41716
  • basho
    Igaz. De akkor windows8-asom volt. És azzal telepítettem föl a programot, és azzal készítettem a másolatot. Most visszaálltam a régi jó Windows7-re. Úgy hiszem, talán ez lehet a probléma. Nem alkalmas a Windows8 által létrehozott és telepített program arra, hogy a Windows7-esen újrafuttassa ugyanazt. Persze meglehet, hogy tévedek... De szinte biztos vagyok abban, hogy ez lehet a probléma... Talán...
  • genndy
    Ebbe mondjuk már belefutottál egyszer, #41457...
  • basho
    Köszönöm! Megpróbálom úgy, ahogy írtad! Remélem, működni fog.
  • genndy
    Nem .txt-ből kellen próbálni importálni, hanem .ess-ből.
    Meg autosave-be nem olyan nagyon jó ötlet importálni, mert az első alkalommal felülírja majd (de az EFC-nem nem ez a baja).
  • basho
    Segítsetek - nem értem a Problémát! Előre is Köszönöm!

• basho
    Semmi eredmény. Végigzongoráztam a beálításoknál és az OMM-nél is az egészet. Minden maradt a régi lila-piros színben. Nem loehet valami más a probléma?
  • genndy
    A mappa rejtett, úgyhogy lehet hogy csak azért nem találod. Próbáld akkor ki és újra bekapcsolni őket, erre frissítenie kellene a .txt-t.
  • basho
    Köszönöm! Valóban nem találom a plugins.txt fájlt a gépemen. A data fájlok és a pluginok be vanak kapcsolva, mind a menüben, mind pedig a OMM-ben. Mit kell tehát akkor tennem? És Hogyan? Előre is Köszönöm a választ, válaszokat!
  • genndy
    Meghalt vagy törlődött a plugins.txt fájl, amit alapértelmezetten a C-re rak (c:\Users\<felhasználónév>\AppData\Local\Oblivion\).
    Ezt kéne visszaállítani, vagy legalábbis visszakapcsolni a Data fájlokat a Launcherben vagy a főmenüben. Vagy újra lefuttatni az OBMM-et vagy NMM-et és ott bekapcsolgatni.
  • basho
    Sziasztok!

Most néztem meg - a The Elder Srolls IV Oblivion játékom grafikáját is szétbarmolta valami...
    Pár hétig nem néztem rá.
    Addig simán futott Windows8.1.esen is.
    Semmi baj nem volt.
    Most meg minden piros és lila.
    (Ahogyan a Stalker Lost Alpha grafikája is ugyanígy szétbarmolódott...)
    A 46-ik szinten vagyok,és igazán nincsen humorom visszaörölni ta játékot, vagy újat kezdeni...

Mi lehet a baj?
    Tudnátok Segíteni?

Egyben talán gyógyírt jelenthetne egy esetleges megoldás a Stalker Lost Alpha játékomra is, mert ugyanabban a betegségben szenved.
  • benőmenő
    Akik most akarnak játszani a játékkal, azoknak tudom ajánlani az Oblivion Character Overhaul V2 modot. Még így sem tökéletes, de már nem hányok az ölembe az npc-k arcától.
    Egyébként meglepően jól fut a játék notin is, csak mondjuk a hdr-t meg a csili-vili modokat mellőztem.
    Jelenleg ezeket a modokat használom, ebben a load orderben. Ha valaki valami hibát lát benne az ne tartsa magában. Játék közben még nem találkoztam hibával (csak a szokásos hang bug, ha sokat spamelek egy varázslatot), annyi, hogy exit game-nél összeomlik, de az annyira nem zavaró, mert úgy is épp kilépek :D
  • benőmenő
    Én csak erről tudok, de ez már erősen idejét múlt, és nem minden ponton helyes.
    maximum oblivion minimum pc, gamepod
  • grebber
    Van valahol valami jó leírás sorrenddel,szájbarágosan atom debilek részére hogy lehet über grafikát csinálni?
  • grebber
    Van valahol valami jó leírás sorrenddel,szájbarágosan atom debilek részére hogy lehet über grafikát csinálni?
  • genndy
    Nem. Csak majd a modok szépen fölülírják az angol saját szövegeikkel. De ez ellen nem tudsz mit tenni, ahhoz a modokat is le kellene fordítani.

"Mivel a géphez és a programozáshoz sem szakértek..." - hát igen, ez bizony látszik... szerintem kérj meg valami ismerőst hogy magyarázzon el egy-két alapvető dolgot, mert így még a játék is kínszenvedés lesz. Valamennyi számítógépes ismeret ahhoz is kell. A modokhoz meg pláne.
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2014.08.27. 17:46:03
  • basho
    Köszönöm a Jó Tanácsot! Így már működik. De nem tudtam azt, hogy az elején mégiscsak be kell állítani pár alapvető dolgot. Hagytam az eredeti férfikaraktert, és rámentettem a saját női karakterem. Szörnyű lett. Szóval beállítottam a kort, a jelleget, a szem színét, a haj hosszát, jelleglét, és a haj színét. Ésígy már működik a dolog. Most fölrakok páér kieészítőt. Apropó - a magyarítást, és a magyarítás frissítését már most fölraktam. Remélem, nem lőttem ezzel máris bakot?...
  • basho
    Igaz. Sajnos amióta windos8-al operálok, nehéz megkülönböztetnem a jegyzettömbot a .ess-kiterjesztésű fájltól. Mert a dokumentum nevében volt az is, hogy .ess, és nem vettem észre, hogy utána még ott a .txt is. Ráadásul kissé sokat idegeskedem, mert a windows8 rengeteget meditál azon, hogy miképpen töltsön be. Mivel agépem is zsír új, és a windows is új, sok a bajom. Nincsen beállítva még semmi sem rajta. Mivel a géphez és a programozáshoz sem szakértek - nem nyúlok hozzá... Így viszont rendszerint 15-18 reklámhírddetés ugrii fel előttem,és a tetejében kéretlenül megnyílik 13-18 weboldal. Szóval öröm az életem. Van egy méregdrága szuper gépem, jogtiszta működtető programmal, amit a hátam közepére sem kívánok, és olyan lassú a gépem, mint anno a 486-os. De legalább a jáékokat viszi.
  • genndy
    Felesleges fölháborodnod, ha egyszer tök igaza van. Az a .txt nem kell a végére. .ess-nek kell lennie.
  • basho

File "E/The Elder Srolls IV. Oblivion/Amazon_mentett arca/Save - Breton - Aewer, Level 1, Playing Time 01.10.50ess.txt not an Elder Scrolls Oblivion Save Game
  • basho
    Nos, ez a Hibaüzenet:

"

File "E/he Elder Srolls IV. Oblivion/Amazon_mentett arca/Save - Breton - Aewer, Level 1, Playing Time 01.10.50ess.txt not an Elder Scrolls Oblivion Save Game"

Állítja ez nekem...
    Fölháborító.
  • genndy
    Lehetne kevesebb ordibálással. Anélkül is érthető a probléma.
    Ugye az .ess mentésfájlt adod meg mind a két rublikába? Nem csak a könyvtárat? És ugye nem fizikailag ugyanazt a fájlt? Hiszen önmagára nem tud menteni...
    Meg a "valami mást is hadovál" az 0 információ. Legalább másold ki azt a nyamvadt szöveget, hogy következtetni lehessen a hibára
    Nincs újabb, ez a legfrissebb. Tökéletesen működik.
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2014.08.27. 14:46:36
  • basho
    Újratelepítettem az egész játékot. Most csak az alapjáték van benne és pár, hivatalos beépülő.

De máris HIBA VAN.

A ElderFace Copy bemodta az unalmast.
    Nem hajlandó működni.

A felső rublikába memásolon az elmentett arc dokumentum linkjét, az alsó rublikába pedig a játék mentésének dokumentum linkjét.
    És indítanám a másolást.

Olyasmit hadovál, hogy a dokumdentum nem ElderSrolls mentés, meg még valamki mást is angol, nyelven.

De a probléma megoldáshoz bezzeg nem vitt közelebb!

NEM ÉRTEM, HOGY MOST BEZZEG MIÉRT NEM MŰKÖDIK!
    EGY ÚJRATELÉPÍTÉSE ÉS ELINDÍTÁSA NEM INDOKOL A PROGRAM RÉSZÉRŐL EKKORA HIBÁT...

Vagy pedig újabb ElderFace Copy program kellene talán...

Csakhogy már arra sem emlékezem, honnan szedtem le.
    De lehet, nem a program a hibás...
    Hanem akkor mi?
  • basho
    De nem jó.
  • genndy
    Csatakürt Kastély hivatalos DLC, és tutira jó, magyarításával együtt.
  • Although
    A csatakürt kastély, ha az eredeti dlc, akkor azt használtam és működik. A sivatagos nagy modnak meg van leírása. Azt is használtam elvileg régen és az is ment. Valószínűbb a már írt összeakadás a probléma. Az a gond elképesztően türelmetlenek vagytok és mindent azonnal akartok, ez egy 8-12 évestől még elfogadható, mármint beírjátok ide és várjátok valaki megoldja.
    Rengeteg modnak ott van az oldalán a compatibility, incompatility listája, szótárral pl. El kell olvasni, időt kell szánni rá. És még úgy is lehet, nem megy valami.

Utoljára szerkesztette: Although, 2014.08.27. 10:16:22
  • basho
    Nos - az Anaquina sivatagja beépülő, és a Csatakürt Kastély alapjaiban Hibás. Nem működik bennük semmi. Ezt a módot bizonyára az emberek bosszantására találták ki. Hiába a letöltés, hiába a magyarítás - nem működnek. Pedig minden más módot kikapcsoltam. Újra fogom telepíteni a játékot,de most már kevesebb beépülővel. Ezt a kettőt tutira kihagyom. Szégyen, hogy ilyesmi megtörténhetett, hogy egyáltaln megjelenhetett az interneten ekkora hibákkal és hiányosságokkal!
  • basho
    Köszönöm! Még jó, hogy csak az elején tartok... Újrakezdem a játékot, és kipróbálom a módokat egyenként, Sajnos, amit elkezdtem, nem használható...
  • genndy
    Minden modot leszed, egyenként próbálgat. És a sorrend sem mindegy Tuti megoldás, csak baromi időigényes. Modok vesznek össze egymással, ez szinte 100%.
    Nem fogok tudni többet segíteni, mivel ahogy írtam számomra ismeretlen modokat használsz.
  • basho
    Sajnos ez sem segített. az idézés ugyanúgy nem működik. Elkezdtem egy új próbajátékot,ott viszont működött a medál, amikor megvásároltam. Viszont a sivatag lilaszínű maradt, teli sáárga csillagokkal, amior odértem - kihajított a játék. Tehát - MI LEHET A BAJ????? A módot a netről töltöttem le, mert a magyar magyarítás nem lene önmagában elég. Valami mégsem szuperál... De mi???
  • basho
    kÖSZÖNÖM! Megteszem. Talán emiatt nem tudtam használni az Elsweyr Anaquina Sivatagja beépülőt sem. Be tudtam lépni a területre, de minden teli volt sárga csillagokkal meg lila színű talajjal...
  • genndy
    Simán lehet, mert egy rémálom. Próbáld meg valahogy így:

Oblivion.esm
    Cobl Main.esm
    CM Partners.esm
    Unofficial Oblivion Patch.esp
    DLCHorseArmor.esp
    DLCOrrey.esp
    DLCBattlehomCastle.esp
    DLCThieves Den.esp
    DCLMehrunesRazor.esp - nem kell
    DlCBeretva.esp
    DLCVileLair.esp
    DLCSSpellTomes.esp - nem kell
    DLCFolians.esp
    DLCFrostcrag.esp
    Knight.esp
    DLCShiveringIsles.esp
    Unofficual Shivering Isles Patch.esp
    MorroHun.esp
    magyarjavitas.esp
    KT_CustomRaceFix.esp
    HeartOftheDead.esp
    UOP Vampire Angng & Face Fix.esp
    CuteElf11.esp
    ElsweyrAnaquina.esp
    Ren_BeautyPack_full-esp
    slaughterfish addon.esp
    Golden saint.esp
    Dark Seducer.esp
    Dude Wheres My Horse.esp
    Charon's Call by Nicirishi.esp
    Tower_AlchemySorter_COBL.esp
    Castle_Highrock.esp
    HeroofKvach.esp
    alchemyshop.esp
    Archery Shop.esp
    FriendsAndLovers.esp
    Lost Paladins of the Divines.esp
    AABTSv1.esp
    TNPC.esp
    Tower_Of_Hadarath.esp
    eyja.esp
    CM-Yesmin_cute-elf.esp
    ExtendedPrivateQuartes.esp - próbáld ki hogy ezt a végére teszed

Mondjuk a modok nagy részéről nem is hallottam, akármelyik bekavarhat még úgy is ha jó a sorrend.
  • basho
    OMM használok.
  • basho
    Mellégépeltem!! A Hordozható lyuk kiterjesztése .esp.

Tehát akkopr a sorrend a Probléma??
  • genndy
    Hát a sorrend az borzalmas, de azt majd a következő lépésben. Ha ezt a BOSS csinálta, hát... akkor inkább hagyjuk. Skyrimnél jobban működik.
    ExtendedPrivateQuartes.esm - ez nekem gyanús. Az eredeti angol fájlban meg a magyarban is csak .esp van. Simán lehet hogy emiatt nem találja.
    Tedd újra, meg nézd meg a programban amit használsz. Mivel modolsz? NMM?
  • basho
    Ha tudnám, mi a sorrend, akkor nem bosszantanálak vele. Csak letöltöttem azt, ami tetszik, és feltelepítettem. Ahol volt rá utalás, ott a kívánalomnak megfelelően el helyeztem. De csak egyetlen-egy ilyen volt. - a Halott Szíve beépüléőnél.

Jelenleg így néz ki nálam a beépülők sorrendje:

1. Oblivion.esm
    2.Cobl Main.esm
    3.CM Partners.esm
    4.ExtendedPrivateQuartes.esm
    5.ElsweyrAnaquina.esp
    6.HeartOftheDead.esp
    7.UOP Vampire Angng & Face Fix.esp
    8._Ren_BeautyPack_full-esp
    9.Unofficial Oblivion Patch.esp
    10.Unofficual Shivering Isles Patch.esp
    11.DCLMehrunesRazor.esp
    12.DLCSSpellTomes.esp
    13.KT_CustomRaceFix.esp
    14.DLCOrrey.esp
    15.CuteElf11.esp
    16.slaughterfish addon.esp
    17.DLCBattlehomCastle.esp
    18.DLCThieves Den.esp
    19.Dark Seducer.esp
    20.Dude Wheres My Horse.esp
    21.Charon's Call by Nicirishi.esp
    22.Golden saint.esp
    23.DLCHorseArmor.esp
    24.MorroHun.esp
    25.magyarjavitas.esp
    26.Tower_AlchemySorter_COBL.esp
    27.DLCVileLair.esp
    28.DLCFolians.esp
    29.DlCBeretva.esp
    30.DLCFrostcrag.esp
    31.Knight.esp
    32.Castle_Highrock.esp
    33.HeroofKvach.esp
    34.alchemyshop.esp
    35.Archery Shop.esp
    36.FriendsAndLovers.esp
    37.DLCShiveringIsles.esp
    38.Lost Paladins of the Divines.esp
    39.AABTSv1.esp
    40.TNPC.esp
    41.Tower_Of_Hadarath.esp
    42.eyja.esp
    43.CM-Yesmin_cute-elf.esp
    44.Guards.esp - JELENLEG NINCSEN BETÖLTVE A JÁTÉKBA

A beépülők letöltéseinek a helye:

http://www.morrohun.hu/oblivion/oblivionpluginok.php

Nem tudom - ezzel adtam-e elég információt?
    Minden segítségre szükségem van.
    Előre is Köszönöm!
  • genndy
    Ez így baromi kevés infó. A modhoz linket meg egy modsorrendet dobj legalább.

Elderhez: nagy mentést csinál a játék elején, amiben már a karakter neve is benne van. Azt bizgeráld. Automentést fölül fogja írni (meg a gyorsmentést is ahogy rámentesz újra).
  • basho
    MÁS:

A hordozható szobát nem tudom megidézni.
    Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
    Lehet, hogy valamelyik mód kever be, de nem tudom, hogy melyik...
    Ám az is meglehet, hogy a módok betöltési sorrendje a ludas ebben a dologban.
    De ehhez már nem szakértek.
    Halovány fogalmam sincsen a betöltési sorrendről.
    Némelyik mellett megtalálható a leírás, hogy melyik után ajánlatos berakni - pld. a Halott Szíve beépülő ilyen segítőkész.
    Hanem a többi...

Létezik-e valamiféle - ÁLTALÁNOS IRÁNYELV A KIEGÉSZÍTŐK BETÖLTÉSE SORRENDJÉBEN, AMELYHEZ ÉRDEMES IGAZODNI?

DE INKÁBB - MI LEHeT A PROBLÉMA, HOGY NEM TUDOM MEGIDÉZNI A HORDOZHATÓ SZOBÁT?

Nélküle nagyon nehéz a játék. Ha ugyan nem értelmetlen...
  • basho
    Rámentettem egy automata mentésre, rögtön a legelején! És működik! Mégiscsak jó ez a program. De még mennyire jó! A file-t átnevezhetem-e azért, hogy jobban megtaláljam? vagy inkább jobb lesz, ha nem piszkálom? Egyelőre az ElderFaceCopy mappában aszalódik.
  • basho
    KÖSZÖNÖM! Tökéletesen megértettem! Ez így mindjárt más! Nos - TÉVEDTEM! Mégpedig nagyot. Több ez a program, mint első ránézésre gondoltam. Több órás melótól (pláne sok-sok idegességtől...) szabadít meg. HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!
  • genndy
    Nem, másra nem jó. Összeomlásokon nem segít.