-
Kotomicuki #19423 A játék ellenfelei a játékos szintjével együtt nőnek (ua-al a felszereléssel nagyon nem mindegy, hogy 31. szinten, vagy 39. szinten kapod ua-t az ellenfelet): 50. szint után meg megállsz a történetben is, ha nincsenek mk XIV-es dolgaid -> szerintem meg az hülyeség, hogy a szedett-vedett dolgokkal egy kezdő is tud boldogulni (én nem tudtam, egy idő után).
Nem azt mondtam, hogy kezdőként egyből lehet VR-t gyártani, de jól tud jönni, ha egy-egy jobb, talált dolgodat fel tudod húzni pár szinttel, ha az nem eshet jutalomként a küldetésekből, vagy az egységes dolgokhoz tud hozzájutni a gyártással (full beam sor a tac-konzolokkal kiegészítve, még ha common/fehér is az, de legalább maximum szintű legyen, mert a sebzést leginkább ez befolyásolja - akár a fejlesztések után is (legyártja MK II common-ként és felhúzza Mk X-re, event-kor egy könyvel, 1100 dili'-ért)) - nem mindig elérhető olcsón minden az ex'-en sem! (Egy közepes fejlesztő "könyv" előállítása 10k EC + alapanyagok, a tőzsdén való megvétele meg akár 100k-s tétel is lehet - melyik lesz előbb elérhető egy kezdő számára, ha több is kéne belőle?!)
Az acc' bank megvétele után - kezdőként ez sem megy egyik napról a másikra - pörögtek föl nálam a dolgok: megindult a karaktereim közötti csere-bere és a dili'- és alapanyag-áramoltatás és a saját részre való gyártás is ekkor nyert igazán értelmet.
...
A hajókhoz:
Kezdőként sokat tud dobni az admiralty-ban (52. szint után), ha megveszi dili'-ért a másik két hajót is a 40. szinten elérhetők közül (ha jó flottában van, akkor ~30k dili'(egy hét, kemény gyűjtögetés a karakternek)/darabja): a közepes erősségű feladatokig lesz így hajóparkja az egyénnek, már a legelején (ismétlem: kezdőként).
Addig mindegy miben ül - én váltogattam az osztályokat, így volt mindenből az admiralty-ben - a küldetéssorozat is adott egy gyengébb cirkálót...
Ami fontos, hogy legyen türelme kivárni - legalább - egy T6-os hajót adó event-et, mert azzal fog majd tudni igazán megindulni - ha addig nem tud beszerezni egy akciósan 4,8k Zen-es csomagot (nekem ezek nagyon sokat segítettek az előbbre jutásban).
A felszerelésekhez:
Inkább legyen a hajón minden beam, mert így 2 oldalra is lehet össztüzet lőni (ágyúkkal csak előre) és a lassabban forduló hajókhoz ez a megfelelőbb, ill. forgásirányváltással a még ép pajzsot lehet az ellenfél felé fordítani, amíg a másik oldal helyrejön - unalmas, de működő stratégia.
Ha csak egyféle fegyvered van (pl. disruptor beam) a hajón, akkor ahhoz egyféle konzolsor is kell: még nagyobb lehet a kiosztott sebzés mennyisége, mintha 2-3 féle (beam, torpedó, akna) dologból állna a fegyverzeted.
Fontos, hogy a fegyverekhez illő skill-jei legyenek a Boff-jaidnak!
A tőzsdén pár ezer EC-ért lehet venni jó Boff-okat, amiket manuállá átalakítva (az ex'-en ráviszed az egeret és kiírja, hogy mit lehet belőle kihozni), azt az aktív bof-fnak megtanítva ("u", majd katt rá és a "skill" kiválasztása után lehet váltogatni a 4 szint között - ha kell, akkor szintet léptetni is itt lehet a boff-ot) megint sokat lehet emelni a hajó harcértékén!