mit csináljak hogy ne legyek az?
  • Dzsini
    #92
    a hírverésre csak annyi, hogy a heterok sokkal több hírverésben részesülnek.

    a betegség résszel orvosi szempontból abszolut nem értek egyet, az egy elég régimódi film lehetett...

    jónéhány homo és biszexuális ismerősöm van, jónéhányan már olyanok, hogy ilyen kategorizálásba nem mennek bele, hiszen teljesen felesleges. ő szeret valakit, és az a valaki viszontszereti. ennyi a lényeg, és nem több. és "errefele" senki nem tartja se betegségnek se hibának azt, hogy ők őszinték önmagukhoz és a világhoz. amúgy egy híres leszbikus színész/komikus mondta, hogy "ha a gyerekkori élmények vagy események hatására válnának a lányok leszbikussá, akkor nem lenne 1 hetero csaj se a világon."
    plusz a kategorizálásba 1 szép nagy rúgás: van egy Kate Bornstein nevezetű hölgy, aki férfinek született, viszont ifjúkorában is már úgy érezte, hogy neki nőnek kellene lennie... de emellett a nők fele vonzódott, vagyis leszbikusnak tartotta magát. sikerült összeszednie a pénzt, és a műtétei után már minden női alkatrésszel ellátva élhette boldog életét. egyik kapcsolata - egy hölgy - viszont néhány év együttélés után szintén nemet váltott, és onnantól férfiként élt tovább vele párkapcsolatban. vagyis mostantól hetero lett :) (vagy homo, merthogy eredetileg ő is hímneműnek született...) - na mindegy, oda akartam kilyukadni, hogy az egész kategóriákra bontás csak egy valamire jó, hogy bizonyos embereket ki tudjunk zárni a "köreink"ből, és lehessen utálni valakit... és ez igaz bármilyen vallási, filozófiai, nemi vagy érdeklődési felbontásra.
    és az, hogy valaki nem illik esetleg bele az általunk kitalált "fekete-fehér" rendszerbe, vagy esetleg saját akaratából átjárja a dolgot, az a legtöbb embert mélységesen elborzasztja, és nem hajlandó elfogadni a továbbiakban emberként azt, aki ugyanaz a személy, mint előtte volt, csak épp olyan "ruhát" vett fel, ami neki jobban tetszik... (csak pár példa - Ru Paul, Michael Jackson, a fent említett Kate Bornstein, és még lehetne sorolni...)