| Oblivion HQ | href=\"http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324335\" target=\"_blank\" class=\"menu\">MOD lista | | target=\"_blank\" class=\"menu\">Hivatalos oldal | | MIELŐTT KÉRDEZNÉL IDE KATTINTS! | |
-
basho #41514 Köszönöm. A Yesmie csak egy beépülő, a társak modulban. Többnyire inkább varázshasználó karakter, de nincsen elveszve a kézifegyverek területén sem. És folyamatosan fejlődik, erősödik a karakterünkkel együtt. Ha egy könyvet, vagy mágikus fóliánst, illetve tekercset adok neki, azt elolvassa és megtanulja, fejlődik általuk is, és folyamatosan használja a megszerzett tudást a kalandok során. Szóval - hasznos karakter, jó segítség lenne - ha nem volna állandóan a karakterem útjába. Állandóan a nyomomban van - ez jó. Viszont nem is egyszer - szinte szó szerint - a karakterem képébe mászik. Kedvenc trükkje, hogy láthatatlanná válik. Nem látni, hogy pontosan hol is van, de körös-körül minden teli van vele. Ez akkor kellemetlen, ha harcra kerül a sor. Nem tudok úgy ártani az ellenséges karaktereknek, hogy a segítő ne kapjon belőle.
Az arénában sem szokásom csalni.
Nálam van Namira gyűrűje, Chorrol Címerpajzsa, és a Kardok nyaklánca. És kizárólag csakis fejlett karakterrel voltam hajlandó az arénába lépni.
De ez talán apró hiba is volt.
Mert a játék legelején, a börtön után, legelső játéknapokban - semmi pénze nincsen a karakternek. Még a hordozható szobát sem tudom vele megvásároltatni, pedig nálam mindig az a legelső lépés.
Amit a börtön barlangrendszerében összeszedtem - az alig éri meg a semmit. Annyit is adnak érte a kereskedők...
Ráadásul nagyon keveset képes cipelni a karakter az első napokban...
Volt olyan is, hogy kínomban összegyűjtöttem egy ládikába a folyó partján a cuccokat. Sokáig meg is voltak. De aztán egyszer csak - eltűntek. Ott állt a karakterem, pénz, és hordozható szoba nélkül.
A gyöngyökért rosszul fizetnek, és kevés is van belőlük. Igaz ,sokat lehet(ne) belőle cipelni, de ha végigtallózom a folyópartját délre meg északra, és ha körbebarangolom a Birodalmi Város szigetét is, akkor sem tudok összeszedni két-háromezer darab gyöngyöt. Ez lehetetlen...
A Welking és Varla kövek jó pénzt hoznának, de kevés van belőlük, és a máguscéhben sem adnak érte teljes árat...
De a semminél jobbak.
És általik jó megoldás lehet a pihenés és a cuccok tárolásának problémája a hordozható szoba által.
Szóval - nem csalok.
Az arénában sem.
De talán ki kellene próbálni a karaktert, majd egyszer, ha valamikor újrakezdem a játékot - a legelső napokban.
Végül is tökmindegy, hogy egy, a rablók által megszállt erődben, a barlangok valamelyikében, egy Ayleid rom csapdájában, vagy az Arénában dobja föl a talpát szerény díjazásért...
Mert kell a pénz.
És kell a fejlődés.
Fülig Jimmy írásai, akarom írni - levelei a Török Szultánnak, nem tartoznak ugyan az irodalom gyöngyszemei közé, de Rejtő Jenő karaterei mindig nagyon emberiek, a hibáikkal együtt. És Rejtő Jenő regényei dicsőségére válnak a Magyar irodalomnak. Nemigen vannak utánérzéseim, nem tudok róla, hogy lennének. Viszont egy-két régi vágású angol filmvígjátékon éreztem már hasonlót...