• FtranX
    #259
    "Sok ember látott UFO-t. Akkor egy (sok) tudósnak így kellene okoskodnia: tegyük fel, hogy van gyorsabb utazási mód a fénynél..."

    Talán akkor kéne így okoskodniuk, ha bebizonyosodna, hogy az UFO-jelenség idegen eredetű. Az, hogy sokan látnak olyan repülő objektumokat, amiről nem tudják, hogy micsoda, az még nem bizonyítja, hogy azok idegen eredetűek.

    Mivel nem homogén jelenség inkább valószínűsíthető, hogy (a kitalált történeteket és a hamistott fotókat/videókat nem számítva) több magyarázata van: ismert természeti jelenségek (pl. csillagok, hullócsillagok, madarak stb.), emberi eredetű objektumok (pl. repülőgépek, meteorológiai ballonok, műholdak, kísérleti katonai eszközök, stb.) és esetleg eddig ismeretlen természeti jelenségek (pl. gömbvillámok és vulkáni eredetű jelenségek) (nem rég volt a hír, hogy összefüggést találtak a vulkáni aktivitás és az UFO-észlelések száma között) állnka a háttérben.

    Ja igen gömbvillámok:
    Van egy pár elmélet az eredetükkel kapocslatban és már laboratóriumban is próbálták előállítani (sikertelenül), de amíg egyetlen egy gömbvillámot sem tudnak megvizsgálni, addig nem tudják megmondani, hogy micsoda.

    Fénysebesség:
    Lehetséges, hogy létezik valamilyen mód arra, hogy gyorsabban tegyünk meg a egy távot, mint a fény, de eddig ilyen "kiskaput" sem elméletben, sem gyakorlatban nem találtak (jó, ez nem teljesen igaz, mert elméletileg van ilyen, de az teljességgel kivitelezhetetlen). Ugyan ez a helyzet az "antigravitációval" is.

    De tegyük fel, hogy meg van a lehtőség a csillagközi utazásra, csak mi még jöttünk rá a módjára. Hogy fog ez megvalósulni? Szvsz úgy, hogy fizika fejlődésével az a bizonyos "kiskapu" szépen ki fog bukni, majd a mérnökök elgondolkodnak, hogy a gyakorlatban hogy lehetne ezt megvalósítani.
    Addig viszont nincs értelme antigravitációs hajtóművel ellátott UFO-król, fénysebességnél gyorsabb utazásról, meg mittomén mikről vízionálni.

    "De melyik kormány vagy egyetem ad erre a kutatásra pénzt? "

    Hidd el, ha csak egy ezrelék esély lenne rá, hogy megvalósítható, bármelyik kormány korlátlan anyagi fedezetet biztosítana a kutatásokhoz.