De ami jobban foglalkoztat.:) Szóval végignéztem újra az öt évadot. Szerencsém volt, volt időm is. Jó volt, érdemes volt, több szempontból is kiváló a sorozat.
De volt két dolog, ami miatt is tettem:
-ki kinek súgott (jelenések, álmok, látomások)?
-megtudható-e az eddigiekből ki Jacob, Nemezis, a füst?
Én azt szűrtem le, hogy Jacob fő képessége a jövőbelátás, hogy látja a lehetőségeket, opciókat, kimeneteleket.
Nemezis pedig felveheti egy halott alakját és kiválóan tud manipulálni, irányítani.
A füstöt pedig Nemezishez kötöm, akár irányítja, akár a füst egyenlő Nemezissel.
Azzal, hogy ki kinek súg... Nos nem jutottam dűlőre. Valószínűnek tartom, hogy amikor valaki megjelent, az mindig Nemezis/Jacob volt, az álmok (Locke álma a halott Boone-nal, repülővel, Claire álma a fekete-fehér szemű Locke-al, Charlie látomásai -de esetleg ide lehetne sorolni Hurley-nem megjelenő pszicho énjét netán MrEko találkozását a jós lányával) valahogy mindig az elkövetkezendőről szóltak és ezt ezért Jacobhoz kötném.
(Hurley külvilági beszélgetésein lehet igazán meglőve az ember: halottakkal beszél, de nem a szigeten. Ráadásul talán a készítők azt nyilatkozták, hogy Jacob nem vette fel halott alakját. Ugyanakkor Nemezist, a füstöt nem láttuk eddig a szigeten kívül.... Szóval mégis marad Jacob....)
Őszintén szólva abszolút nem vagyok biztos a dolgomba.:) Egyrészt a felesleges agyalás sem visz előre, másrészt valljuk be: kevés az információnk.:)
Ezt a videót el tudom fogadni mint koncepciót:
Ha valaki jó koncepciókkal bír, az ossza meg velem. =)
Ha meg nem, az sem baj. 156 nap múlva kiderül. vagy nem.