• Chak
    Nem tudom h off vagy nem off, de mind a klingon, mind a romulán technológia egyenrangú volt a föderációéval. Sőt mind évszázadokkal hamarabb teretváltottak mint az embör. Vagy h egyáltalán létrejött volna a UFP. Memory alphan szépen le is írják ezt.

"The Vulcans were an interstellar civilization by 9th century BC and had reached the level of warp 7 by 2151. (ENT: "The Andorian Incident", "Fallen Hero"; DS9: "Little Green Men") Klingons had interstellar travel capability around the time of Kahless in the 9th century. They had achieved the capability of warp 6 by 2151."

A másik sto forumban írja valaki h a khitomeri egyezmény a klingonok gagyi hajtóműveik miatt jött létre. Pont h nem. A praxis túlbányászása és felrobbanása, az Enterprise-C áldozata és egyéb okok vezettek oda h inkább a békét választják mintsem a dilithium hiányban szenvedő birodalmuk vereségét. Ahogy én látom, a Paraxis kimúlása volt a végső csapás a klingonoknak akkoriban. Ha belépek a játékba akkor is látni h a szerencsétlen holdjuk beteríti az egész környéket.

Régebben, kb még a TNG ideje alatt nem igen választották szét az energia fegyvereket, volt a fézer és minden más disruptor volt kb. Igaz a romulánokét romulan disruptornak nevezték. Ami szerintem másabb volt mint a klingon megfelelője. Később persze kijavítgatták az elnevezéseket. DS9ban a kardasszia unió is fézert használt, még sem volt pont olyan mint a fedes. STO azért elég pontosan visszaadja ezeket.

Csupán néhány kósza gondolat akart lenni, így vasárnap kora este. :D