22323
-
#17478 Jófélék.:)
Rossz ránézni a számlálóra. Még a végén muszáj lesz megnézni a Sons of Anarchista második évadját, ráadásul ez a fránya The pacific sem akar jönni... (pedig a másik HBO minisorozat a Generation Kill is kurva jó volt) -
-
#17476 Tényleg :D erre nem is gondoltam, köszi! -
#17475 Suddenly, a vengeful Charlie shoots into his chest and kills him, using the gun Jack dropped while fighting Ethan. -
#17474 Na elkezdtem újra nézni az eddigi évadokat, hogy a 6.ra kicsit frissebb legyen a kép, mert az első évadot akkor láttam utoljára, amikor még az rtl club elkezdte vetíteni.
Amikor Charlie lelövi Ethan (nemtom hogy írják), akkor azt milyen fegyverrel teszi? Mert ugye 5 fegyver van, de az ki lett osztva 5 embernek. Vagy a magyar változatból ki lett vágva az a rész? De megnéztem angolul is és ott se mutatják. Egyébként eredeti, tehát a hivatalosan kiadott változat. -
#17473 Akit érdekel, annak még két kép.
Kép1 és Kép2.
Szvsz Juliet ideje lejárt (egy ördögi körbe került), vállalta az áldozatot. -
#17472 LOL -
ManoNegra #17471 Ha onnan visszahozzák az azért gáz lenne. Bár bírom a csajt. -
#17470 még akár lehetne is (ha nem fake a kép) vagy csak szimplán véletlenül hasonló színészt használtak :) -
#17469 Dzsúúliet!!!4 (találtam, nem tudom fotóbolt vagy csak vicc, hoax, fake:))
-
#17468 elvileg 6.évad spoiler de akkor mégse -
ManoNegra #17467 Az évadzáróban volt, amikor húzta le a lyukba a mágneses erő. -
#17466 volt már?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://1.bp.blogspot.com/_cITye0YnYdM/ShMERbtS9PI/AAAAAAAAIsg/jeXsyB5f4iQ/s1600-h/juliet.jpg -
#17465 Megnéztem (jaj, de rossz volt szegény Locke-ot meghalni látni :() Tényleg közvetlenül előtt Eloise nevét mondja, de szerintem nem az volt a lényeg. Ben arckifejezése akkor változott meg, amikor meghallotta, hogy Sunt nem akarja visszavinni, mert Jin erre kérte. Erre Ben kérdi: Jin életben van? Ez biztos? Most akkor vagy az volt a baja, hogy Locke nem akarta Sunt visszavinni (így nem lett volna teljes a tagszám), vagy az, hogy Jin életben van. -
ManoNegra #17464 Eloise Hawking azaz kösz. -
#17463 Eloise volt az öreg csaj neve ! -
ManoNegra #17462 Azután ölte meg, miután Locke elkotyogta neki, kit kell felkeresnieAz öreg hölgy a templomban, nem ugrik be a neve. -
#17461 Ettől függetlenül történhetett úgy, hogy időközben találják ki a sztorit. Christian karakterét is meg lehetett volna ezerféleképp magyarázni. -
#17460 Tényleg én is sajnálom Locke-ot, talán jobb is, hogy meghalt, minthogy szembesüljön az átveréssel... Bár kíváncsi vagyok, hogy amikor azt akarta, hogy beteljesüljön a sorsa, akkor végül is miben reménykedett. Tehát: ezek a fejlemények, ez a végkifejlet tetszett volna neki?
Különben Ben végül is miért ölte meg, azután, hogy elárulta, Jin él? Ez végső soron akkor a Nemezis keze lett volna? Ugye arról volt szó, hogy a Nemezis sejtette, hogy Locke meghal, sugallta neki, hogy meg kell halnia, ami majdnem meghiúsult Ben miatt. Hogy Ben végül is mégis megölte, az a Nemezis akaratából történ vajon? -
#17459 Igaz, nem lehetetlen, hogy az első évadban felvetnek egy rakat rejtélyt, a többi ötben meg szépen fejtegetik, ahogy épp jólesik nekik :) Bizonyos, hogy egy adag ilyen is van a dologban, látva a rengeteg olyan karaktert, akit ad hoc beemeltek a sztoriba (pl. Ben színésze elsőre úgg volt, hogy csak két részben szerepel). Tehát van egy adag "ahogy esik úgy puffan" is a dologban. -
#17458 de a sziget kezdetben maga volt a paradicsom neki :D -
ManoNegra #17457 Úgy tényleg. Már kezdtem nézni az első részt hátha feltűnik a fekete ingjében a nagy futkosásban
Locke-nak már a szigetelőtt is tragikus élete volt. Szegény csóri. -
#17456 Christian képében.
Csak akkor ezt nem tudhattuk. Vagy teszem azt Locke álma (repülő lezuhanása, Boone halála) Jacob sugallata, amit Locke szerintem nem értett meg. Locke a legtragikusabb karakter, minden amiben hitt (a Sziget), az hamis volt. Még halála után is kihasználták. -
ManoNegra #17455 "Már a pilotban feltűnik Nemezis" hol?
-
#17454 Garantáltan könnyesre röhögik magukat rajtunk.
Az is fix, hogy ha nem is tökéletesen, de meg volt minden. Már a pilotban feltűnik Nemezis, végig mindketten munkálkodtak, csak egyszerűen akkor nem tudhattuk.
Sőt, minden évadban volt egy nagyobb motívum, aminek lehetett jelentőséget tulajdonítani, de mindezek csak egy átverés fokozatai voltak, mind csak arra volt jó, hogy a nézők figyelmét eltereljék. -
#17453 Szerintem ha az ötödik évad ismeretében elkezded újranézni a sorozatot, szerintem nem ez jön le... -
#17452 remélem is, hogy így van, mert akkor talán egy szép kerek történetet kapunk, de ha időközben találják ki, akkor a végén majd lehetnek kissebb zavarok, ellentmondások, bakik stb. -
#17451 az valószínűbb, hogy már az eleje óta tudják mit akarnak....:D -
#17450 komolyan mondom, az írók szerintem azt csinálták hogy leültek, kitaláltak vmi jó kis hajótöröttes repülős sztorit. Aztán jó volt a nézettség, akkor vigyünk bele sok rejtélyes dolgot, ami elindítja az emberek fantáziáját, kiváncsin tartja őket hogy nézzék továbbra is. Ezek után néha meg kellett magyarázni pár dolgot, néha meg újakat kellett behozni. Szerintem az 5 évad zárórésze elején lévő jelenetnek SEMMI szimbolikus jelentése nincs (legalábbis amikor megírták, csak kitaláltak apró részleteket de semmit nem kötöttek össze) aztán most az írók nézegetik a rengeteg fórumot, nézegetik az emberek találgatásait, és az alapján kitalálják majd hogy hogy zárják le a sorozatot :D -
#17449 Csak egy példát mondtam arra, hogy az adott istenség a mitológia szerint egy harcban minden naplementekor meghal, így magyarázták a nappal-éjjel ciklust. :)
Ez csak Ré-re vonatkozott. Csak eszembe jutott, leírtam.:)
...
...
Pont ezért is gondolom azt, hogy ez a verzió bármennyire érdekes és izgalmas, elvetendő. Mert egyszerűen nem fogja érteni rendesen a néző.
Sokkal inkább hiszem azt, hogy a hatodik évadhoz és a befejezéshez több köze van a #17446 hsz-ben beszúrt képnek.
A rák illetve időutazás említését nem kell magyarázni.
A jobb felső sarokban a 108-as szám a részek összeadásának, eredményét, a végét jelzi (és talán a véget is?)
A lánc, pedig azt a folyamatot (jelentheti, amiről Jacob is beszélt:
Enemy: Still trying to prove me wrong, aren’ you?
Jacob: You are wrong.
Enemy: Am I? They come, fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.
Jacob: If it only ends once, anything that happens before that is just progress.
Ezt a folyamatot és eseményláncot valahogy megtörik. Vagy Daniel segítségével (úgy tudom szerepel a hatodik évadban, de cáfoljatok meg ha nem) de inkább Jacob segítségével.
Eddig elhitették velünk, hogy ami megtörtént, az megtörtént. Mégis, az évadzáróba Faraday és Miles-en keresztül is meggyengülhet ez a törvényszerűség. Sőt, ezeken felül azt is látjuk, hogy Jacob számos esetben beavatkozik az események folyamába.
Összességében még sem tudom összerakni a képet. Mi lesz a háború eredménye:
-kaphatnak új lehetőséget a lostiek (lásd via domus),
-végérvényesen eltűnik/megsemmisül Jacob és Nemezis.
Csak két dolog:
-Többször vetettétek fel a vörös heringet evő Jacobot: valamit benéztem, félreértettem, vagy a vörös heringnek van valami jelentősége?
-Évadzáró kezdete: Jacob szövi a falikárpitot, mögötte a kettős körbe zárt tűz, vágás, a tüzet mutatják: síkhülye vagyok vagy valóban visszafelé vették fel a tűz lobogását, mert nekem úgy tünik.
Amúgy meg:
-
#17448 Na így már rémlik valami!
-
#17447 és miért akarta volna akkor a nemezis annyira megölni legalább évtizedeken át, meg loophole-t találni, ha egyszer úgyis minden nap meghal és újraszüeltik és amúgy örökké él? ez sztem tutira nem így lesz :) -
#17446 Mi köze ehhez a Dharmának? Egy szó nem esett erről.
Tököm tudja mi a sziget. Érdekességképen másoltam be, mint ahogy azt is, hogy egy egyiptomi legenda szerint ki feküdt a szobor árnyékában.
Hogy került oda a fekete szikla. Azt odahozták. Franciák? Balest volt -egy ugrás során kerültek a sziget rádiuszába. Dharma? Felkutatták, a természet törvényei alapján.
Az én véleményem szerint nem a sziget a különleges, hanem az az öntudattal (öntudatokkal?) rendelkező erő, ami a tér-idő anomáliákat és a Jacob-Nemezis entitást létrehozza (pontosabban ők maguk).
Lehet ez a jó-rossz küzdelme, lehet Jacob Prométeusz, aki valami fontosat ad az embereknek, de akár lehet bukott egyiptomi istenek kisstílű játszótere.
Ha esetleg valamilyen úton-módon sikerül Daniel terve, akkor nem is feltétlen kell magyarázni Jacob&Nemezist. Mert például megszakad az eddig látott eseménykör:
Párhuzam vagy magyarázat. Az egyes szereplők és istenek közti párhuzammal (Jacob = Thot, a világ rendjének őrzője) mutat rá arra, ki kicsoda, és minek tartja a szigetet. Így magyarázván meg teóriáját. -
#17445 Most akkor párhuzam, vagy magyarázat? Párhuzamnak, allegóriának jó. De ha magyarázat, meg kell magyarázni ebben többek közt a DHARMA szerepét is. Egy dolog, hogy van egy sziget, ami az alvilág, de hát a Kahana fizikailag megtalálta. Vagy arra gondol Karit, hogy ezen a szigeten kóricál Anubisz isten, mert ez a kedvenc nyaralóhelye, és akit kedve van, azt megítél, mint egy futóbolond? :) Ha a sziget a kapu az élő és holt világ között, akkor ne rohangáljanak ott Otherek, meg DHARMÁK, meg ne fusson véletlenül zátonyra egy francia kutatócsoport.
Különben mondhatják az alkotók hogy így-úgy megmagyaráznak mindent, de attól a pillanattól, amikor az első para dolog történt, onnantól bármi magyarázat lehet bármire. Persze ettől fügetlenül még érvényesek az öszefüggések, hatásosak, jó utánuk kutatni, de ki fog kötözködni, ha baki csúszik a logikába? A lesz a magyarázat: hé waze, ez a sziget, itt bármi megtörténhet. -
#17444 Ha maradunk a bruttó agymenésnél: mi van ha nem hal meg, mi van ha nem is élőlény, mi van, ha ez az ő örök élet szigetük. ésatöbbi. Úgy tudom Ré minden reggel újra éled és minden naplementekor meghal.
DE én ezzel a teóriával csak játszom. Érdekes, de csak egy teória -jelenleg-.
Nem magyarázat? De az Karit szerint, magyarázat, hogy ki az a Jacob, Nemezis, a füst és a sziget. -
#17443 -
#17442 Jó, de ha csak párhuzamot húztak, akkor nem is magyarázat semmire. -
#17441 Attól tartok, ha Jacob meghal, akkor véglegesen meghal, nem úgy mint az átlagemberek. Nem tudom miért, de egy ilyen érzésem van vele kapcsolatban. Végül is az isteneknek nincs alviláguk. -
#17440 Tud beszélni Jacobbal (szellemekkel???), ugyan eddig is előtérben volt, mindig a dolgok sűrűjében csatangolt, de így, most Jacob halála után megoldható hogy kommunikáljon vele (ha a robbanás a 77-es bandát a jelenbe dobja).
-
#17439 Nekem nem jön át, ettől függetlenül a bemásolt hozzászólás még lehet értékes.
Az egész egyiptomi témázás nem jelenti azt, hogy halottak vagy metafizikai síkon vannak. Csupán csak azt, hogy párhuzamot vontak egyes szereplők és az egyiptomi mitológia közt.