hogyan kezdjek hozzá??? Egy kis, házilag készülő robotnak
  • kázsé
    #60
    Én inkább robotkarokkal és a robotok látásával foglalkozom. Ha viszont lépegető robotot szeretnék csinálni, előtte biztosan kipróbálnék néhány lehetőséget egy olyan 3D szimulátorban, aminek fizikai motorja is van. A lábforgatásos ötletekkel csak az a gond, hogy ezzel az erővel már kerekeket is használhatnál, de a fázisszögekkel kínlódni kell. Ha már lábak, akkor nem lehetne a szervomotorok helyett inkább valamilyen lágyvasas tekercsekben gondolkodni? Egyes lábakat megfelelő ritmusban behúznak a tekercsek, másokat kicsit elfordítva kitolnak. Ez csak egy ötlet...
    Láttam olyan robotot, ami apró piezokristályokon rezegtette magát előre, és a megfelelő frekvenciákkal akár irányítani is lehetett. Elég zajos, de működik.:-)

    Az aksitöltős napelem nem rossz ötlet, de elég kemény fejlesztés (mobilokhoz állítólag kapható készen is, de az biztosan nem olcsó). Akkor már lehetne olyan robot, aki ha érzi, hogy merülőben van, odamegy a töltőhöz, és feltölti magát.:-) Erre mobilos cuccokat lehetne használni, valamilyen egyébként elavult készülékből.