22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • trident
    Nem feltétlen. Nem feltétlen kell erről tudnia, hiszen Christian esetéről nem tudott, legalábbis erről információm nincs (mással pedig tudtommal nem történt meg a "feltámadás"*); úgy emlékszem (most nem veszek rá mérget és nem tudom ellenőrízni), hogy Ms. Hawking mondta, hogy Lockenak (a testének) is a gépen kell lennie.
    Ráadásul a holttest alkalmas volt Jack bűntudatának mélyítésére, már csak be kellett fejeznie azt, amit John elkezdett.

Tehát ha jól emlékszem, akkor Lock gépre kerülésében neki "csak" egy utasítást követő szerepe van.

DE. Ezt is meg kell tudjuk még. Nekem ez tűnik kézenfekvőnek. Mármint ha lehet egyáltalán losttal kapcsolatban ilyet mondani.^^
    (elkerülhetetlen hogy a Ben - Lock témából ne kapjunk minimum egy, ezzel kapcsolatos wtf jelenetet:D)

*:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Oké. Christian állapota nem tűnik azonosnak Lockéval, de sokan haltak meg a szigeten, volt besodródott hulla is, de feltámadásról ugye nem tudunk, szóval számomra úgy tűnik, Ben ezt nem tudhatta. Ben a legmesteribb manipulátor, de a sziget akaratát/sorsot/végzetet szerintem nem ismeri. Szerintem a saját pecsenyéjét sütögeti azokból az információkból, amit megtudott.

S csak egy utolsó dolog: ha ez valóban "feltámadás", akkor kivételes kell legyen. Dramaturgiai szempontból is: minden kétséget kizáróan bizonyítani kell a szigeten lévőknek Locke kiválasztottságát, ez olyan lépés volt, amit egyszer lehet elsütni (őszintén szólva, nekem az is megfordult a fejemben, hogy Ben az első évadban szigeten lévő mérgező pókot használta és John tetszhalott)
    Ha ezt tudná Richard, Ms hawking, Abbadon, Ben, semmi különleges nem lenne benne, szimplán csak egy eljárás.
    Hiszen csak egy embernek van copyright joga a feltámadáshoz.
    S kitartok a mellett, hogy Ms. Hawking pedig azért mondta, hogy mindenki, Jacknek is a gépen kell lennie, mert az egyenletre, amelyben az emberek is változók így lesz azonos, vagy hasonló eredményű a korábbi eseménnyel.

Ha pedig tévedtem, akkor tévedtem, és Linusnak muszáj megszavaznunk a legkegyetlenebb, legszámítóbb manipulátor címet és tuti lesz egy fast forward, amikor darth vaderrel-rel fejben amőbázik és nyer!:D
  • Klemice
    Wid kurvajófiú csak kommandósgeciket küld a szigetre akik az egészet szana széjjel akarják írtani Ben miatt
  • tommygear
    a promóban ottvan ben mögött sun
    tehát ő is ottvan benékkel
  • Sephi
    Lattatok, hogy Locke es Ben a geppel zuhantak le de Jack, Sun , Kate es Hurley pedig mashova erkeztek. Ez azert mert nem ugyanott mentek ki.

Tehat nem ugyanott erkeztek vissza :) Csak azt nem ertem, hogy hol van sun.

Meg a vegen kiderul, hogy Wid a jofiu, es direkt kuldte oket a szigetre az elejen :D
  • Klemice
    Mikor kiderült hogy Locke van a koporsóban, mindenki jött azzal hogy visszaviszik és feléled, ezt baromságnak tartottam, ámbár tényleg így lett.

Ben honnan tudta volna hogy Locke feléled?
  • Kicsikiraly
    az utcsó linkre: azt hiszem 2. évad nyitóepizódja volt a "Man of Science, man of faith" :D az is teljesen passzol ehhez, és végig amikor anyámmal együtt néztem a sorozatot ő is ezt mondta. tényleg ez az elmélet lesz az igaz :D
  • precision
    "Ezen felül elemi érdeke, hogy ne térhessen vissza Locke, hiszen ő az új vezető."

Ha ez így van, miért rakta el a hulláját, miért rakta fel a gépre, miért is akarja mégis, hogy Lock holtteste visszakerüljön a szigetre? Minden bizonnyal tudja, hogy fel fog támadni, ha ez megtörténik.
  • trident
    Richard csak azt mondta, meg kell halnia.
    Nem pedig azt, hogy öngyilkos lesz. Valószínűleg nem sikerült volna Locke öngyilkossága, ahogy Michaelt sem "engedte" meghalni a sziget.
    Kétségtelen, hogy mélypontra jutott Locke...de mégsem történt(történhetett?) meg.
    Egy a fontos: hogy így történt.

Miért tehette Ben? Mert ő akar a vezető maradni. Mert Locke megtette azt, ami Bennek is kell: 1; beindította a folyamatot (visszatérés), 2; megadta az információt, ki tud a visszatérésben segíteni!

Ezen felül elemi érdeke, hogy ne térhessen vissza Locke, hiszen ő az új vezető. Locke túl sokat tud: lásd Widmore és Christian.

Más.
    Zseniális volt a rész, kiválóan bontják a történetet, úgy, hogy sok mindent még homály fed.
    Talán csak az érdekel, bár lehet, túl nagy jelentősége nincs, hogy Ceasar és Iliana kinek a "házában" volt?
    Faraday otthona/laborja lehetett? http://noob.hu/07/0226/lostspace.jpg

A sorozatjunkien linkelték, nem megfejtés, inkább csak koncepció, filozofálás, de szerintem érdekes, a lostban amúgy is láthattunk ezeregy dolgot, amik szimbólumok, utalások lehetnek: http://blogol.hu/comment.php?log=2288497
  • Kicsikiraly
    Namaste jónak hangzik :D
  • MerlinW
    2009-Mar-04 Lost 05x08 LeFleur
    2009-Mar-18 Lost 05x09 Namaste
    2009-Mar-25 Lost 05x10 He's Our You
  • Bulykin
    tessék
  • Orionk
    igen, mindkettejüknek az lehetett a célja, de ben biztosan más miatt akarta megvalósítani, mint locke.

Nem raktam ezt spoiler-be, mert nem irtam semmi konkrétat.
  • Marci0115
    végülis énse értem minek ölte meg ben lockoot ha ugyis öngyilkos lett volna, a másik szerintem lock maga jacob ,mert szerintem amikor a kunyhoban voltak akkor szeritnem az lock hangja volt csak kicsit erösebb, de akkor meg hülyesg hogy egymással szembe lettek ovlna, bocs a sok hülyeségért:D
  • Orionk
    Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy hol lehetne megnézni, hogy mekkora volt a mostani hetedik epizódnak a nézettsége amerikában?
    Kiváncsi lennék rá, mert szerintem ez most nagyon jó rész volt.

Üdv.,
  • Klemice
    Hát jövő héten meglátjuk, hogy a promó milyen dátumot ír
  • Herold
    Nem értem, hogy Bennek miért kellett megölnie Locke-ot. Végülis eljutottak Ms. Hawkinghoz, és mindkettőjüknek az volt a célja, hogy az O6 tagjait visszavigyék.
  • Grove4
    Érdekes ,az imdb múlthéten még azt írta,hogy a kövi rész után tényleg egy hét szünet,most viszont már nem!
  • Klemice
    alapból megvetem azokat akik még jogosan is ordibálnak a spoiler miatt, te meg csak úgy kiabálsz a levegőbe, ennyi

Kár hogy a köv rész után lesz egy hét szünet :\ de lehet hogy kell is már :D
  • A tumi
    LOL!
    Ki vagy te? eh...pffff!
    :)
  • Grove4
    nyugi srácok nem kell a flém!Egyébként Istenkirály rész volt,megy aharc Johnért,hogx ki oldalára áljjon majd a háborúban,ami szerintem a DHARMA és a többiek között fog zajlani!
  • Klemice
    kussmár vagy kotródj
  • A tumi
    Bocsi a dupláért!
  • A tumi
    Köszi hali....
  • A tumi
    Köszi hali....
  • A tumi
    :D
  • sweech
    na látom, értelmi színvonal megvan. hagylak is békén
  • Kicsikiraly
    vúú belém nem sikerült belekötni mész a másikhoz :>
    te leszel a példaképem
  • Kicsikiraly
    btw ez is megoldás, én is ezt csinálom.
  • A tumi
    Low vagy.....:D
  • Sephi
    En amig nem nezem meg az adott reszt nem is olvasok ide :)
  • sweech
    én hozzád szóltam...khm
  • Kicsikiraly
    a Bennel kapcsolatos sivatagos nem, márpedig arról volt szó :D
    "Ben a kereket forgatta el, ezért került oda a sivatagba"

úgyhogy ez most nem jött össze :( de visszahúzódhatsz a csöndbe hogy várj hogy valaki tényleg hibázzon és majd akkor jól bemondhatod neki :>
  • A tumi
    Nem hozzád szóltam....khm.
  • A tumi
    A sivatagos az a legutolsó 7. részben volt.....na....
    :)
  • sweech
    "SPOILER tag használata kötelező az aktuális rész MAGYAR feliratát követő napig"

nem elég feltűnő? ne legyél már ennyire amatőr =/
  • Kicsikiraly
    amiket elmondtam az mind előző évados, vagy két héttel ezelőtti részhez kapcsolódik. az előző részből nem mondtam spoilert, ezért nem is foglalkoztam a taggel.
  • A tumi
    SPOILER wazzeg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ne legyél ennyire amatőr!!!!!!
  • Kicsikiraly
    ha tényleg láttál mindent ez egyértelmű lenne: Ben a kereket forgatta el, ezért került oda a sivatagba(országra nem emlékszem) "Penny férje" khmkhm, azért a nevét illene tudni :D Desmond pedig ezzel a hattal ment vissza. Azért Oceanic 6, mert ezt a 6 visszatértet(akiket felsoroltál) mutatták be a nagyközönségnek. Desmonddal elvált az útjuk, ő ment Pennyvel. Locke meg könyörgöm most volt két hete vagy mikor... (Ha Michael és Walt is érdekel, ők meg még a 2. évad végén mehettek haza(vagy lehet h a 3. volt?)
  • A tumi
    Gyerekek ez a 7.rész....kész!!!
    Be hu be sza -tam rajta!!Nagyon kemény volt!!!
  • tommygear
    hát ha én most kezdtem volna se felejtem el azért