• basho
    Ugyan már! Ilyet még nem is hallottam soha sehol sem. Még hogy egy, az interneten is elérhető, legálisan letölthető, a játékkal teljesen kompatibilis fejlesztés - csalás lenne... Ekkora Butaságot még csak nem is pipáltam!

A STALKER-ben - ott csaltam. Belenyúltam a fájlokba, mert a maximált súlyhatárt igen-igen nevetségesnek tartottam.
    De csak ennyi.

És tisztában vagyok azzal is, hogy a konzolgomb lenyomásával csodákat lehet(ne!!!) művelni a játékban. De mi értelme?

A Hordozható szoba - legális, kompatibilis : tehát nem csalás.
    Ennyit erről.

A kereskedelmi képessége pedig aligha fog növekedni bárkinek is, mert nem az a fontos a küldetések szempontjából. A kereskedelem és a beszédkészség nagyon alacsonyan maradt nálam a játékban. Egyszerűen nem lehet annyi barlangot bejárni, és annyi erődben megütközni a banditákkal, hogy a róluk leszedett cuccokért és fegyverekért, elegendő kereskedelmi képzettségre lehessen szert tenni...
    A TES-ben, akárcsak a STALKER-ben, nem tisztességesek a kereskedők. Nem becsületesek.
    De azért nagy bőszen kiírják, hogy a kedveltség maximális, és egyébként meg száz százalék, ha - fizet érte a karakter...
    És sokszor fizetni kell. Ha nem árúért, akkor az információkért...

Ami a tudatosan beépített hibákat illeti: nehéz lenyelni azt a bugyutaságot is, ha már a karakterem eléri a főmágusi pozíciót, akkor a többi mágus azért nem akar szóba állni vele, mert kezdőnek titulálja.
    Miközben Mester...
    Na - Érted már?? Ilyen, és ehhez hasonló Hibákról beszélek!
    Mert ez bizony az.
    De ettől a küldetések még végrehajthatóak, persze.

Mostanában nem figyeltem a főküldetésre.
    A karaktert gyöngének találtam az akrobatika, azaz egy másodlagos képzettség területén
    Alig szakértője az akrobatikának, logikus, hogy - így nem maradhat. N á l a m ugyan nem!!
    Ennek folyományaként a Valus hegységbe küldtem rohangálni és hatalmasakat ugrálni.
    És a Valus hegység teles-teli van romokkal...
    Meg vadállatokkal.
    Északon kitűnően lehet edzeni a karaktert!!!
    Csalás nélkül...

Amikor Manimarcoval, a férgek királyával párbajoztam, az amuletteken kívül nem viselt a karakteremen semmit sem!
    Ezalatt konkrétan azt értem hogy - s e m m i s e m.
    Nem viselt páncélt, mert levetetem vele.
    Nistor cipőit rajtahagytam. Egy mezítlábas harcos - e s z t é t i k a nélküli! (Ez a meglátásom a valóságos karatékákra és karatemesterekre nem vonatkozik!!!!)
    A lényeg - Manimarco karaktere nagyon gyorsan elhalálozott a karakterem ezüstkard csapásaitól Egyszerű birodalmi katonai ezüstkard. Saját bűvöléssel. És lélekcsapdával. Ez a kedvencem.

Szóval - én így "csalok"...
    Csalok???????????????