• DonnieBrasco
    Valóban nem vagyok Hardcore játékos, csak a Bard's Tale 3-at, a Krynn sorozatot, Az Eye of the Beholder-t, A Wizardry 7-et (kétszer), a Wizardry 8-at, a Betrayal at Krondort (3x), A Gothic 1-et, a Kotor-t és a Morrowindet nyomtam végig (Newerwinter Nights kb. 90%-ig, Dungeon Siege-et feléig, Summonert úgy 80%-ig, és sorolhatnám...)

:)))

Soha nem az érdekelt, egyikben sem, hogy most vajon milyen szabályok alapján sorsolgatja nekem a játék az ütések erejét, sikerességét. A "találok, vagy sem" lehetőségét valahogy LE KELLETT modellezni, és az asztali, élő RPG-k esetében erre a randomon kívül nem sok esély volt, mivel nem álhattatok neki fakarddal hadonászni. Mivel ma már egyre több mindent meg lehet valósítani, igenis lehet az ügyesség (valamicske gyakorlat) ÉS a skillek függvénye egy találat sikeressége, _esetleg_ egy nagyon pici véletlen beszámításával. De csak esetleg! A csupán skill+random is lehet élvezetes, de szerintem is annál jobb, fejlettebb egy játék, ha a vizuális élményt (eltaláltam, megütöttem) megpróbálja reálisan lemodellezni - azaz találatot regisztrált, csak esetleg sebzést nem. Ezt Freak (minden hibája ellenére) már az elején tökéletesen leírta, kizárt, hogy ne értsd te is, pont ezért tűnik kötözködésnek a "szent kockadobás"-hoz való ragaszkodások. El kéne már felejteni az ADND-t úgy, ahogy van, és arra figyelni, hogy játék jó-e, vagy sem - önmagában. Szerintem :))

DB