Kegyetlen jó volt..
  • Vass Gábor
    #37
    Egy kifejezetten rossz év után most az angol SCi Entertainment felvásárlás elébe néz, és nem kevesebb, mint három cég is pályázik a kiadóvállalatra.
    Az angliai központú SCi Entertainmentnek bődületesen rossz éve van, hiszen januárban 92 százalékot estek a részvényeik, így az egykoron 600 millió fontot érő értékpapírok már csak 50 milliót kóstálnak. Tovább tetézi a bajt, hogy a cég alapítóját, az Anglia legsikeresebb üzletasszonyának tartott Jane Cavanagh-t, valamint a férjét, Bill Ennist, aki a publikációs részleg feje volt, és a stúdióvezető posztot betöltő Rob Murphyt is elküldték, főleg befektetők nyomására, akik nem nézték jó szemmel a siralmas tőzsdei teljesítményt. Cavanagh helyét Phil Rogers vette át, aki, hogy megbirkózzon a fennálló pénzügyi helyzettel, 14 rosszul tejesítő, illetve fejlesztés alatt álló játék munkálatait állította le, valamint körülbelül 800 munkatársukat küldte el.
    Ezek láttán azt hiszem, egyáltalán nem meglepő, hogy több cég is pályázik az angol kiadóra, és a Daily Mail Online szerint leginkább az Ubisoft vagy az EA lehet az, akiknek sikerülhet a megvétel, de szóba került az SCI-nél 16,13 százalékos -- és ezzel a legnagyobb -- részesedéssel bíró Warner Brothers is, akikkel nemrég egyezséget kötött az angol cég, aminek értelmében idén már nem növelhetik a részesedésüket. Természetesen egyik érintett cég sem kommentálta az esetet, de ha érkezik valamilyen fejlemény, tájékoztatunk titeket.