szerintem nincs olyan hogy mi lett volna ha nem mennek vissza, mivel nagyon úgy néz ki, hogy a jelen (ami most számukra a jövő, szal ami eddig történt a korábbi évadokban) miattuk alakult úgy ahogy, ők is a részesei voltak, még ha nem is emlékeznek rá
SPOILER (?)
fura volt a tegnapi részben Richard, ahogy elvette a kis Bent és amit akkor mondott... lehet van vmi spec. módszerük arra hogy kitöröljék egy ember emlékezetét, mert nagyon az jött le a szavaiból, hogy Ben már sosem lesz újra a régi, mindig others lesz...stb... ezt támaszthatja alá az is, hogy Ben (szerintem) nem emlékszik rá, hogy Sayid lőtte le gyerekkorában... max az othersék mondták neki, hogy gyerekkorodban valaki lelőtt... szal sztem Ben sem emlékszik rá hogy anno Dharmás volt
és ez történhetett Jackel, Kateel...stb., hogy az othersök nekik is csináltak egy agy formázást a múltban még, tehát nem emlékeznek, hogy mit csináltak akkor, és most újként élik meg az egészet, holott ez már megtörtént egyszer
na mind1, az időutazás mindig nagyon kavar a sorozatokon/filmeken, majd kiderül hogy mi lesz... ez csak egy elmélet a sok közül, most jutott eszembe, lehet hogy hülyeség :D