aren’ you?
    Jacob: You are wrong.
    Enemy: Am I? They come, fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.
    Jacob: If it only ends once, anything that happens before that is just progress.

Ezt a folyamatot és eseményláncot valahogy megtörik. Vagy Daniel segítségével (úgy tudom szerepel a hatodik évadban, de cáfoljatok meg ha nem) de inkább Jacob segítségével.
    Eddig elhitették velünk, hogy ami megtörtént, az megtörtént. Mégis, az évadzáróba Faraday és Miles-en keresztül is meggyengülhet ez a törvényszerűség. Sőt, ezeken felül azt is látjuk, hogy Jacob számos esetben beavatkozik az események folyamába.

Összességében még sem tudom összerakni a képet. Mi lesz a háború eredménye:
    -kaphatnak új lehetőséget a lostiek (lásd via domus),
    -végérvényesen eltűnik/megsemmisül Jacob és Nemezis.

Csak két dolog:
    -Többször vetettétek fel a vörös heringet evő Jacobot: valamit benéztem, félreértettem, vagy a vörös heringnek van valami jelentősége?
    -Évadzáró kezdete: Jacob szövi a falikárpitot, mögötte a kettős körbe zárt tűz, vágás, a tüzet mutatják: síkhülye vagyok vagy valóban visszafelé vették fel a tűz lobogását, mert nekem úgy tünik.

Amúgy meg: