• PiszkosFred
    Értem.

Nem kérdeztem semmi konkrétat az előző kommentemben, csupán arra írtam ezt, hogy én nem akarok vitatkozni (#622), hanem csak kérdéseket feltenni, amelyre nálam jobban hozzáértő emberek talán válaszolnak, de legalábbis megosztják a véleményüket.

Értelmezve a gondolatmenetedet: Ezek szerint a konzolpiacra való betörés a sony es az ms részéről "csak" (erősen idézőjelben) egy Oblivion lesz? És a többi játékstílus? No meg hol vannak a többi fejlesztő studiók? Ők nem látják mekkora reform előtt áll a játékpiac? Ezek szerint a 4 éves fejlesztés összegei megtérülhetnek ilyen reklámpolitikával? Nem csak neked címzem ezeket a kérdéseket, ezek inkább költői, mintsem most megválaszolható kérdések.

"PCs warezhalál". Ez nagyon jó, tökéletes a kifejezés, talán a legjobb amit eddig hallottam, és ebben a 2 szóban minden benne van. És igaz, a PCs játékosok - multiplayer, és ehhez szükséges kodok, stb. hiányában - jó nagy része warezzel fog játszani.

Mondjuk ha nagyjából lehetne tudni, hogy egy ilyen 4 éves fejlesztés egy teljesen új rendszerbe körülbelül mennyi összegbe kerülhet egy-egy fejlesztő csapatnál, jobban képben lehetne az ember, az elvárt bevételek szempontjánál. (Mert - hogy éljünk a szóbakerült Hollywoodi hasonlattal - 20M$ bevétel kapcsán mindenki a fellegekben jár és hepi, ha a film 1-2M-ből készült. De ha 40M-ből, akkor már fejek hullanak ;])