41716
| Oblivion HQ | href=\"http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324335\" target=\"_blank\" class=\"menu\">MOD lista | | target=\"_blank\" class=\"menu\">Hivatalos oldal | | MIELŐTT KÉRDEZNÉL IDE KATTINTS! | |
-
#584 sry, de nem értem, miért jó az, ha papír alapján csinálod, közben meg azt sem tudod, miről van szó....
a kód kicsit más tészta, bár szerintem az is csak annyit mutat, hogy leszarod a játékot, gyorsan le akarod tudni.... -
#583 Igaz, nem is ott van, hanem a Gamespy interjúban:
" The Elder Scrolls IV: Oblivion is being designed around the Xbox 2 (and the PS3, although the company could not officially confirm any platform besides the PC)."
Tehát egyedül a PC a hivatalosan bejelentett platform egyelőre.
http://pc.gamespy.com/pc/the-elder-scrolls-iv-oblivion/558955p1.html?fromint=1 -
#582 Ööööö...
Ezt most minek kellett???
Azt hiszem mindenkinek megvan a joga, hogy úgy játszon ahogy neki tetszik. Képzeld pl most a SoF2-t nyomom és KÓDDAL!
Na akkor én most egy nagy barom vagyok, mert nem úgy játszok egy JÁTÉKOT, ahogy te? -
#581 hehe sosem késő tanulni
pláne angolt ami röhejesen könnyű
-
#580 az úgy komoly élmény....... -
#579 Jó tudom de azzal olyan mintha nem is én játszanék meg nem tudom hiába van nem tom elvezni a gémet mert jobb az ha én csinálnám magamtól,dehát ott rohadjak meg mér nem angolt tanultam. -
#578 én elolvastam, de ott semmi ilyesmi nincs
pontosan hogy hangzik az a mondat, amiben ezt leszögezik, és hol található? -
#577 Van hozzá egy rakat végigjátszás. -
#576 ÁÁÁÁÁÁÁÁ szégyellem magam de öszintén,mert itt lesz egy king játék azt nem tok vele maj djátszani mert nem tudok angolul.A Morrowind is tetszik de angol nélkül azzal sem lehet tolni :((
Ilyeneket kéne magyarul kiadni nem az okádék szarokat. -
#575 Még valami az elderscrolls.com-ról:
Will the TES Construction Set be included again?
Yes, the TES Construction Set will be included with the PC version. It will not be available on a console.
(http://www.elderscrolls.com/games/oblivion_faq.htm)
DB -
ma 17:28 | Privát | Válasz | #574
Na had oszlassak némi homályt, mert látom gyűlik:
Aki elolvasta a HIVATALOS közleményt (www.elderscrolls.com, Oblivion szekció) és beszél angolul, az pontosan tudja, hogy egyelőre KIZÁRÓLAG A PC VERZIÓ a biztos.
Az Actiontrip-es faszkalap hülyeségeit ugyanott, a hivatalos fórumokon már jól szétszedték, kiröhögték stb. Valaki belinkelt egy emailt amiben teljesen egyértelműen leszögezik, hogy egyedül a PC verzió ami egyelőre garantált. A hardwired kicsit jobban megnézhetné, hogy kinek a hülyeségeit terjeszti. UFF.
DB
-
#573 igazad van szerintem is
ez kb. olyan szitu, mint amikor a lúzergyerek csajozik
"-Hello baby, jössz dugni?
-Megy a halál!
-Jaaaaj hülye kurva, meg se kúrnálak rohaggymeg..."
Kezd kiderülni, hogy nem lesz (vagy csak később lesz) PC verzió, ezért már lehet fikázni.... Szánalmas. -
#572 az a hardwiredes cikk egy nagy rakás gőzölgővel egyenlő szerintem..
bocs ha ezzel bárkinek bántom a szépézetét vagy ilyesmi, de ez a véleményem.
nem azt írja ami a hivatalos informácókban szerepel..spekulatív és egy picit rosszmájúnak érzem néhol..hangsúlyozom hogy ez az egyéni szubjektív véleményem .. nehogy nekem ugorjon valaki ezért háhá
A lényeg hogy inkább lefordítom kukoricán térdepelve a GameSpy previewet meg a hivatalos dev diaryt csak ne ez alapján vonjanak le az emberek téves következtetéseket, mert asszem az a legrosszabb amit tehetnek.. (korántsem ilyen vészes a helyzet, mint ahogy az ebben a cikkben szerepel..........SZERINTEm heh) -
#571 tény, de ha ki is jön PC-re minimum 1-2 évvel később, addig meg ott lesz a helye
mondjuk nekem mindegy, csak a rend kedvéért -
#570 Hát azért még koránt sem, hisz az egész még teljesen tisztázatlan. -
#569 lassan át lehetne pakolni a topikot a konzolos részlegbe, nem? -
#568 rulz :)
-
haxoror #567 Hát ebből Xbox2 vétel lesz... -
#566 Fincsiek -
#565 z Oblivion túl szép és nagy kaliberű ahhoz, hogy PC-n elsikkadjon
azannyukuristenit -
#564 Infó hegyek a Hardwiredről!!!
"Azt már tudjuk, hogy a Bethesda 2002. óta fejleszti az Obliviont. A Morrowind pátyolgatása után az egész brigád átállt az Oblivion masszírozására. Sajna az ActionTrip kommandós-újságírója szerint nagyon úgy néz ki, hogy Bethesdáék a következő konzolokra szánják a cuccost, mert – elég csak a képekre nézni – az Oblivion túl szép és nagy kaliberű ahhoz, hogy PC-n elsikkadjon. Óriási üzlet van ugyanis a konzolokban, és a Microsoft vagy a Sony bármikor ráteheti exklúzív törvény-erejű mancsait a projektre. A Bethesda ezért előrelátóan direkt konzolokra hegyezi ki a fegyveres harcok irányítását. Hivatalos platformbejelentés viszont még nincs, tehát rémült güzü tekintettel még reménykedhetünk.
Kicsit nagyobb lesz az Oblivion világa, mint a Morrowindé volt, de ezek együtt is csak porszemek a Daggerfall gigantikus földrészeihez képest. Tamriel főtartományában, Cyrodiil területén kavarunk és meglátogatjuk a pokol, azaz Oblivion turisztikailag látványosabb részeit. A történet totál eltér a Morrowind eseményfonalától, mert a készítők kedveskedni akarnak az újoncoknak meg aztán jó lenne frissen mosott előéletű karakterrel kezdeni. Emiatt szabadon dönthetünk Ősgonosz karrier, esetleg a fehérköpenyes, jófiús lovagi pálya, vagy a tarka színekben pompázó egyéb mesterségek mellett. Meg aztán csakis így özönlik majd a konzolos rajongó tömeg.
Történet:
Mindjárt az első pillanatokban óriási újítással szolgálnak a szerepjáték Atyjai: pinceborozóban indul a sztori, ahonnan éppen elfogyott a finom bor, meg rács őrzi a biztonságunkat. A kulcs se éppen nem válunk van, ráadásul nyirkos terméskövek meredeznek a falakban. Na jó, legyen, akkor börtönben senyvedünk éppen a szökés legkisebb esélye nélkül! Természetesen nem tudjuk, hogyan kerültünk ide és kik vagyunk, de ezt már tök fölösleges volt elmondani. Mivel a tömlöcben rohadozunk nagy lendülettel, ezért nem tudunk róla, hogy szuper-orgyilkos lépett be a birodalmi fővárosba, hogy meggyilkolássza Tamriel Császárát. Az uralkodó védelmére kirendelt vérprofi őrség nem hülye. Tudják, semmi esélyük a rendkívül magas osztályú kalandozó, izé bérgyilkos ellen. Ezért fogják a császárt és titkos átjárón lepucolnak vele a katakombákba, ahol serényen menekülésre fogják a dolgokat. Nahát! Ki gondolta volna, hogy e titkos alagút, pont a te celládba vezet??! Áááá, senki! Na mindegy, ha már itt vannak, szépen beöltöztetnek téged őrruhába, kezedbe nyomják az állig érő fegyverzetet és rád rivallnak, hogy segíts megállítani a szuper-orrgyilkost, aki természetesen éppen ÜLDÖZ!! Na ez elég érdekes beállítás. Nem a prédánk menekül, hanem éppen mi rohanunk előle sikítozva. Nagy baj lesz, mert az orrgyilkos utolér és belemélyeszti pengéjét a császárba. Szegény, döglődő uralkodó még kezedbe nyomja a Királyok Amuletjét, aztán utolsó leheletével rádzihálja az összes tegnap bezabált fokhagymás saláta szagát, amitől majdnem elájulsz. De sikerül észnél maradnod és meghallod utolsó szavait: „találd meg őt és zárd le az Oblivion márvány állkapcsait." Ezután elvérzik és hipp-hopp meghal. Ám a császár halálával rögvest meggyengülnek a pokol összes démonját Tamriel földjéről kirekesztő védőgátak és beáramlik a ménkű sok szörnyeteg! Remélem a megtalálandó személy – aki az amulettel bezárja majd a pokolkaput – bögyös maca lesz!
Megbízások elfogadása után a természetben portyázol szabadon, ahol varázslatos iránytű mutatja majd mindig a legközelebbi labirintust vagy küldetés-célpontot vagy NPC-t, akivel beszélned kell. A nagytérképen bizonyos kulcsfontosságú célpontokra azonnal oda lehet utazni.
Radiant AI a neve annak a gépi intelligenciának, amely tőled függetlenül üzemelteti a játék világát. 1000 NPC mocorog összesen az Oblivionban. Mindegyikük a saját napirendje szerint kavar – templomba megy, utcán pletykál, vadászik, lopászik, vagy éppen a hajadon lányokat bögyörészi - és nem dermed meg, mikor elmész előlük. Eme szuperautomatizált világ azt is tudja, hogyan kezeljen téged, mint játékos hőst, azaz anomáliát a mátrixban. Piros ruhás nőre majd azért figyeljetek!
Az összes NPC scriptek nélkül, szabad folyással beszél. Ahogy jönnek a témák, úgy reagálnak. Hírnevednek megfelelően rémült vagy tiszteletteljes arcmozgással fogadhatnak, illetve a TES pályaépítőnek köszönhetően tök máshogy nézhetnek ki, ha tíz év múlva találkozol velük. „Nahát! A kis bögyös Hermióne hogy megváltozott az évek alatt!” Kitűnő Élet-szimulátornak ígérkezik az Oblivion, csak nehogy töröljék a beharangozott újításokat, mint a Fable projektben. Ugyanaz az NPC rengetegfajta pszichológiai karakterisztikával, változatban, öltözetben, felszereléssel, stb. jelenhet meg előtted, köszönhetően a Construction Setnek.
Jellegzetes terepen csak az odavaló növényfajták találhatók és a tájmegjelenítő rendszer figyelembe veszi a beállított napfény mennyiségét, a talajeróziót, és növényzet sűrűségét. Legapróbb részletekig finomhangolható a világ, emiatt varázslatos helyszíneket várjatok! Rengetegféle mapping, pixel shader 3.0 effektek teszik csodálatosan térhatásúvá és élethűvé a téglákat labirintusok igaziból lapos falaiban. A házacskák falaiba épített terméskövek, az erdőkben látható fakérgek, stb.. filmszerűen néznek ki és a páncélok valóságnak megfelelően csillognak-villognak. Fénytúláradás effekt is befigyel az újonnan elterjedt High Dynamic Range Shading formájában.
A harc sokkal véresebb lesz! Kétkezes karddal ha megütöd az ellenfelet, több liter vér záporozik az arcodba. Tehát az ölés élvezetétől sikítozó, kegyetlen, zsigerekbe marcangoló mészárkodások várhatók. Dobókockás RPG rutin helyett itt főleg a saját képességeiddel kivitelezett védések és a csapások játsszák a főszerepet, ami megint csak a konzoltulajoknak imponál. Íjak és nyílvesszők várhatók, a számszeríjakat kihagyták a játékból. Az íjhúr megfeszülését szinte érezni fogod, a nyilak pedig tökéletesen szimulált röppálya végén jó mélyen bevágódnak majd az eltalált felületekbe." -
#563 "a párhuzamos fejlesztés nem feltétlenül jelent párhuzamos kiadást is"
ebben mondjuk teljesen egyetértek veled.. sajnos 8)
mindegy én bizakodó vagyok. -
#562 ha egyszerre jelennek meg, az azt jelentené, hogy a zsír új konzolokra lebutítva jön ki, hogy ugyanaz legyen a PC-s verzió is, vagy pedig konzolra fullos lesz, PC-n meg kapsz egy hülyített változatot
szerintem egyik sem jó megoldás
a párhuzamos fejlesztés nem feltétlenül jelent párhuzamos kiadást is -
#561 dehát a dve diaryban írják is hog y párhuzamosan fejlesztik....
én belebolondulok abba ha 2005 ben csak xfosra jön ki és a PC meg 1 évre rá....nem lehet!!!
8) -
#560 tény, de az xbox akkor - bár "új" volt - nem számított új generációs konzolnak
itt meg az lesz a helyzet, hogy zsír új generáció indul, és érdekes lenne, ha az aktuális PC szintet hozná - game over lenne a konzoloknak -
#559 egyidőben fog megjelenni a pc-s és xbox os verzió...
ami 2005 telét jelenti..
aszzem morrowindnél is egyszerre jelentek meg -
#558 az egy apró kis scene volt tele "trükkös" megoldásokkal, ez meg egy kurva nagy nyílt terep, ahol nem lehet trükközni, mert nincs külön előtér és háttér, plusz a már említettek
hidd el, nem tudja ezt még egy mai PC sem, a grafika egy dolog, de ha egy program része, akkor oda kell a vas másra is -
#557 jah, csak, hogy én azt egy PIII800 -on Gef 3 néztem, nem egy ma általános 2,5+ 9600PRO szintű masinákkal, bőven megoldható, csak sokaknak még mx seria figyel be vagy még annyi se
-
#556 biztos jol jar vele mindenki, de az szerintem szinte tutira veheto, hogy a xbox2-es verzio utan csak legalabb 1 evvel fog joni a pc-s, kivancsi leszek addigra fel tudjak-e majd venni a pc-k a nextgen konzolokkal a harcot -
#555 Persze, nem is a vegleges eszkozzel tesztelnek. Valoszinu hogy a prototipust megszereztek a MStol - penzert, projektert, reklamert, stb, ezt csak ok tudjak mit adtak cserebe - es ezert tudjak mar most hirdetni a nextgen konzolok forradalmian uj lehetosegeit. Illetve ez csak feltetelezes reszemrol termeszetesen, az eddig megjelent infok alapjan. Ami aztan vagy ugy van, vagy tevedek... majd kiderul ;] -
Chaos Mad #554 mármint az #521
-
Chaos Mad #553
ez nem semmi! -
#552 ha van is valami, az erősen beta lehet, ha jól tudom, nem idén jelenik meg a cucc.... de ennél csak jobb lehet, szóval örülünk :) -
#551 azt, hogy gyanitom jelenleg nincs olyan kártya a piacon, ami ezt a látványt meg tudná jeleniteni, és mozgatni is. -
#550 Az előbbi Freak #547-re volt válasz ,] -
#549 A GI 54. oldalán van az erdős kép, és a kép alatt a következő felirat:
Nomeg a cikkben folyamatosan beszelnek valamirol, ami a riporter latogatasa alatt folyamatosan le volt takarva (elrejtve), es szinte minden "fejleszto" asztalan megtalalhato volt. Es ha jol vettem ki a cikkekbol eddig mindig csak nextgen konzolokrol beszeltek, a PCt csupan egyszer emlitettek, amikor kozoltek hogy arra is megfog jelenni.. -
#548 AI, időjárás, irányítás meg minden nélkül.... nem ugyanaz -
#547 lemaradtam volna valamiről? mióta létezik működő xbox2? -
#546 Ezet xbox2-s kepek, igy a PCs latvannyal varjunk meg, habar boritekolhato, hogy szinte ugyanez a latvany fogad majd mindenkit. De azert varjuk meg.. -
#545 Barátom, ez nem teljesen úgy van ahogy elképzeled...
Mert ez a játék nemcsak tájnézegetésből fog állni. Hanem ezen(szerintem szép) hátteren meg kell jeleníteni majd nagyon részletes karaktereket(NPC, egyéb creaturák) nem is beszélve a DirectX 9es effekekről sem. Szal nem hiszem, hogy egy Gf3 vagy 4es kártya full minőségben fogja vinni a gammát(öröljünk ha egyáltalán elindul rajta).