Sudden Strike mindörökké
  • HunButyok
    #610
    Mi amúgy 5 és fél órát játszottunk egymás ellen a lenygel pályán.
    Én voltam a ruszkikkal, s felszabadítottam Lengyelország dolgozó népét a burzsoázia igájából, Gábor barátom pedig Poroszországért ment. A csata teljesen korhű volt:
    gépesített német egységek, soksok német tank nyugatról, sok gyalogossal és konzervdoboz-minőségő tankokkal a Vörös Hadsereg keletről... Köztük a lengyelek.
    A szovjet nehézpáncélos ékek (T-28-as tankok tömege és 3 darab T-35) sikeresn szálltak szembe a hősies lengyel helyőrségekkel (3-4 lovas, egy tiszt, pár aknavetős és egy páncéltörő ágyú). Miután a Vörös hadsereg a Bt-7-es tankokkat sikeres elfoglalta a lengyel repteret, a jól bevált első világháborús eredetű kétfedelő felderítő repülök sikeresen pásztázták a lenygelek kezén lévő területeket. A szovjet pilóták hősiesen, dacolva a nehéz lengyel légvédelmi ágyúk gyilkos találataival, küldték a parancsnokságnak (Kovaljev tábornok - aki most kivételesen túlélte a harcokat) az információkat a lengyel állásokról és tüzérségi posztokról. A hatalms T-35-ös mozgó erődök heroikus küzdelemben szálltak szembe a 20-szoros túlerőben lévő Renault Ft-17-esekkel. A T-28-asokból álló nehézpáncélos dandárok katonái örökre bevésték nevüket Szovjetúnió dicsőséges hőseinek névsorába. Sokszor halált megvető bátorsággal szálltak szembe a 10-15 lovaskatonával. A szovjet gyalogság katonái életük kockáztatásával szedték fel a lengyelek által orvul lerakott aknákat, hogy a Vörös hadsereg akadálytalanul tudjon előrenyomulni hirdetve Sztálin dicsőséges nevét.

    Hú ezt jól leírtam. A valóságban is így írták meg akommunista történészek a lenygelországi akciót. Amúgy a vörös hadsereg érdembeli győzelmet nem aratott, hiszen legtöbbször atankok el sem jutottak a célpontokig, lerobbantak, nem volt benzinellátás stb... Valamint ami városokat elfoglaltak, oda már a németek engedték be őket.

    Ja a játékban megtörtént az ami Lvov városánál esett meg a valóságban is, amikor is a lengyel és német erők közé bementek a szovjet T-26osok. Engem is két oldalról kezdek el lőni. Jobbra nétzek: lenygelek, balra nézek: korai Pz-III-asok. Kb. 20 tankom veszett el a félreértésben.
    Amúgy a három nemzet egymás ellen volt a játékban és nagyon nem örültem,a mikor a tartalékolt, friss német erők a tök üres gyártelepemre betörtek. Mást nem tudtam tenni, mint a pálya legtetején, az elfoglalt lenygel reptérnél kiépítettem egy védelmi vonalat,s Kovaljev tábornokot felcsücsültetteme gy T-35-ös tetjére pár mesterlövésszel, s személyesen döcögtem le 4 tankolással a gyáramhoz. A generális segítségével a gyalogosk nélkül beözönlött német páncélosok likvidálsát Kovaljev tábornok személyesen vezette! Hát igen: Sztálin dühöngö9tzt amikor megtudta, hogy a Molotov-Ribbentrop paktumot a fasiszta agresszor megszegte. Így kovalje a távcsövével és kedvenc parancsnoki "Leningrád-szörnyével" szörnyű bosszút állt a 30-40 német páncéloson. A mozgó erőd mindkét ágyúvl gyilkos tüzet zúdított a Hitleri provokátorokra s 10 perce leforgása alatt teljesen kiverte a szovkjet dolgozó nép gyárának területéről a német páncéloséket. A békés építőmunkában serénykedő szovjet munkások megújult erővel folytathatták a tankok építését, melyekkel Szovjetúnió fel tudta szabadítani a lengyel dolgozókat. Persze sajnos hiába volt propagandajárművem, valamint a fasiszta agresszort hiába leckéztettem meg, alengyel nép nem köszönte meg a felszabadításom. pedig barátságosan tapostam le a kiskertek kerítéseit a nehézpáncélosokkal, csupán jószándékból lőttem szét a kórházakat, csupán szláv népek barátságát erősítendő gesztuisból tapostam halálra a lenygel katonákat... Hát igen...
    Végtére is a németek bevették Lvovot, és a felső kórháznál a német-szovjet fegyverbarátok fényes győzelmet ünnepeltek a kipurcant lenygel sas teteme felett. Hát igen, aki az orsoz medvét csipkedi, készüljön fel minden rosszra!
    Azért a kórháznál a német barátainknak kilőttem kb 20 tankját. Tehát nem volt igazi barátságról szó.


    Egy szó mint száz: életem egyik legjobb Sudden meccse volt, s főként az tetszett, hogy mindhárom fél ellenség volt...
    A németek városi harcban so eredményt nem tettek le az asztalra, vioszont a Stukázós, blitzkriegelős taktika a játék végén sikerrel járt. Ebben közrejátszott, hogy a két fél közt a lenygel hadesereg teljesen felmorzsolódott.
    Az igaz győzelem szovjetúnió dicsőséges tábornokáé és a dolgozó nép erejéé, mely megmutatta, hogy mire is képes a vasököl!