Laci#32
"...Szoval nem igazan ertem, hogy mire gondolsz..."
A cégek és az ellenőrzőszervek között egy bizonyos formátumban kell elküldeni az adatokat/eredményeket és ezt csak az a program kezeli, amelyet a cég számára meghatároztak, hogy feltelepítsék. Ez természetesen windóz alatt szokott csak meglenni. De nemcsak cégekről van szó más munkahelyek/középiskolák/főiskolák is használnak fontos szakmai feladatra kijelölt programokat (azok ingyenes verzióját), amiket otthon is használni kell/meg kell tanuln kezekni és általában most már windóz xp-n futnak. Ehhez elvileg már meg is kell venni egy xp-t. Tehát UGYANAZT a programot kell használni.
Ha meg visszafejtené valaki a formátum kezelését, valószínű, hogy az is szellemi tulajdon lopása, meg jogsértés lenne:))
Az embereket ránevelik/kényszerítik a windózra, mér nem nagyon kell emiatt az m$-nek sem aggódnia.
Na meg egy ilyen cég tipikusan CSAK az anyagi érdekeiért van fenntartva. Magyarán hülyék lennének egyszer egy különösebb hibasorozat, hibacsomag nélküli, jól működő oprendszert kiadni, akkor kinek kéne jelen esetben például az új longhorn? Kevesebb embernek, mint így, hogy az xp sem felel meg az elvárásoknak. Közhely, de sokminden üzletté szokott válni előbb utóbb, ilyen most az informatika is, de tehetnénk ellene azzal hogy nemcsak a monopol cégek termékeit vásároljuk ész nélkül, hanem gondolkodunk is egy kicsit. Csak még a longhornra várjunk, az m$ "szakemberei" gőzerővel "dolgoznak" a fejlesztéseken... na persze... Ezzel a demagóg zagyvasággal sokan megint várakozó hangulatba kerülnek és kiváncsiak lesznek mit javítottak ki a longhornban amit az xp-ben mondjuk "még nem tudtak" (értsd: elcsesztek)... De én pl. már tudom hogy valószínűleg nem lesz az se jobb, ezért nem is veszem meg. Mást is kérek, hogy gondolja meg mielőtt elpocsékolja a pénzét a "forradalmian új" windózokra, meg az annak "zökkenőmentes" futtatásához szükséges, amúgy megf kacat x86-os gagyipécére! Csak kérés volt!