Sudden Strike mindörökké
  • HunButyok
    #900
    Sziasztok!

    Nekem a kep.tar.hu-s oldalamból lettek feltöltve anno a képek.
    Jó hír Neked Axon, hogy Sven halad az "első vh-s koncepciójú" pályájával. Jövő héten már letölthető lesz. RCM 1.11-ben csinálja. Eddig nekem tetszik, egész tehetséges pálaszerkesztő válik Sven barátunkból... :)
    Elkészült Montcornet MP pályája szintén RCM 1.11-hez, valamint ma készen lesz a Mlawa-erőd MP pálya RCM 2.5-ös és RCM 1.11-es verzihóhoz is. Mindkettőnek megvan az előnye. RCM 2.5-ös verziónál ugye vannak lengyel páncélosok... (keményen két fajta), az RCM 1.11-ben pedig lengyel ágyúk és minden egyéb, és tankban csak a vacak R-17-esek vannak.
    Ennek a Mlawa-erődnek viszont jövő hétre tán készen lesz egy németekkel játszható SP verzója RCM 1.11-ben, valaint lengyelekkel játszható RCM 2.5-ben. A térkép ugyanaz mindkét esetben, csak az egységek mások...
    A Mlawa-erődről annyit, hogy itt három napig folytak a harcok 1939 szeptemberében. Itt Mlawa városa mellet lévő első vh-s eredetű, d efelújított erődnél a "Kempf" páncéloshadosztály 7. páncélosezredét és a "Deutschland" SS motorizált gyalogezredet a lenygelek úgy mefgoták, mint légypapír a legyet... Betonbunkerek, aknamezők stb. Sven kedvenc lengyelkéi ekkor 8 német tankot kilőttek és 32-t megrongáltak. A "Kempf" hadosztály parancsnoka kénytelen volt segitséget kérni a 11. és a 61. gyalogoshadosztálytól, és a súlyos harcok a város körül még három napig eltartottak. A lengyelek ezután feladták a várost, de ha nem lett volna ilyen kemény a mlawai védelem, a németeknek sikerült volna villámgyorsan, egyenesen Varsóra csapniuk. A Luftwaffe eközben szétbombázta a lengyel vasút-, és úthálózatot, szétforgácsolva ezzel az amúgy is nehézkes lengyel mozgósitást.
    Na ennyit Mlawáról, majd lehet vele játszani...
    A MP pálya és a single pályák is 128X128-asok. Nincsen pöcsölés, benzingondok (8 tartálkyocsi mindenkinek, aztán viszlát!) Kevés a tank, sok a gyalogos, meg a repcsi... House to house fighting meg erdő, meg csapdák, magaslatok, erődítmény... Király nagyon!
    Viszont tervezünk egy Mannerheim vonalat is szintén így: sok ygalogos, kevés tank... :)
    Így elkerülhető az,a mit Axon is nehezményezett már többször is: mindig a benzinnel kell vacakolni, ami kicsit lassítja a játék menetét... :)

    Mind 'N' jót!

    Thrash'em all! Exodus rulez!