Sudden Strike mindörökké
  • Axon
    #760
    A Hidden Stroke 2 és az első része is fizetős mod.
    Ami fizetős még az természetesen a:
    Sudden Strike 1
    Sudden Strike forever
    Sudden Strike 2
    Sudden Strike Resource War

    Minden részhez készültek mod-ok, amik mindegyike ingyenes, kivétel ez alól a Hidden Stroke modok. Az első részhez még APRM modként jelentek meg, de az ingyenes volt. A 2. részhez is készítettek egy APRM nevű modot, de gondoltak egy nagyot és nem lett ingyenes, hanem meg lehetett venni a boltban. Én például megvettem. Ennek már a boltban nem az volt a neve, hogy APRM mod (gondolom nehéz lett volna eladni), hanem Hidden Stroke. Kellett hozzá a Sudden Strike 2 is mivel ez csak egy mod volt. Aztán elkezdtek szállingózni a hírek, hogy készül a Hidden Stroke 2. Először ez kacsának tünt, de később valósággá érett. Ez is fizetős lett, tehát csak boltban lehetett megvenni, nem lett ingyenes. különlegessége, hogy ehhez már nem kellett megvenni a sud 2-t, hanem tartalmazta azt egybeépítve a moddal. Ez lett a Hidden Stroke 2.

    Természetesen minden fizetős dolgot meg lehetett szerezni warez oldalakról, de attól ez még nem számít ingyenes kiegészítőnek.

    Legjobb Sudden-es oldal:
    www.sudden-strike-maps.de

    Itt megtalálod majdnem az összes ingyenes mod-ot, na meg pályákat hozzájuk garmadával.
    Általában a modoknak van saját oldaluk is például az LRM modnak: www.leonardslair.com

    Érdekességként megemlíteném még a Cold War conflict nevű játékot, ami olyasmi lett mint a Hidden Stroke 2. Azaz egy modnak indult, majd egybe gyúrták a Sud 2-vel és önálló játékként eladták. Ez is természetesen fizetős játék, de Magyarországon nem árulták, így csak warez eszközökkel lehetett beszerezni. Ebben nem 2. vh-s környezet van, hanem a hidegháborúban játszódik. Modern tankok és gyalogsági fegyverek. Ha jól emlékszem akkor az 50-es 60-as és 70-es évek háborús konfliktusait lehetett végigjátszani. Nekem nagyon tetszett 4 kampány is van benne, bár egyiket sem vittem végig.
    Másik érdekesség a Gulf War nevű játék, ami ugyan úgy készült mint az előző, csak itt az Irak-Iráni háború a téma. Ebből letölthető egy demo ami 1 pályát tartalmaz és nagyon jó. Állítólag megjelent és az Amazon.com felvett rá előmegrendeléseket, de most sem tudom, hogy tényleg kiadták-e, vagy csak ígéret maradt.