• soniq
    Sziasztok,

Hu de rég nem jártam erre.
    Annak idején én is bőszen írogattam a konzol VS PC rovatba, de semmi értelme az egésznek. A cikk írójának igaza van sokkmindenben. Viszont, hogy rengeteg pénz és munka kell ahhoz, hogy Doom, Half-life, stb… játékokat lehagyják? Ez konzolon egyértelműen nem fog menni. (legalábbis ebben a generációban) De ne feledkezünk meg azokról a címekről, amiket kimondottan konzolra fejlesztenek. Itt ugyanis láthatunk még meglepő dolgokat. Olyan játékokat adnak ki mindhárom konzolra, (inkább csak Box, PS2) amik bőven megállják a helyüket még a legizmosabb PC-n is. PL: autós játékok terén egyértelműen magasan a PS2 a nyerő (GT, WRC széria). Tehát nem meglepő a konzolok térhódítása. Amit a cikk írója nem jól lát az, hogy sokkal több munkát és pénz kell fektetni a konzol játékok fejlesztésére. Mivel, nagy a verseny, és túl kell tenni a konkurencián mindig valamivel Ezért egy nem bővíthető hardware-en kell kihozni a legtöbbet. Ez nagyon nehéz mert végesek az erőforrások. Gran Turismo4, ezt a látványt el sem tudtuk volna képzelni 4éve PS2-n, most meg itt van. A PC-nek mindig van 2 éve felzárkózni a konzolokhoz. Mer, hogy kb ennyi az átfutási idő az új generációig. Egyértelmű mikor megjelenik egy új konzol az erősebb minden téren az akkori csúcs PC-knél. De eltelik 1-2 év és beéri a számítógép a lemaradást. Ilyenkor lenne esélye belehúzni a PC-nek. Sajnos ebben a generációs harcba ez nem sikerült annyira. Hiába erősebbek a mai kártyák bármelyik konzolnál, ez nem annyira jön ki a játékokban (1-2 kivétellel). És ez bizony kevés. Az a gyanúm, hogy a következő generációs konzoloknál még rosszabb lesz a helyzete a PC-nek. Mivel a Sony, és a Microsoft is apait-anyait belead a fejlesztésekbe, még több pénz ölnek bele a piac érdekében. Felvásárolják a fejlesztőket, és ez ahhoz vezet majd, hogy még több exkluzív játék jelenik meg különböző platformra, így mégjobban kiszorul a PC. Sajnos az online támogatásra is nagy hangsúlyt fektetnek a konzol gyártok, tehát az egyetlen nagy fegyvere a PC-nek is el fog gyengülni az elkövetkező 5 évben. Ezek ellenére szerintem mindig is fog menni a PC-s játék ipar. De úgy, mint 10éve már soha többet.

Eladó: P4 2.6, 1Giga(400Mhz), Radeon9800pro, 19c Compaq, stb.. Komplett gép: 190ezer