22323
-
#17358 sztem egészen biztos. -
ManoNegra #17357 Sztem nem biztos, hogy ő a gonosz a történetben. Persze lehet, de ez még nem derült ki. -
#17356 ??????? -
ManoNegra #17355 Lemaradtam valamiről? Mióta tudjuk, hogy a "Nemezis" a rosszfiú? -
#17354 jaaaa aha -
#17353 sztem ez nem a hivatalos neve, a sorozatban még nem nevezte senki soha sehogy, csak a rajongók adták rá hogy lehessen hívni valahogy -
#17352 Lehet lemaradtam valamiről,de mióta hívják úgy a rossz csávót,hogy "Nemezis"? -
#17351 De ami jobban foglalkoztat.:) Szóval végignéztem újra az öt évadot. Szerencsém volt, volt időm is. Jó volt, érdemes volt, több szempontból is kiváló a sorozat.
De volt két dolog, ami miatt is tettem:
-ki kinek súgott (jelenések, álmok, látomások)?
-megtudható-e az eddigiekből ki Jacob, Nemezis, a füst?
Én azt szűrtem le, hogy Jacob fő képessége a jövőbelátás, hogy látja a lehetőségeket, opciókat, kimeneteleket.
Nemezis pedig felveheti egy halott alakját és kiválóan tud manipulálni, irányítani.
A füstöt pedig Nemezishez kötöm, akár irányítja, akár a füst egyenlő Nemezissel.
Azzal, hogy ki kinek súg... Nos nem jutottam dűlőre. Valószínűnek tartom, hogy amikor valaki megjelent, az mindig Nemezis/Jacob volt, az álmok (Locke álma a halott Boone-nal, repülővel, Claire álma a fekete-fehér szemű Locke-al, Charlie látomásai -de esetleg ide lehetne sorolni Hurley-nem megjelenő pszicho énjét netán MrEko találkozását a jós lányával) valahogy mindig az elkövetkezendőről szóltak és ezt ezért Jacobhoz kötném.
(Hurley külvilági beszélgetésein lehet igazán meglőve az ember: halottakkal beszél, de nem a szigeten. Ráadásul talán a készítők azt nyilatkozták, hogy Jacob nem vette fel halott alakját. Ugyanakkor Nemezist, a füstöt nem láttuk eddig a szigeten kívül.... Szóval mégis marad Jacob....)
Őszintén szólva abszolút nem vagyok biztos a dolgomba.:) Egyrészt a felesleges agyalás sem visz előre, másrészt valljuk be: kevés az információnk.:)
Ezt a videót el tudom fogadni mint koncepciót:
Ha valaki jó koncepciókkal bír, az ossza meg velem. =)
Ha meg nem, az sem baj. 156 nap múlva kiderül. vagy nem. -
#17350 Remélem egyik sem volt még: :)
Locke - Monster: same sound
Lost spoiler: Who is Jacob's Nemesis?
-
#17349 nem kicsit már csak Nicolas Cage hiányzott belőle:D -
Micsu #17348 talán mert fake -
r4pt0r #17347 Én is azt néztem. :D -
#17346 Melyik része? -
#17345 hát furcsa a vége amikor zuhan a repülő mert az a rész a Képlet(Knowing) című filmben volt -
Orionk #17344 SEason 6 promo:
http://link.brightcove.com/services/player/bcpid6555681001?bctid=30721316001
:) -
Orionk #17343 Hy!
Ezen az oldalon abc.go.com/primetime/lost
lehet ujabb videókat találni a dharma initiative-ről. Valamint interjuk is vannak a szereplőkkel -
#17342 Jópofa lett... -
#17341 Készítettem egy Lost-os videót, gondoltam megmutatom itt a fórumon is, habár nem szoktam ide írni, kiváncsi vagyok a véleményekre:
http://www.youtube.com/watch?v=HayJYfKW4FU -
#17340 ja akkor vmire rosszul emlékeztem. -
#17339 még el sem kezdték a forgatást. a comic conon meg elmondták, hogy nincs megírva az utolsó rész utolsó oldala, mert még bármi közbe jöhet. lsd. Mr. Eko-t játszó színész távozása anno (ők még tovább akarták vinni a karaktert, a színész filmezni akart). valami hasonló történik, és írhatják át az egészet
attól meg nem kell félni, hogy a túl nagy nézettség miatt fogják folytatni ezt a sorozatot -
#17338 ja de most jut eszembe hogy a 6. évad le van már forgatva a végéig, és az uccsó rész lezárós, szal akkor mégsem kell félteni :D -
#17337 hát ezért féltem a lostot -
#17336 de az má olyan is..... -
#17335 smallvillenél is azt mondták hogy 7 évad lesz és kész, de aztán a CW úgy döntött hogy túl nagy a nézettsége a sorozatnak hogy most csak az írók kedvéért itt megálljanak, kirúgták az írókat és új írókkal csináltak még két évadot (ha nem többet). reméljük a lost nem jut ilyen sorsra :S -
#17334 Én pont az a néző vagyok, akiket inkább ez érdekel.:)
Nagyon jól eltaláltak, kidolgozottak, érdekesek a karakterek, jó a szinészi munka, leköt a jellemfejlődés, de két paraszthajszállal jobban érdekelnek a "titkok".:)
Lehetne több felé csavarni a lostot, de 5c0rp330n hozzászólása kivállóan összefoglalja.=) -
#17333 amit az első sorban írtál, azokra gondoltam a mellékkonfliktusok alatt :D
jobb lett volna az hogy ezeket valahogy kibontják és utána valahogy visszacsinálják az egészet, de akkor meg azzal lett volna a baj hogy mikor jutnak már haza. Tehát kevés olyan út van hogy töretlen legyen a sorozat a 6 évadon keresztül, ezért mondtam hogy előbb be kellett volna fejezni :D -
#17332 Jaja. Ennél sokkal-sokkal jobb évadzáró is volt már! -
#17331 ez nem olyan mint egy heroes, prison break vagy hasonló, ahol mindig 1 évadokra terveznek és sokszor már saját maguknak is ellentmondó faszság lesz belőlük. az eredeti cél sem a hazajutás volt, legfeljebb látszólag. az írók a kezdettől fogva tudták, hogy mi lesz a fő irány, és nem véletlenül szögezték le már nem is tudom hány éve, hogy 6 évad lesz, nem több és nem kevesebb. -
#17330 Viszont brutális potenciál rejtőzik a számok, dharma, others, sziget, Jacob, Claire/Aaron misztériumban. ezeket nem kibontani bűn.:)
Másrészt, igaz, ez volt az alap cél. Viszont a szigeten mindenki "új életet" talált, kapott, jellemfejlődés indult. Olyan változások történtek, amivel visszatérve nem tudtak mit kezdeni (egyedül csak Desmond).
Ha befejeződött volna a hazaérkezéssel, akkor egy rakat kérdés a levegőben lógna és kapnál néhány szereplőt, akik olyan pontra értek, ahonnan ki kell mozdulniuk. -
#17329 megfigyeltem sok sorozatot nézve, hogy mindig van egy alapkonfliktus aminek a sorozat végén (vagy az évad végén ha az nem olyan nagy) meg kell oldódnia. viszont ha már az évad végén megoldják, akkor vagy új és ugyanolyan ütős konfliktust kell csinálni, vagy valahogy visszahozni az előzőt anélkül hogy az értelmetlen lenne. na most a lostban ez az alapkonfliktus a hazajutás célja volt. Ezt a 4. évad végén megoldották, de sajnos ezután nem nagyon lehetett mással folytatni, ígyhát visszaküldték őket, és egy viszonylag értelmes végzetes misztikus rejtélyes magyarázattal. Ez egyeseknek tetszett is, de sajnos nagyon sokan abbahagyták a sorozatot azért mert ez nekik túl bonyolult volt. De hát az ABC nem fogja lelőni a legnézettebb és legtöbb pénzt hozó sorozatát csak azért mert a logika azt diktálja hogy vége kéne hogy legyen.
aki nem tud rendesen szöveget értelmezni: nekem továbbra is ugyanúgy tetszik a sorozat, de tény hogy már vége kellett volna hogy legyen és akkor érthetőbb lett volna. -
#17328 Én is csalódottságot éreztem. Aztán hagytam a fenébe, gondoltam vagy leülepszik, vagy máshogy látom majd.:)
Ha a nagy kérdésekre választ kapnánk, akkor vége lenne a sorozatnak.
(szerintem ezért nem is lövik még el...mi meg főhetünk a levünkben:D)
Másrészt több vonulat is volt a sorozaton belül, most ezek szerint az időugrósnak van vége. Kaptunk egy nyeletet a végső konfliktusból...
....
....
Én most az újra az egészet kezdtem szép lassan nézni. Csak úgy tatásan, ha van időm, kedvem, nem mást csinálok. Szerintem megéri... Hiszen például anno nem sok információ lehetett arról, hogy miért "álmodhatta" meg Locke a kábszercsempész repülő helyét és Boone halálát... Miért "bénult" le a repülőnél... Netán miért mondta Walt, hogy ne nyissa ki...
Most hogy, tudsz Jacob és ellenségéről talán máshogy is látod.
Ráadásul el is lehet filózni, hogy figyelmeztetés volt az álma (meg kellett-e halni a Boone-nak?) vagy iránymutatás.
Netán minden elrendeltetett és egy idősíkban zajlik (Boone halála, Walt figyelmeztetése)?
...
...
Jó volt megnézni a comic com-os "reklámvideókat". Én azért többet várnék a losttól, mintsem még az évad előtt lelője a végső poént, de el lehet képzelni egy olyan befejezést is mint a Lost Via Domusban. Sőt.:)
Kétségtelen katarktikus lenne, ha:
a; Jacob és Ellensége közösen kicsinálnál egymást, eltünne a sziget, az egész meg sem történt...
b; valaki lehetőséget kapna, hogy újra élje, ez egyrészt sötét befejezés, de benne van a megváltoztathatóság lehetősége.
c; a gép eljut LA-be. Jack megprüntyögtetné Anna Luciát, Sayid Naida-t, Sawyer a légikisasszonyt, Kate meg megismerné a leszboszi szerelmet a börtönben.:D
-
#17327 szerintem ő úgy gondolta,hogy érdektelen,nem olyan igazi jó cliffhanger. -
#17326 Épp ez a lényeg:D -
#17325 Én tegnap néztem meg az utolsó részt, és szar vége lett szerintem.
Hűha, ugyan mi lesz most. [legyint] -
#17324 Ha minden igaz akkor úgy fog folytatódni, hogy Desmond akkor is megfogja nyomni a gombot, nem lesz gyerekük Pennyvel, a fogorvos bácsinak a felesége pedig belehal a rákba, ezekre akkor nemgondoltak?
Persze ezt cska úgy egy kis témafeldobásnak írtam ugyanis, megoldják a rendezők a dolgokat, csa kíváncsi vagyok rá, szerintetek mi lesz!? -
#17323 Eltaláltad. Hangosan, széles vigyorral. Utána. -
#17322 Amikor már mersz hangosat pukizni mellette? -
#17321 Mindannyian tudnánk még évekig nézni, de én abból a szempontból nem sajnálom, hogy lezárják a történetet és remélem a legtöbb kérdésre kapunk választ.:)
Egy csinos lánynak is jó udvarolni, de hát tudjuk jól mi jobb annál.:D -
#17320 nagyon úgy néz ki :( -
#17319 Elöző héten kicsit unatkoztam, ezért gondoltam megnézem mi is lett az 5. évadból, mert a 4. után abbahagytam valahogy nem tetszett az egész.
Elég rosszul tettem, h kihagytam eddig, ugyanis nagyon tetszett ez az évad, sok kérdés meg lett válaszolva de ezzel együtt jött egy rakat ujabb.
Azt gondoltam, h az időutazással elmegy a sorozat vmi idiota irányba, de szerencsére tévedtem, akkora csattanót hagytak most a végére ami után keresttem az államat a földön :DDDD
Ezek után nagyon várom a 6.évadot(ez lesz az utolso?)