-
Nem feltétlen. Nem feltétlen kell erről tudnia, hiszen Christian esetéről nem tudott, legalábbis erről információm nincs (mással pedig tudtommal nem történt meg a "feltámadás"*); úgy emlékszem (most nem veszek rá mérget és nem tudom ellenőrízni), hogy Ms. Hawking mondta, hogy Lockenak (a testének) is a gépen kell lennie.
Ráadásul a holttest alkalmas volt Jack bűntudatának mélyítésére, már csak be kellett fejeznie azt, amit John elkezdett.
Tehát ha jól emlékszem, akkor Lock gépre kerülésében neki "csak" egy utasítást követő szerepe van.
DE. Ezt is meg kell tudjuk még. Nekem ez tűnik kézenfekvőnek. Mármint ha lehet egyáltalán losttal kapcsolatban ilyet mondani.^^
(elkerülhetetlen hogy a Ben - Lock témából ne kapjunk minimum egy, ezzel kapcsolatos wtf jelenetet:D)
*:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Oké. Christian állapota nem tűnik azonosnak Lockéval, de sokan haltak meg a szigeten, volt besodródott hulla is, de feltámadásról ugye nem tudunk, szóval számomra úgy tűnik, Ben ezt nem tudhatta. Ben a legmesteribb manipulátor, de a sziget akaratát/sorsot/végzetet szerintem nem ismeri. Szerintem a saját pecsenyéjét sütögeti azokból az információkból, amit megtudott.
S csak egy utolsó dolog: ha ez valóban "feltámadás", akkor kivételes kell legyen. Dramaturgiai szempontból is: minden kétséget kizáróan bizonyítani kell a szigeten lévőknek Locke kiválasztottságát, ez olyan lépés volt, amit egyszer lehet elsütni (őszintén szólva, nekem az is megfordult a fejemben, hogy Ben az első évadban szigeten lévő mérgező pókot használta és John tetszhalott)
Ha ezt tudná Richard, Ms hawking, Abbadon, Ben, semmi különleges nem lenne benne, szimplán csak egy eljárás.
Hiszen csak egy embernek van copyright joga a feltámadáshoz.
S kitartok a mellett, hogy Ms. Hawking pedig azért mondta, hogy mindenki, Jacknek is a gépen kell lennie, mert az egyenletre, amelyben az emberek is változók így lesz azonos, vagy hasonló eredményű a korábbi eseménnyel.
Ha pedig tévedtem, akkor tévedtem, és Linusnak muszáj megszavaznunk a legkegyetlenebb, legszámítóbb manipulátor címet és tuti lesz egy fast forward, amikor darth vaderrel-rel fejben amőbázik és nyer!:D