• Kotomicuki
    Nagyjából ezzel a hajóval vágott neki az 50. szinten a karakterem - a prolonged helyett a "sima" mk XII vr volt fönn, mert az előbbit csak a 60. szint után engedte kivenni.
    A karakteren boost volt - kapta, nem vettem - , így aránylag gyorsan lelépte a 50.-65. "távolságot", ami azzal is járt, hogy alig volt ideje megfelelően "combosodni": egyetlen hajó trait volt a mindene, amit szintén vhonnan kapott, a képen kívül (az a kevés, jobb doff is a doff-ozáshoz kellett).

Amint - ismétlem: nagyon gyorsan - elérte a 60. szint magasságát, már 1-2 lövéses lett és hihetetlen mód kellett vele kerülni a harci érintkezést, ha nem akartam az újraéledésig hátralévő időről tájékoztató ablakot beleégettetni a monitoromba.

De, elkezdett csöpögni a specializáció, elkezdtek jönni az első repu'-skill-ek, kapott pár hajó-trait-et - amit a romulánok-klingonok szereztek és acc'-wide lett - , amivel fel tudtam tölteni a lehetőségeit és kezdett megváltozni a kép: ugyan, most is eléggé harmatos még - a 30k dps a kanyarban sincsen - , de már érezhetően tartósabb lett és már (majdnem) önállóan is tud ténykedni az event-en, pedig maga a hajó és a fölszerelése alig változott, csak a "háttérben" kezdtek "sűrűsödni rajta" a dolgok.

Nem t'om, mi legyen belőle, így nem is nagyon tömöm a karaktert: még a többinél fellelhető, 1-2 mk XII vr cuccot sem kutattam föl náluk, de esni se hullik neki jobb dolog és a repu'-ból sem pottyant még olyan, amit ráaggathatnék a hajójára, így kissé/nagyon döcög még, de lassan fejlődik...

Az ezelőtti, szintén deltás karakteremnél, aki elérte a 65.szintet se volt ez másként, de ő már megkapta az icoian szettet (mk XIII UR), jóféle konzolokat az ex'-ről/repu'-ból, pár hajóban is ült már és ugyan neki sincs mk XII fölé rántva a fegyverzete és a maradék ez-az a hajóján, de nem panaszkodik: érzésre megvan az a megnyugtató 30k dps-e, amivel már nem kell fogat összeszorítva drukkolni/káromkodni, hogy sikerül-e 1-1 bevetése...

Anno az első karakteremnél húztam föl a fegyverzetét - de, csak azt, mert már a tac-konzolokra sem maradt rávaló, nemhogy a többire: azok maradtak a szakadt x-xii-esek, amik addig hullottak - mk XIV VR-ig (2 UR lett összesen a 8-ból az up' weekend-en, kacajfakasztó módosítókkal), de ez sem segített az akkor már 60. szintű, de még mindig az ingyenes T5-ös hajójában gubbasztón: mire kiütközött volna, hogy 1,5x annyit sebzett, mint addig, addigra uú elpukkant, mert se specializációja, se repu'-skill-je, se hajó trait-je, se normális konzolja (etc) nem volt még neki.
    De megjött a téli event eredménye a dreadnought (a "T6-U"), majd a pöttyökből az első repu'-skill-ek, aztán az ex'-en való nézelődésre is összegyűlt némi EC és lassan kezdett megváltozni a kép...

Ergo: Mk XII VR és Mk XII VR között is óriási lehet a különbség, amit a kezdő nem fog tudni egyik napról a másikra behozni, így, az ő szemszögéből, pláne a korai "65. szintjeinél", eléggé hihetetlenül hangozhat, hogy Mk XII VR is elég lehet mindenre, holott, ha már minden más (is) a helyére került, akkor az lehet.

...és én csupán ezen "apróságra" próbáltam volna meg rávilágítani - mán, ha vki még emlékszik az "indulásra". Nagy kár, hogy majd mindenki félre érti, félre AKARJA érteni - azt nem merném ide írni, hogy nem tudja megérteni, mer' az mán kissé sértő vó'na, ugye...!