Vessük össze, melyik éppen mit tud
-
Garfield #57 Ezzel nem vitázok, bár kicsit túlzol. Amikor IE-m volt, tűzfal nélkül, minden hónapban win reinstall volt.
Firefoxot a 0.6 óta használom, azelőtt én is IE-ztem, de én nem szedtem össze semmit.
A Win reinstall meg aztán végképp durva. Ott vagy valami más gikszer is volt, vagy te olyan helyeken mászkáltál, ahol nagyon nem kellett volna. (Nálam service pack-onként, illetve új hardvereknél van csak reinstall, a Windows nem piszkít maga alá, fut, ahogy a nagykönyvben meg van írva.)
Szóval ha van rá mód, hogy egy lap pontosan úgy jelenjen meg a böngészőmön, ahogy az meg lett csinálva, de tartanom kell mellette egy másik progit (ami még másra is felügyel), akkor én ezt a módot választom.
Így hirtelen a következő oldalak ugranak be, amihez IE kellett.
1. HVG.hu
2. Independence DC hub weboldala (szabályok miatt, szóval nem túl frekventált használatról van szó, egész pontosan egyszer néztem meg)
3. Windows/Office update (ActiveX miatt)
3. Creative (software AutoUpdate a hangkártya driverekhez, szintén ActiveX miatt)
Szóval az összesítés:
Te letöltesz x+1 programot, hogy az IE-s böngészést biztonságossá tedd.
Én letöltök egy 21k-s extension-t a Firefox-hoz, ami az adott oldalt megjeleníti IE-ben.
U.i.: A SG-en tudomásom szerint alapból eddig két dolog nem megy Firefox alatt:
a) fórum főoldalon a chat (orvosolható extension-nel)
b) mindenféle IE-specifikus CSS-effekt, lásd "Firefox 1.0" topik (amelyekkel vagy azért nem találkoztam, nem nem használja senki, vagy azért, mert nem látom a Firefoxban
).
u.i.2: Általában szó sincs böngésző-optimalizálásról, sokkal inkább trehány programozásról: az IE megpróbálja kitalálni, mire is gondolt az oldal készítője, viszont a Firefox a legkisebb programozói pongyolaságot is keményen megtorolja. ("A számítógép nem kívánságaid, hanem parancsaid szerint működik.") Lásd például a már említett "Firefox 1.0" topikban SoDI esetét a Firefox-szal.