Sudden Strike mindörökké
  • HunButyok
    #627
    Biztos jó lehet mindegyik. Én csak a Forevert nem szeretem, szerintem játrszhatatlan. És nem hinném, hogy azért, mert nem tudok játszani, de ha a SS 2-ben 5 T-34-essel elfoglaltam Berlint és 4 Pz. IV-essel Harkovot, vagy 25 japánnal kisöpörtem az amcsikat a szigetekről... :D
    Szerintem a Forever borzalmas, ja és néha zavaróan meseszerű a táj... De ezt Salvaje tudja, neki már meséltem...
    Ja a Resource War minden pályáját megcsináltam, de ott máér zavaró volt, hogy két napig tartott a Campaign egy-egy küldetése szinte mindegyik esetben. Ami ott zavart, hogy úgy tudtam csupán feltartóztatni sokszor a beözönlő ellenséget, hogy üres járművekkel eltorlaszoltam a kapukat, de így is sok-sok ellenség volt amerre csak láttam.
    A német campaign '45-ös verziója volt a legbrutálabb: minimális egységekkel amcsik tömkelegét kellet kijátszani.
    A legutolsó küldetés statisztikája a következő lesz, sosem felejtem el: elpusztított tankok száma: 7000, megölt emberek száma 19000!
    Amivel ezt véghezvittem, az 5 db zsákmányolt M18 Hellcat és egy M26 Pershing
    Emberem kb 40 volt, ezeket kellet beosztanom, valamint 3 repülőnyi ejtőernyőst be tudtam hívni. Őket a bekerített erődbne dobtam le, ott a gépi szövetségesektől nehézpuskákkal elreboltam egy királytigrist és egy ferdinándot. Azokkal szórtam a halált az amcsikra. A magaslatra a feljárókat géppuskákkal zsákmányolt Chaffe és Hellcat üres tankokkal/páncélvadászokkal dugaszoltam el. Addig időt nyertem! Király pálya volt. Gabi barátommal felváltva játszottunk és 3 napos harc volt. Amig én aludtam, ő játszott, amig ő aludt addig én játszottam.
    Az angol és amcsi campaign-ok is nagyon nehezek voltak. Ezeknél elengedhetetlen volt a zsákmányolás, de a francia oerlikon nehézpuskásokkal ilyen haderőt szedtünk össze az amcsi pálya utolsó küldetésében ()vagyis fodítva: a küldetés utolsó pályáján):
    25 db Tigris
    15 db Vadásztigris
    30 Királytigris
    4 db Párduc
    Teherautók, töltőjárgányok, ágyúk számtalanul is volt jópár.
    Ezekkel, plusz a mi Sherman és Pershing tankjainkkal 2 nap alatt legyőztük Németországot.

    Egy szó mint száz: a RW a legdurvább Sudden változat, bár kicsit elüt pár dologban a valóságtól (pl. Stuart és Chaffee együtt, amikor valójában egymást váltották fel, vagy Pz I és Királytigris jön a gyárból egymás után). Ettől függetlenül nagyon élveztem a végtelennek tűnő kihívást.
    A Sudden kettővel az a baj, hogyha rájössz pár trükkre akkor gyakorlatilag minden pálya viccesen könnyű:
    1. Nyisd fel a tank tornyát, sasolj ki egy sofőrrel
    2. ültess a tankra egy-két embert
    3. tankod látótávolsága megegyezik a tisztével minden irányba... és indulhat a vadászat!

    Így lett Berlin az oroszoké 20 orosz halála és pár tank árán (az oroszokat és a tankjaikat pár német repcsi bombázta le!)
    Harkov bevételénél a német veszteség 8 tank és 30 ember volt!
    Japánokkal a veszteség 90%-os volt, mivel a kezdéskor amcsi támadás ért, és hát nem tudtam semmivel megfogni a tankokat és bombázókat (nem volt légvédelmem).
    A támadás elültével a maradék két tucat emberkével másfél nap alatt felszabadítotam a szigeteket!