Szal...
-
#81 Villáminterjú: Uwe Boll - Bloodrayne
(forrás: IGN)
Végre befejeződött a Bloodrayne forgatása. Hogy ment a munka?
„Ez egy nagyon érdekes mozi, mivel most igazából egy lovagos filmmel van dolgunk, amihez a Bloodrayne szolgáltatja az alapsztorit. Tele van király akciókkal, amelyek nem megszokottak egy ilyen típusú filmben. Van egy regimentnyi nagy színészünk. Itt van Michael Madsen, Matt Davis, Michelle Rodriguez. Ők játsszák a három vámpírellenes harcost. Na és persze itt van még Kristanna Loken, Bloodryne szerepében, valamint Ben Kingsley, aki pedig a sötét oldalt gyarapítja. Vannak velejéig romlott vámpírjaink és van Meatloaf is. Van egy nagyszerű jelenete rengeteg prostituálttal. És van még Michael Pare, aki egy fegyvercsempész. Ne feledkezzünk meg Udo Kier mesterről, és Geraldine Chaplinről.”
Nem semmi!
„Ez hihetetlen! Ráadásul az első verzió játékideje három óra. Szerintem ezt olyan kettőre fogjuk lecsökkenteni a munka végeztével, de még így is ez lesz a leghosszabb film, amit valaha csináltam.”
Hogy sikerült ennyi nagy színészt összetoborozni? Vannak köztük olyanok, akik szeretik az eredeti játékot?
„Kristanna Loken volt az első. Elolvasta a forgatókönyvet, amit Guinevere Turner írt és tetszett neki. Szerintem jó dolog, hogy egy nő dobta össze a szkriptet, mert így kellően erotikus, de mégis erőszakos. Akárcsak egy nő! Ha-ha! Bloodrayne egyszerűen véres, mocskos és szexi. Éppen ezért egy korhatáros filmre számíthatnak a nézők. Michelle Rodriguez. Vele szerencsénk volt, mivel már kezdett megcsömörleni az eddigi szerepeitől. Utálta, hogy állandóan ő volt a kemény, tökös lány. Persze, itt is öli a vámpírokat rendesen, de sokkal több minden van a háttérben. A karaktere sokkal kidolgozottabb, mint a régebbi alkotásaiban. Mivel még soha nem játszott ilyen filmben, nagyon élvezte, hogy ezúttal egy igazi nőt alakíthat. Meatloaf, Geraldine Chaplin és Udo Kier csak kisebb szerepeket kaptak, a jeleneteik sem hosszúak, talán olyan négy-öt perc, de tényleg intenzív az az öt perc. Nagyon jó kis jelenetek ezek, én meg rettenetesen élveztem, hogy velük dolgozhattam. Minden egyes kis részletnek nagy jelentősége lesz a film befejezésénél.”
Sok szex van a filmben?
„Igen, rengeteg a meztelenkedés és szexjelenet. Bár szerintem nem lesz olyan nagy problémánk a korhatár megállapításnál.”
Mennyire ismerted a játékot mielőtt elkezdődött a forgatás? Rajongónak mondod magad?
„Abszolút! Nagyon szeretem a játékot, mivel a karakterek nagyszerűek. Egyikük sem olyan, mint Lara Croft, akinél ráadásul soha nem látod a lényeget (a melleket – RB.) . Croft soha nem tenne semmi rosszat. Bloodrayne, neki ölni kell időről időre, vérre van szüksége. Félig ember, félig vámpír. Van ebben valami, amitől egyszerre jó és rossz emberként is kezelhetjük.
Ez a film a videojáték első részének az előzményeit mutatja be?
„Sokat gondolkodtunk, hogy mit is szeretnénk megmutatni. Semmiképp nem akartam a náci korba helyezni a történetet. Jóval érdekesebbnek találtam, hogy hol is kezdődött Bloodrayne igazi története, hogy hogyan lett az, ami. Örülök, hogy az 1700-as éveknél maradtunk, mivel ha lesz még folytatás, tudunk ugrálni az időben. Mondjuk mindig 100 évet szaladunk előre, míg végül eljutunk a nácikhoz.”
Úgy érzed, tényleg szeretnéd folytatni?
„Igen, nagyon szeretném. Öröm volt ezekkel a színészekkel együtt dolgozni. És igen, szeretnék egy második részt. Teljesen nyitott vagyok rá.”
A játékban rengeteg a bullet time-effekt, lassítás. Ezeket te is alkalmaztad?
„Szerintem ezt már mindenhol használták és használják a mai napig, kezd unalmassá válni. Nem akarom többet használni. Vannak más, ötletes megoldásaink.