Rablás vagy támadás, elhárítás, következmény
  • Lammer
    #66
    Sziasztok!

    Az én álláspontom tökéletesen +1ezik Bocsi véleményével a Slágerben elhangzottakkal... Reggel mi is hallgattuk kollégával hazafelé a kocsiban... Az a vicc gyerekek, hogy tényleg csak akkor merül fel a jogos védelem fogalma amikor a támadó féllel 1enrangúúú eszközt használsz... a szituáció így nézne ki tök szabályosan...
    -bejön a rabló, figy.lövés blabla, hogy most ő mit fog itt csináni
    -az őrnek fel kell szólítani a rablót, hagyja abba stbst... ráadásul eleget kell tennie a jogos védelem fogalmának, "hé bocsi nálad most mi van 9mm-es Para???"
    -MIUTÁN a rabló veszélyeztette a helyiségben tartozkodó emberek TEPSI épségét , akkor ARÁNYOSAN védekezhet az őr... blabla TEHÁT MIUTÁN LELÖVI AZ ŐR-t a támadó, ha annak még van annyi tartása, VISSZALŐHET!!!!!!
    Ez szerintem nem korrekt és énis amellett szavaznék, hogy meg kéne változtatni a szabályokat, TÁBLA KIRAK:"AKI Fegyvert ránt, azonnal lelőőőjüüükkk!" vagy valami ilyesmi jogilag profin megfogalmazva...

    mondom én aki most jött haza a fegyveres szolgálatból... 1ütérzek a "bajtárssal" Szurkolok neki, hogy jutalmazzák meg!!! jah az már más tészta, hogy havi 80-90Kért (nem bejelnetve!) az életünket veszélyeztetjük!!!! ENNYI!

    NO OFFENSE, ez csak egy vélemény volt, elnézést, ha valaki nem ért velem 1et!!!!

    Sziasztok!