• báttyó02
    #685

    2005 nov. 15. (kedd) - Olajuwon

    Baj van. Gael Clichy a francia U-21-es válogatottnál megsérült, eltörte a lábát, ami miatt a mindig jól informált The Sun szerint 4 hónapra dőlt ki. A 20 éves kis francia sérülése lehető legrosszabbkor jött, hisz az első számú balhátvéd, Ashley Cole is még maródi, ő a hírek szerint december elején térhet majd vissza. Ez barátok közt is majd egy hónapot jelent normális balhátvéd nélkül. Egy csapatépítésnél bőségesen elég szokott lenni két ember egy posztra, ritka, mint a fehér holló, hogy pont egyszerre legyenek sérültek, természetesen velünk ez megint megtörtént. Még szerencse, hogy a többi válogatottunk ép, bár szombatig még sok minden történhet... Hogy ki pótolhatja Colet és Clichyt? Első körben a jobbhátvédet, középhátvédet és nyár óta balhátvédet is játszó Justin Hoyteot mondanám, de őt ugye kölcsönadtuk a szezon végéig a Sunderlandnek. Minden bizonnyal Cygan lesz a befutó, aki a korábbi évek folyamán számtalanszor szerepelt már ezen a poszton. Tőle nehéz lesz azt az offenzivitást várni, mint Coléktól, de legalább tökéletesen passzolni fog Wenger biztonsági taktikájába. ;-) Végső lehetőségként szóba jöhet Eboué áthozatala a bal oldalra (ha már Hoyte-al megtettük, vele is megtehetjük), vagy a tarcsiból Garryt, Kellyt vagy Murphyt is bevethetjük ezen a poszton. Bár Ryan Garry most is sérült. Touré kivitele balhátvédbe nem tűnik valószínűnek.
    A tartalék bajnokság déli csoportjának éllovasa, tehát mi, tegnap 2-2-es döntetlent értünk el otthon a gyengécske Southampton ellen. A két gólszerzőnk Arturo Lupoli és az akadémiai korú Jay Simpson voltak. A csapat az alábbi összeállításban lépett pályára: Almunia - Gilbert, Steer, Connolly, Kelly - Cregg, Larsson, Simpson, Elston - Bendtner, Lupoli. Ez összesen 2 első keretes játékost jelent csak, viszont Steer, Simpson és Elston személyében három fiatal akadémiai játékos is kezdhetett.
    Dirk Kuyt kész arra, hogy egy európai élklubért elhagyja a Feyenoordot. A holland válogatott csatár már nem szeretne a jövő nyárig várni, hanem januárban áttenné a székhelyét a Premiershipbe. Mellettünk állítólag érdeklődik még a Rottenham Hotsp*rs is, majd meglátjuk Kuyt hol fog kikötni.
    Go Gunners!