• Emmegki
    #23
    " a veszélyes és barátságtalan területekre, ahol ipari vagy katonai megfigyelést végezhet az erősen szennyezett vagy szélsőséges hőmérsékleti értékekkel rendelkező területeken."

    SG Tudomány rovat: Önfenntartó légyölő bűzrobot

    Köztudott, hogy a legyek vulkánokban élnek és a forró lávára rakják a petéiket. Szeretnek még elbújni az iraki sivatag homokjában is, ahol 10cm/óra sebességgel mozgó döglött tevékre vadásznak. Most itt a megoldás a kiirtásukra: az önfenntartó légyevő robot.

    A robot minden körülmények között megállja a helyét: álcázható akár legyfogó hamurartónak is, mivel kerekeivel olyan nehéz terepeken is helytáll, mint egy asztallap. Ellenség megfigyelésében is fontos szerepet játszhat, hiszen az ellenséges bázisok mozgásérzékelős lámpái sem veszik észre a robotot a sebessége miatt. Rádiójeleket tud sugározni akár 2 m-es távolságra, így láncban feltűnés nélkül alkalmazhatók, tehát 1000 robot 2 km-ről is tud bip-bip jelzéseket leadni az adatrögzítőnek. Nagyméretű kondenzátorairól nyíló körpanoráma miatt képes átlátni a fűcsomók fölött. A legyeknek semmi esélyük ezután, akárcsak az ellenséges katonáknak.