• báttyó02
    #683
    2005 nov. 14. (hétfő) - Olajuwon

    Thierry Henry továbbra sem hajlandó tárgyalni az Arsenallal a 2006 nyarán lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A 28 éves játékos még mindig kivár, hogy az Arsenalnál hogyan alakulnak a jövőbeli csapatépítési tervek, ebből a szempontból a januárban megnyíló átigazolási időszak különösen fontosnak ígérkezik. Mindeközben a Barcelona dugig telt pénztárcával továbbra is erősen vár a lehetőségre, hogy elhappolhassa a világ legjobb játékosát a Highburyből. "Semmi nem változott a szerződésemmel kapcsolatosan. Nagyon makacs vagyok, de ha meg tudják mutatni nekem, hogy nincs igazam, akkor felteszem a kezem és azt mondom, bocsánat. De nem vagyok ostoba az akaratosságommal, azt próbálom tenni, ami a legjobb."
    Azt hiszem, valamelyest egyértelmű a helyzet Henryval. Hiába ajánlunk csillagászati, heti százezer font feletti fizetést, a játékos biztosítva akarja látni, hogy a jövőben olyan csapatban fog játszani, amivel eséllyel pályázhat a végső sikerre. Új, hosszú távú szerződésről van szó, amivel valószínűleg végleg röghöz kötnénk Titit, úgy látszik, nem szeretne egy ilyen fontos döntést úgy meghozni, hogy nem lát tisztán. Talán fura, de lehet, ha most januárban nem sikerülne egy tapasztalt (nem tizenéves!) játékost igazolnunk, az Henry döntésére is negatív hatással lenne. Nem mondom, ez nem tipikus feltétel nélküli klubhoz ragaszkodás, de Henry annyira fontos láncszem a gépezetben, hogy nem engedhetjük meg magunknak az elvesztését. Kiváltképp nem ingyen.
    Patrick Vieira kijelentette a News of the Worldnek, hogy ő az Arsenalban szerette volna befejezni a pályafutását. "Az Arsenal nem tett semmit, hogy megtartson engem, pedig megtehették volna. Láttam magam, ahogy az Arsenalnál fejezem be a karrieremet, még három évig maradtam volna. Nem tudom, tényleg szükség volt-e a pénzre az új játékosokra vagy a stadionra, de ez volt az indoklásuk az eladásommal kapcsolatban. Mondtam David Deinnek, hogy érdeklődik értem a Juventus, de a klub semleges állásponton maradt azt illetően, elfogadom-e az ajánlatot. Korábban pedig mindig a maradásomat szerették volna, például a Real Madrid múlt nyári érdeklődése esetén."
    Úgy gondolom, Paddyt most csak részben tudom megérteni. A távozása közös megegyezés volt. Kétségtelen, hogy a klub részéről megvolt a szándék, hogy fiatalítsanak, hogy addig adják el, amig szép pénzt kapnak érte, de minden éremnek két oldala van. Ha Vieira minden áron maradni akart volna, nem állt volna le flörtölni sem korábban a Reallal, sem most nyáron a digókkal. Azt hiszem, ő is váltani szeretett volna, az már más kérdés, hogy már megbánta, mondjuk az olasz foci 'gyönyöreit' ismerve ez nem is csoda. :-)
    Állítólag érdeklődünk a St.Etienne középpályása, Didier Zokora iránt. A 10 millió fontra taksált, 25 éves elefántcsontparti játékosért (korábban?) a Manchester United is élénken érdeklőd-ik/ött. "Az Arsenal közelről figyeli Didiert, és tudom, Wenger nagyon kedveli a játékát. Be fognak jelentkezni érte, ha a St.Etienne úgy dönt, hogy eladja. Ez valószínűleg jövő nyáron fog bekövetkezni, hiszen addig van szerződése a játékosnak." nyilatkozta Franck Belhassan, a játékos menedzsere.