• BlackRose
    A tudomány az igaz, (jó) oldalon áll mindég, az ami kérdéses, az, hogy mit tartunk tudománynak és, hogyan értelmezzük a tudományt, valamint, hogy valójában el tudjuk e fogadni, hogy semmi sem végleges, és hogy soha nem tarthatjuk a kezünkbe a végső igazságot, vagyis röviden azt, hogy tévedhetünk. Itt arra gondolok, hogy van egy jelenlegi képünk (snapshot) amit a jelenlegi tudásunkal igaznak tartunk, de már ahogyan azt töbször is tapasztaltuk, ami tegnap "igaz" volt az ma már nem igaz. És ez kizárólag csak azért van, mert sokszor a nem telyessen ismert dolgokat feltételezzük, különböző félig reális, félig feltételezett dolgokat figyelembe véve. Na most, hogy ne filozófáljak itt, mert végső esetben mindent meg lehet kérdőjelezni, annyit mondanák, hogy a tévedés lehetőségét mindég szem előtt kell tartani, és a tudomány azt álltalában úgy is teszi, a baj ott van, hogy azok az "erők" melyek a tudományt egyáltalán nem ismerik, és amelyek hülye meséket mesélnek azok 101% biztossak abban amit mondanak, és ha valaki nem hisz nekik az mind hülye, vagy hittvesztett, vagy Isten ellenes meg stb.
    Remélem érted mire gondolok, ha már a vallásnál tartunk, akkor hogy közelebről megértsd a szavaimat, elmondanám, hogy nem tartom magam kereszténynek (habár formálissan katolikus vagyok), de nem vagyok semmi más vallás része sem, ez melett nem vagyok ateista sem, mert nem zárom ki Isten létét (ugyanis a tudomány nem bizonyított semmit ezen a téren), az amit pedig kérdés nélkül biztosnak tartok az pedig az, hogy ha van is Isten annak semmi köze a keresztény, muzulmán vagy XX vallások álltal prédikált dogmákhoz.
    Elnézést, hogy az UFO-s mesékbe most a vallást hoztam be, de ezzel csak azt akartam felvázolni, hogy az UFO-k létezését sem zárom ki, de ahogyan már mondtam az elején NEM TUDOM. Vagyis ha valamit nem láttam az nem jelenti, hogy nem is létezik, ha valamit nem értek az sem jelenti, hogy nincs, de ugyanigy nem kell kitalálni sem a tényeket, hanem egyszerüen el kell fogadni mint ismeretlen dolgokat, bár addig még nem találunk rá valami szilárd alapú magyarázatot, de azt is csak akkor fogadhatjuk el, ha tulnyomó része tényekből áll, nem pedig puszta feltételezésekből. És még az sem jelent garanciát, hogy igazunk van. Éngem nagyon érdekel, hogy mi is rőpkőd ott fenn, de az igazi story nem pedig a gyerekmesék.