Port Royale 2
  • CS@
    Egy két aprósággal egészíteném ki DonC remek tippjeit :

A spices,wine,tools,rum mellett sztem a meat és a rope az amivel még mindenképp érdemes foglalkozni.
    Ezeknek is megvan az az előnye ami a spices,wine,tools,rum négyesnek
    mégpedig az ,hogy nagyon nagy mennyiségben lehet olcsón hozzájutni és nagy nyereséggel lehet eladni.

A városok termelése függhet az évszaktól is általában nyáron nagyobb a termelés télen nagyobb a hiány.
    Emiatt ha már van már minimális tőkéd érdemes lehet beállítani a boltot(kat) a következő kép :
    (az árak ,áruk és a mennyiség szemléltető jellegű)
    Vásárlás : 10spices-599 , 10wine-599 , 10tools-599 , 10rum-350 , 10meat-350 , 10rop-350
    Eladás : 10spices-650 , 10wine-650 , 10tools-650 , 10rum-450 , 10meat-450 , 10rop-450
    Így előfordulhat az ,hogy el is adják ugyanott a cuccost ahol vették (tehát semmiféle költség nincs rajta csak haszon).
    Ha az adott város nem termeli a megjelölt árút akkor is érdemes beállítani mert előfordulhat ,hogy befut egy nagyobb kereskedelmi konvoj és ideiglenesen leviszi az adott árú árát(ekkor a kereskedő megveszi és majd ha újra felmegy az ára akkor eladja).

Ha már elhatároztad egy városnál ,hogy oda építkezni akarsz és emiatt trade szintet kell ,hogy növelj akkor a legegyszerűbb amit már DonC is leírt :
    Olyan árukat viszel amire szükség van. Ez így lassú ,de nem veszteséges !
    Viszont ha már tehetős emberke vagy és nem sajnálod a pénzt akkor vannak erre gyorsabb megoldások is :
    Fesztiválok rendezése : Lakosoktól függően kb. 30-40 dbot viszel az alábbiakból :wheat,fruit,meat,rum,wine ez kb. +5%
    (két fesztivál között kis időnek kell eltelnie)
    Pénz adományozása a templomba és a kormányzónál : itt a % ez összegtől függ(néhány százezernek nagyon tudnak örülni).

DonC hozzászólásából arra következtetek ,hogy Margarita –t választotta szülővárosnak ,bár ez csak ízlés kérdése(és a későbbiekben mégmindegyebb lesz) nekem jobban tetszik Havanna(PR még jobb lenne ,de azt nekem nem engedte kiválasztani) mint kezdő város.