Ha valami esik csata közben, azt megnézem, mennyiért lehet elpasszolni a piacon. Drozana meg úgy is útba esik előbb-utóbb, így ott nézek be általában az exchange-re, s ha már ott vagyok, akkor a ferengihez viszem az eladhatatlan itemeket. Sőt: gyakran veszek a piacról olcsó cuccot, csak azért, hogy eladjam drágábban a ferenginek. Vettem már 20-30k-s cuccot 1-2k-ért. Itemenként a különbség nem párszáz, hanem párezer ec is lehet, s ha megyek egy deferi dailyt és tau dewa patrol dailyt, akkor akár 40-50 item is eshet, s az így már jelentősebb összeg nekem, mivel még csak most próbálom a végleges geart kialakítani a hajókon.
Sok mindent kipróbáltam azok közül a módszerek közül, amit itt vagy a ph-n írtatok ec-farmolásra, de bevallom, nekem (a foundry és a contrabandozás kivételével) mind veszteséges lett: akár az r&d boxok, akár a polarized vagy milyen weapon boxok, mindegyik. Ez legalább hoz valami bevételt, ha nem is napi milliókat.
A deuterium surplust szoktam még ott eladni, mert kevesebbet használok, mint amilyen sebességgel kapom őket, s sok helyet foglal. Ennél figyeltem meg, hogy az ötös csomagot is 120 ec-ért veszi a ferengi, ugyanúgy, mintha egyszerre egyet adnék el belőle. De lehet, hogy csak bug.