Minden, ami horror és ami Fangoria:)
-
Böjtös #255 2005. December 8.
Decemberi mókák…
Megszokott dolog, hogy a legnagyobb hajtásban jön be mindig valami gebasz. Meg hát közismert tény, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Azt személyes tapasztalatok alapján mondhatom: a leírtak mind megtörtént eseményeken alapulnak. Kiváló példa a kilences Fangoria esete:
Előző héten (kedden és szerdán) nyugodtan leadtam a nyomdakész anyagokat, abban a hiszemben, hogy minden oké, nagyjából a mai napon már a friss, festékes illatú újságot tarthatom a kezemben. Csütörtökön ki is tettük a honlapra a szokott dolgokat, de pénteken jött a nagyszerű hír: gond van a külföldi nyomdával, már nem tudják elkészíteni az új számot.
Hmmm… Próbáltatok már leadás után, ráadásul decemberben új nyomdát keresni? Amikor mindenki prospektusokat, szórólapokat, katalógusokat, egyéb ilyen-olyan akármiket gyártat? Igen mókás dolog. Az átlagos válaszok többek között a „december végére/januárra”, „az átlagos ár kétszereséért” és a „hehe, na persze” szóösszetételeket, mondatokat tartalmazták. Persze a havi csúszásnak Ti sem örülnétek, meg persze mi sem (már nincs mit olvasnom, az Anita Blake-nek lassan a végére érek, és Fangoriát akarok ), szóval a hétvége abból állt, hogy kergettük a lehetséges nyomdákat, amik minőségben is hitelesek, milliókkal többet sem kérnek értük, és viszonylag hamar el is készülnek.
Végül sikerült találni egy nagy nyomdát, akik árban is korrektek és a kvalitásukkal sincs baj, plusz nem kell egy hónapot várni: némi csúszással ugyan, de következő hétre elkészítik a kilences Fangót, ami hétvégére nagyjából az árusokhoz is kerülnek. Pontos dátumot ezek után már nem merek mondani (főleg karácsonykor nem), de bízom benne, minél hamarabb kikerül a sima és a DVD-s verzió.
A késlekedésért elnézéseteket kérjük, de ez tényleg nem a mi hibánk volt, a nyomdakész anyagot én szokás szerint időre elkészítettem, a többi meg már nem rajtunk múlik.
Gábor