Böngészõk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dichter
Ezzel nem vitázok, bár kicsit túlzol. Amikor IE-m volt, tûzfal nélkül, minden hónapban win reinstall volt. Mellesleg megjegyzem, a Windows XP nem arra lett kitalálva, hogy mindenki rendszergazdai jogokkal rohangásszon, és soxor ez volt a baj forrása.

Viszont azt is el kell ismerni, hogy a legtöbb, sõt majdnem mindegyik weblapot elõször IE-re optimalizálják, majd utána jön a többi népszerû böngészõ. Szóval ha van rá mód, hogy egy lap pontosan úgy jelenjen meg a böngészõmön, ahogy az meg lett csinálva, de tartanom kell mellette egy másik progit (ami még másra is felügyel), akkor én ezt a módot választom. Persze nem követendõ példa, nektek bejött a Firefox, nekem nem :)

Az általam használt fájlcserélõkön keresztül ugyan nem jön be semmi olyan, amit én nem szeretnék.

A gépre pedig amúgy sem mászik be semmi mindenféle nyitott porton, amirõl én nem tudok.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Sil78
Ez igaz, már csak rutinból kell futtatni õket. Nekem is van Ad-aware, Spybot, CWShredder meg Spy Sweeper, és néha egy-egy tracking cookie-n (ezek is egyre ritkábbak, mert a cookie-kra is jobban oda lehet figyelni Firefoxban, hogy mit és honnan fogadok el) meg a különbözõ programok "recent files" listájának törölgetésén kívül nincs mit csinálniuk. És még az Ad-watch se szólt hónapok óta, hogy valami is meg akarná változtatni a kezdõlapot, vagy a Registry bejegyzéseit.

These are my friends, see how they glisten...

Sil78
Vírusirtóra és tûzfalra is szükség van, bármilyen óvatos vagy egyébként, hiszen kártevõk nemcsak emailben vagy a böngészõn keresztül juthatnak be a gépedre: jöhetnek pl fertõzött lemezekrõl, fájlmegosztó hálózatokról, vagy pl nyitott (illetve nem kellõen rejtett) portokon keresztül is.

De ha már eleve biztonságos böngészõt használsz, az jelentõsen javít a biztonsági rendszered hatékonyságán. (Ezt persze én is csak azóta tudom, mióta nem IE-t meg Outlook-ot használok, elõtte azt hittem, maga a Windows ilyen lyukas, pedig nem.)

U.i.2: Amióta Firefox-ot használok, spyware-írtóra sincs szükségem. Biztonsági tartaléknak fentvan a Spybot és az AdAware, de minek, mert akárhányszor futtatom, sosem talál semmit.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Egyszerûsítve: te külön programot használsz arra, amit magának a böngészõnek kellene csinálnia.

Mellesleg megjegyzem, hogy ha normálisan használod a gépet (értsd: nem jársz kétes oldalakra vagy ha jársz, tudod, mit csinálsz; nem nyitsz meg ész nélkül leveleket; stb. + rendszeresen futtatod a Windows Update-et), akkor nemhogy tûzfalra, de vírusirtóra sincs szükséged.

Egy Firefox + THunderbird + Windows Update kombó gyakorlatilag mindenre elég.

U.i.: Vírusirtó van fent nálam, de csak olyankor futtatom, amikor eDonkey-ról valami olyan vadiúj cuccot futtatok, amelynek a tiszta mivoltát nem erõsítették meg az általam használt fórumokon.

Sil78
Van rendes tûzfalam, meg minden, ami kell: vírusirtóm, spyware-irtóim. De amióta Firefoxot használok netezésre, egyszerûen még csak nem is próbálkozik semmi bejutni.

Dichter
a google használatát illetõen tök igazad van. De ha nem akarsz spyware-t, szvsz elkerülhetetlen egy tûzfal használata. De szigorúan szvsz.

Sil78
Tévhit, hogy spyware-eket csak "kétes" oldalakról lehet összeszedni, de valóban, sokszor a user a hibás, ha arra jár, amerre nem kéne. De még ha nem is jár warez- és szexoldalakra (én pl nem járok, bár ki tudja, az öcsém merre jár), akár egy elgépelt címmel is könnyen "kétes" oldalra juthat (vagy pl ha keresel Google-n valamit, nem biztos, hogy mindig eltalálod, melyikek a "nem kétes" oldalak a találatok közt). A netezés lényege viszont, hogy legyen tökmindegy, merre jársz, és mit csinálsz, a böngészõd (meg a tûzfalad, vírusirtód, stb) ne engedjen be semmi kártevõt a gépedre, és ne telepítgessen programokat a gépedre a háttérben a tudtod nélkül (az IE-nek ezen a téren komoly hiányosságai vannak).

A spyware-ek megfogása elsõsorban nem a tûzfal dolga (bár vannak komplex biztonsági programcsomagok, ami pl minden egyben), erre a célra a spyware-irtók valók, "aktív" védelmet viszont az ingyenes verziók nem vagy csak minimális mértékben nyújtanak. A böngészõ viszont igen könnyen meg tudja akadályozni a bejutásukat, például azzal az egyszerû módszerrel, ha nem támogatja az ActiveX-et.

lck
Én minden oldalt meglátogatok ami csak elém kerül.
Bármilyet szó szerint. Mióta BitDefendert használok tûzfalnak + vírusirtónak és Firefox-szal böngészek a spyware keresõk ( Ad-Aware, SpySweeper ) semmit nem találnak nálam. Emiatt újabban már nem is használok direkt spyware szûrõt.
Dichter
Érdekes. Nekem amióta tûzfalam van, azóta nincsenek ilyen problémáim. Szerintem inkább a userben kéne a hibákat keresni Spyware-ek nem jönnek olyan oldalakról mint az origo, vagy pl az sg. Szóval ha nem jársz "kétes eredetû" oldalakra, akkor nem is kapsz spywaret. Egyébként nehogy már a böngészõ akadályozza ezt meg. Vannak az erre a célra kifejlesztett szoftverek. Tûzfal ugyebár.

Sil78
Nem lehet azt csak úgy letörölni, még ha akarnád se. Be van építve, nem lehet teljesen eltávolítani, és nem is ajánlott. Ha megpróbálod eltávolítani, azzal max annyit érhetsz el, hogy nem lesz szem elõtt, nem lesznek kint az ikonjai, de maga a motorja megmarad.

burkusdió
apám gépén 4 óráig irtottam csökkentett módbana spywareket meg trójai vírusokat, meg isten tudja milyn csecsebecséket, mert 3 hónapig "csak netezésre használta az IE-t"

az IE nagy szar... ha nem lenne szükség az update-hez, meg ilyen mellékes dolgokhoz akkor már rég letörötlem volna

Firefox idáig a legjobb, meg a Mozilla...

Sil78
Ja, tökéletesen össze lehet vele szedni az összes spyware-t, meg lehet vele szenvedni, hogy az maradjon a kezdõlapod, amit te beállítottál neki (illetve ha van megfelelõ védelmed az ilyenek ellen, akkor a rendszeres irtásnál is biztos izgalmas, hogy most vajon mit fog találni), meg a popup-ok és a reklámok is nagyon szórakoztatóak tudnak lenni... Internet Explorert használni még SP2-vel is elég komoly biztonsági kockázat, szóval aki "csak netezni" szeretne, az jobban jár, ha alternatív böngészõt használ.

Dichter
Sztem ez az igényektõl függ. Aki csak netezésre használja a böngészõt, annak az IE is tökéletes.

burkusdió
Firefox rullzik, IE nagy szar, detto Opera, és õket követi a sok használhatatlan felesleges szar...

Sil78
Nem szokott minden popupot tiltani, csak amit tényleg kell, általában. Igaz, a phpBB fórumok popupjait letiltja, de ezen kívül nem nagyon kellett még popupot engedélyezgetnem...

Dichter
A többi oldalt nekem is behozza rendesen, de a fórumot nem. Egyébként lehet, azt nem szereti, hogy be vagyok jelentkezve IE-rõl is.

10 percig? hmmm... én pont azért próbálgatom most a fájrfoxot, mert egy megbízható ismerõsöm szerint gyorsabb (gondolom ebben egy a netscapepel, hiszen mozilla alap)
Dichter
Nálam nem a böngészõ, hanem a firewall tiltja. Más probléma: a fórum oldalt nekem kb 10 percig nyitja. Addíg általában bejelentkezek Explorerrõl, és addíg azzal böngészgetek.

Egyébként semmi komoly gáz nincs vele sztem. Nekem igazándiból a web developement menü miatt kell, mert a JavaScript console-t elég soxor használom. Jó benne, hogy nyilván tudod benne tartani a passwordoket, meg egyebeket, és ugyanez a hátránya is, ha nem egyedül használod a gépet. Nekem megfelel.

jah, meg olyan van ugye, hogy "Felugró ablakok tiltása" és azon belül tudok engedélyezni... de én sokkal kevesebb oldalról akarnám letiltani a popupokat, mint nem :) Szóval erre esetleg megoldás?
:| És máshol tapasztaltál hasonló problémát? (Azért ezt még elviselem :))
Dichter
Szóismétlés jó
Szóismétlés jó

Dichter
Sztem nem lehet megcsinálni. Én Netscapet használok, de az is Mozilla alap, mint a Firefox. Aztán lehet, hogy én nem tudtam csak megcsinálni.

Üdv! FireFoxban mit kell ahhoz engedélyezni, hogy lássam az SG-s csetet?
Sziasztok! Aki Opera böngészõt használ (én a 7.23-ast), az mondja meg hogy miért írja ezt ki a program egy képre vagy hivatkozásra kattintva: Ismeretlen dokumentum vagy nincs dokumentum megadva. A kért ablak/kép megnyílik de k*rva idegesítõ állandóan leokézni ezt a vacak figyelmeztetést. Valami beállítási problem? Elõre köszi! Ja, és nem akarom az Explorert használni :)
rushman
hogy menne, a remote desktop mikroszoft fejlesztés...

nemcsakfeel
1. nekem a netscape-ben gond van némely karakterkódolással ( ékezetes betûket emailekben nem mindnél írja ki normálisan )
2. neptun- nem megy rajta, ezért kell IExplorer..

*hihi ** *

Dichter
Szted én írok mindegyikba? Nem. Csak amihez van egy minimális lövésem

AtomHeart
Te. En altalaban ha benezek egy topicba nem erzem foltetlenul szuksegesnek, hogy irjak bele.

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Dichter
Hát figyelj, általában, ha benézek egy topicba, akkor megpróbálok oda olyat írni, ami a témába vág. Azthiszem ez a fórumozás lényege. Akinek meg nem tetszik, annak nem kell elolvasnia.

AtomHeart
"Sztem így is le lehet írni, nem kell egybõl flémelni, hogy xy SUXX, mert én z-t használok,ésazajóaakurvaanyád!!!"

Szerintem semmi ertelme ezt leirni, ez a topic meg egy vicctopic, csak te veszed komolyan.

Dichter
Én speciel Netsvûcapet használok. tetszik benne:
1:Lehet TAB-okat nyitni, nem kell új böngészõt, egy új oldalhoz.
2:Könnyû, és gyors cookie rendezés
3:JavaScript consol

Nem tetszik:
1:Sok dolgot nem jelenít meg jól (pl:UW-s számlálót)
2:Kicsit lassú

Sztem így is le lehet írni, nem kell egybõl flémelni, hogy xy SUXX, mert én z-t használok,ésazajóaakurvaanyád!!!44

lck
Igen, ugyan az.
AtomHeart
Veletlenul nem-e ez is egy, MSIE kore irt hej, mint Avant Browser..?

Myie2.. mindenkinek ajanlom.. en mar sok bongeszot kiprobaltam de ez tud mindent. gyors es nem csicsas az egesz..
Devids Pro
Nekem nem lassabb
ThePartyFace

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!

Botond
mindenáron flém topikot akarsz itt csinálni,ugye?:-DDDD
ThePartyFace
Mozilla jo lenne, ha nem lenne sokkal lasabb, mint az IE.
Vagy csak en vagyok lama?:P

Háboruzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért!

RelakSfromhome
Amióta kézzel kitöröltem 5 registry bejegyzést, amire a spybot azt mondta, hogy DSO Exploit, azóta minden ok az ie körül.

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Devids Pro
mozilla forevah, nekem eddig evvel semmi bajom, ie-nek a kezdõlapot valami sz*rság mindig áttálítja ás spywarevel meg semmivel sem tudtam leírtani...
opera nem tetszett, mozilla viszont testzik és jó is minden oldal szépen hibátlanul megjelenik!
AtomHeart
Ugy ertettem, hogy ie es opera egyarant suxx.

Botond
suxxor
Taranov
Mozillát :)))

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Botond
nehogymán
AtomHeart
Nem, ie, opera suxx!

RelakSfromhome
Gondolom Mozillát, vagy Firefoxot használsz :)

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Botond
ugyan dehogy,ie roxxor ha mondom
Taranov
na persze suxx

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.