-
Raulblanco7 #10487 Függő nem vagyok, ez a legkevésbé gagyi játék a játékok közül, így többnyire ezzel töltöm az időt amíg a Star Citizen olyan állapotba kerül, hogy napi szinten lekössön, ez talán valamikor március vége április eleje lesz, amikor az FPS module is elérhető.
Most még csak 1 fős kis vadászokkal lehet aréna jelleggel egymást írtani, vagy versenypályán versenyezni, ez nem igazán köt még le hosszabb távon, engem a többfős hajók érdekelnek, az még valamikor később kerül be az alfa tesztekbe... az FPS lövöldözés már igen.
Aztán nyártól meg jön a nagyüzem, planetside module ami a játék alfa tesztjének egy kis része az első pár naprendszerrel, többfős hajók, akkor eléggé hanyagolva lesz onnantól a sto... sajnos a Star Citizen lesz az a játék amilyennek a STO-nak kellene lennie.
- FPS nézet mindenhol (az alap, de lehet váltani külsőre ha akarsz bizonyos helyzetekben)
- Belső pilótafülkés nézet a vadászokban (lehet váltani külsőre is bizonyos helyzetekben)
- Több személyes hajók 2-3-4-5-8-10-20-23 személyesek vannak eddig, amiket FPS nézetben irányítanak együtt a játékosok, kapitány és tisztek a hídon, kapitányi szék, konzolok, lövegekben a játékosok, kiengedhető vadászgépek bennük valódi játékossal aki addig a hajón utaznak (persze helyettesíthetőek az NPC-kel is a valódi játékosok)
- Űrharc hajókkal, légköri harc (nem valószínű hogy rögtön az elejétől) és ground harc, hajók egymásra dokkolva hajók belsejében is lövöldözés a legénységek között... zero gravitációs harc, harc az űrbázisokon.
- EV suitban valóban kimehetsz a hajóból míg az bármit csinál a világűrben, vagy pl egy nagyobb hajóval találsz valamit, és kompba ülve közelebb mész megvizsgálni... az én 5 fős hajómnak is van ajtó ami a hajótest külsejére nyílik, van kiengedhető felfedező kompja, és bolygófelszínekhez 8 kerekű rover.
- Komoly gazdasági model, éljenek a kereskedők és kereskedelmi utak, illetve a kalózok.
- Hajót ellophatod a másiktól, ha mozgásképtelenné tetted, dokkoltál, legénységet kiiktattad, majd megjavítottad a hajót, viheted.
- Biztosítás a hajókra, így ha el is veszted, kapsz egy új hajót.
- Nincsenek skillek, skillfa, semmi, a karakter csak egy kinézet, a felszerelés és a valódi tudás a különbség a játékosok között.
Nagyjából ezek a lényeges dolgok benne, ami miatt nagyon tetszik a játék, alig várjuk a STO-s haverokkal, hogy beülhessünk az 5 fős felfedező hajómba, és irány a mélyűr, 5 éves felfedező küldetés.
Hátránya magyar szempontból, hogy nem ingyenes a játék, egyszer megvásárlod, és korlátlan hozzáférés, folyamatosan fejlesztés alatt marad, de a további extra tartalmakért már nem kell majd fizetni.
Kedvcsináló trailer, bár mondom, egyenlőre még alfa teszten nem lehet sok mindent játszani, így én is STO-val töltöm az időmet inkább:
Star Citizen trailer