Na most néztem meg az évadzárót,és bennem is valami hasonló fogalmazódott meg,mint homeless barátunk leírta.
"Szerintem Jacob meg a másik forma, 2 isten, akik mindig is léteztek, csak az emberek mindig máshogy hívták őket. Így jönnek a képbe az egyiptomiak is. Gondolom ők is jártak a szigeten és Jacob tiszteletére építették azt a nagy szobrot, amiben lakik. Aztán egyszer valahogy sikerült bezárni Jacobnak a másik arcot a hamuval a kunyhóba és mindig is ő lakott ott nem Jacob(csak Ben hitte azt"(#16889)
Annyi kiegészítést még tennék,hogy nemhiába mondta azt Locke-nak az "ál-Jacob"(szerintem a másik faszi) a kunyhóban,hogy segíts,mert végülis Locke-on keresztül segített magán.És szerintem úgy kerülhetett a kunyhóba,hogy Jacob bezárta valahogy,és a kunyhón kívül csak füst alakban közlekedhet,szerintem ő a füst is,ezért van a kunyhó körül hamu,ami lehet a füst élettelen formája,és még fel is veheti más emberek alakját ez a csóka,nemhiába mondta Bennek,akkor a lánya alakjában,hogy hallgasson Lockre,majd felvette Locke alakját és mentek tovább.Tehát akiről eddig azt hittük,hogy Jacob,az valójában a "gyilkos" faszi volt.De ezek már nagyon vad találgatások.