• bgabor911
    Én az Enterprise című sorozat harmadik és negyedik évadját ajánlanám, na AZ pörgös ás szórakoztató a mai mércével is. (az első kettőt fogd fel amolyan felvezetésnek)

Az a fő probléma a ST sorozatokkal, hogy főként a kilencvenes években készítették őket, és azóta nagyon sokat változott a tévésorozatok dinamikája, meg a tévénézők ingerküszübe is. Én ezt úgy szoktam nevezni, hogy nagyon kevés a váratlan fordulat/epizód. Egy nyolvanas évek végén készült ST:The next generation sorozatban van úgy három nagyobb, izgalmasabb fordulat egy negyven perces részben, a kilencvenes években készült sorozatokban mondjuk négy. Míg egy mai top sorozatban van vagy húsz-huszonöt. A mai sorozatok sokkal pörgösebbek, és mivel ezekhez vagyunk szokva, a régiek már kevéssé nézhetőek számunkra, pedig nem lehet szarnak nevezni egy húsz/harminc éves sorozatot azért mert nem felel meg a mai elvárásoknak.(a ST:TNG első évadja 1987-ben indult, az volt az első jelenkori ST sorozat) A leglátványosabb ez a jelenség az eredeti, 1966-os ST sorozatnál, na az annyira más mint a ma megszokott mérce, hogy soha életemben nem bírtam nézni.

Az Star Trek filmek sohasem sikerültek túl jóra, leginkább a rajongók nézték őket. Éppen ezért rebootolták a szériát a hollywoodi idióták, és bízták ugye rá a két utolsó filmet J.J.Abramsra. Aki csinált is belőlük két nagyon modern, nagyon pörgős, és az eredeti Star Trek hangulatvilágával semmilyen kapcsolatban nem lévő popcornmozit. Gyakorlatilag a képregény/szuperhős filmek vérostoba szerkezetére rahúzott egy ST bőrt, és ennyi volt. Olyan is lett mindkettő, amilyen, hatalmas profitot termelt a jegypénztáraknál, mert a nem ST rajongók millióinak tetszett. Az ST fanok zöme meg hányingert kapott tőle, teljes joggal. De hát az ostoba mozinézőnek ez kellett, egy háromszáznyolcvanadik szuperhősfilm (meg Halálos Iramban 14), mert buta mint a tök. De fizet, és hollywoodnak csak ez számít, mert az utóbbi évtizedben szinte csak olyan filmet csináltak ott, aminek a szerkezete már bevált a pénztáraknál, és profitot termelt. Így ők kapják a zsét, mi nézők meg a többszázadik idióta képregény/szuperhősfilmet, amik annyira változtatosak és újszerűek, hogy biztosra veszem hogy itt bárki öt perc alatt egy papírlapra fel tudna skiccelni egy új szuperhősfilm sztorijának vázlatát. De hát ha a nép a szart szereti és a szart igényli, akkor megkapja, legyen szó hollywoodi filmről, mcdonalds kajáról, vagy bármiről. No comment.