128px-Dharma-logo.svg.png
  • trident
    Valahogy én is ebben a kérdéskörben ragadtam le. Ellentétben veled inkább tanácstalan vagyok, agyfaszt kaptam, lehet csak túlságosan ragaszkodom a megoldáshoz.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Magyarán ki kinek sugott? Kunyhó - Richard - látomások-on problémázom.

Mondhatjuk azt, hogy Christian a man#2? Rávette, segített döntéseket hozni Jack és Locke-nak.
    Claire-t is akkor tartok tőle ide kell sorolni.

Látomások, jelenések.
    1; A bambuszvágó, építkezős, orrvérzős, visszatekerős Horace-t hova soroljuk? Én Jacobra hajlanék,
    illetve Walt megjelenése a tömegsír felett Locke-nak.
    Itt nem utasítások voltak, hanem lehetőségek, ezért gondolom Jacob személyét mögötte.
    2; Hugo szellemlátásai: azt hiszem, ez is Jacob munkája.

Maradhat a megállapítás, hogy man#2 a szigeten munkálkodhat, Jacob el is hagyhatja?

Kunyhó.
    Oké, ez man#2 helye, homeless hsz-hez azt még talán hozzátehetjük, hogy
    1; Iliana szerint már rég nincs ott Jacob, de ezek szerint ott kellett legyen, használta volna? (hiszen rövid képi üzenetet is hagyott)
    2; Locke első kabinlátogatása során Jacob szólt hozzá?
    Hiszen man#2 sem tudta mi történt akkor.

Richard.
    Kikent szemű barátunk ugyebár ismerte Jacob lakhelyét. Szorgosan hordozta az üzeneteket, listákat. Valóban az ő üzenetei voltak, Jacob kérésére akarták elrabolni a két helyen elzuhant lostiekat?
    Jacob választotta ki Locke-t is?
    ...

Állocke/man#2 nem tudta mit tett a füst a templomban Ben-nel?

re ProGabe: #16857
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Oké. Jacob az emberek választására bízta magát, talán ő a variációkat látta előre, talán hasonlóan mint Desmond. Oké. Man#2 pedig befolyásolt, irányított.
    Arra gondolsz, hogy az incidens elpusztítja man#2-t is? maga az incidens vagy az abból származó következmény?
    Mert sajnálom, de nem értem a " tehát most mi azt látjuk, hogy vesztett, de közben nyert és elpusztul az egész sziget, "sötét ruhástól", mindenestül" mondatod.

Sajnálom, buta vagyok, nem értem, vívódom. Nem látom át ezt a részét a cselekményeknek retrospektív.
    ---

Maga az évadzáró a csilipaprikás hasmenéshez volt hasonlathoz. Örül az ember, hogy túl van rajta, de nem feltétlen könnyebbül meg.
    Kiváló szinészi munka volt a duplarészben, eljutottunk egy kimagasló csúcsponthoz, igaz voltak benne elcsépelt dolgok (koporsó, vadnyugati lövöldözés), de letehette a haját az is aki a karakterek miatt nézi a lostot és az is aki a misztérium miatt.

Én meg a harmadik csoportot alkotom, aki a fenti, egyszerű kérdéseken felakad és nem tud lekászálódni.